30. april 2019

Våren - "Minutt for minutt"


Våren skrider frem minutt for minutt. Det går en uke mellom hver tur til Enerhagen og det er "ekstreme" forvandlinger fra en helg til en annen. Skulle nesten hatt et kamera installert for å følge utviklingen. Det er en sann fryd å danse rundt i hagen når jeg kommer. Så mye fint som blomstrer. Nesten så man er redd for at våren skal gå for fort over i dette finværet. Dette bildet av Fritillaria Raddeana tok jeg forrige helg. Denne helgen var den allerede ferdig. 


Den nydelige kortvokste Fritillaria Bucharica Giant plantet jeg i fjor høst. Hadde glemt den, så det var en herlig overraskelse. Så yndig at.


Kubjellene er også på hell, men ruterliljen rakk å forskjønne de i siste liten. Hundetannsliljen Pagoda spratt ut i løpet av helgen. Rådyrene hadde tatt noen gode jafs tidlig i vekstfasen, så trodde ikke at de skulle klare å yte motstand.


Jeg synes best om Narcissus 'Cassata' i siste fase av blomstringen med den bleke gulfargen.



Lys lilla hvitveis 'Allenii', som jeg fikk av hagebloggvenn Marit, har spredd seg villig i steinbedet mitt. Så utrolig skjønne. Tenkte å flytte noen over i et annet bed etterhvert, sånn at flere kan få glede seg i deres selskap.


Keiserkronene har etablert seg godt. De lukter forferdelig og har hatt besøk av liljebiller, men du så ranke og flotte de er.

Et lite glimt av våren på Enerhagen...minutt for minutt. Spenningen stiger frem mot helgen og hva som møter meg.

25. april 2019

Vårsprett i høyt tempo


Himmel, for en fantastisk påske det har vært. Vel var den sen i år, men det er første gang på mange år vi ikke har sittet i snøfonnene. Det har vært sommerlige tilstander og vi har vært vitne til en blomstereksplosjon uten sidestykke. Jeg har fått gjort så mye i hagen og det har vært en sann fornøyelse. Et høydepunkt var å følge mine vårfavoritter Kubjellene sprette ut i blomst på kort tid.




Blå Scilla bifolia og sibirica bringer himmelen ned på jorden. "Takket" være rådyrene ble årets teppe mindre enn forventet, men sånn er livet i skogen. 


De små avleggerne jeg fikk med ulike Juleroser for et par år siden har virkelig slått til i år. Tror disse to er "Ellen double' lilla og 'Picotee'.


'Niger' og 'Montsegur' (trur eg...)


Den dyrebare hvite blåveisen min har fått selskap av en rosa i år. 
Takk til hagevenn for det flotte byttet:)


Til slutt de siste krokusene, som hadde gjemt seg i skyggen for å blomstre lenger. 
Takk til våren som har kommet med alle sine sprett. 

Snart god helg til dere alle sammen. Teller timer til gjensyn med vårhagen.

9. april 2019

Ut av dvalen og inn i våren


Da er jeg endelig kommet meg ut av en lengre dvale og tar i mot våren med åpne armer. Denne vinteren har fortont seg som ekstra lang og vårfølelsen er veldig kjærkommen.
Ser at dere er godt i gang rundt på hagebloggene. De vakreste vårtegn spretter opp av jorden og skaper liv og farger i mange hager, også på Enerhagen.  
Iris reticulata 'Clairette' blå som himmelen. Hvilken lykke å få himmelen ned på jorden. 


Denne våririsen har jeg ikke navnet på, men at den er veldig blå hersker det ingen tvil om.


'Purple Gem' er nok favoritten, om jeg tvinges til å velge. Hokus pokus krokus! Jeg fylles med fryd når disse herlige hodene titter frem på plenen. Begynner å spre seg godt med årene.



Sieberi tricolor


'Cream Beauty'


Snøklokkene er de første som ringer våren inn. De prøvde seg i begynnelsen av mars, men ble dessverre begravd av et nytt lag med snø. De lot seg selvsagt ikke stoppe og kom enda finere tilbake etter smeltingen. Disse er gamle og har vært i hagen i minst 70 år.  


 Veldig hyggelig å være tilbake på bloggen og nå skal jeg kose meg med vårstemningen hos hver og en av dere. Nyt vårdagene.