19. august 2015

Så kom sommeren!



Så kom sommeren! Jeg kunne ikke valgt et bedre tidspunkt å ta ferie på - AUGUST! Solrike og varme dager har ført til sprettende begeistring i hagen. Jeg beklager så mye at jeg ikke få besøkt de fine bloggene deres og lagt igjen hilsener. Elendig dekning på Enerhagen. I dag er jeg en kjapp tur innom Oslo og ville gjerne få dele noen sommergleder med dere. Jeg kommer absolutt sterkere tilbake til dere over ferien! 
Noen nye favoritter er den bustete og rampete Hestemynten. Hva visste jeg at den finnes i så mange fine farger! Flere skal det bli. 

              

 Til høyre selvsådd 'Rødknapp Knautia makedonia'. Blomstrer rikt og lenge. Fyller så fint inn i bedene.


'Moskuskattosten' må nesten kalles Enerhagens 'Nasjonalblomst'. Den vokser over alt på engene rundt her og har selvsagt også fått plass i bedene. 

Denne navnløse Høstfloksen er en av flere som har sått støtt på Enerhagen lenge før min tid.


I år tok jeg stiklinger av Pelargonia for første gang - 'Mårbacka' Så utrolig gøy når samtlige gir blomstring. Selvsådd Cosmos til høyre. Det ble spinkelt av dem i år. Dårlig kvalitet på frøene tør jeg påstå.


Sommerstokkrosen 'Majorette' blomstrer overdådig. Det samme gjør valmuene dandert av kornblomster.


Solhatt med vennligsinnet besøk - Det finnes vel neppe et sikrere sommertegn enn det?!
Jeg nyter og nyter sommerferien til det fulle! Etter 7 år med hageskaping er det med stolthet og glede jeg beskuer frodigheten og blomstringen på vårt kjære Enerhagen.

Fortsatt god sommer alle sammen! Håper dere har solrike dager i hagene deres. 


16 kommentarer:

  1. Kor fint å ha ferie med fint ver.
    August brukar ofte å vere god i sp måte.
    Nydelege bilder frå hagen din.

    SvarSlett
  2. Vackra bilder av läcker sensommarblomning. Jag tror du fått besök av en brunfläckig pärlemorfjäril, ett fint besök minsann!

    SvarSlett
  3. Underbara blommor! Här började sommaren också först när skolorna började.

    SvarSlett
  4. Lekre farger på hestemynten :-) Og nydelige sommerbilder fra Enerhagen. Utrolig fin den sommerstokkrosen.
    Håper du nyter feriedagene og at sommervarmen varer riktig lenge! Ha en fin ferie :-)

    SvarSlett
  5. Då har du fått jackpot i semesterväder, för augusti har bara bjudit på sol, i alla fall hos mig. Du visar som vanligt helt underbara foton. Du är duktig med kameran! Kram Merja

    SvarSlett
  6. Då har du fått jackpot i semesterväder, för augusti har bara bjudit på sol, i alla fall hos mig. Du visar som vanligt helt underbara foton. Du är duktig med kameran! Kram Merja

    SvarSlett
  7. Då har du fått jackpot i semesterväder, för augusti har bara bjudit på sol, i alla fall hos mig. Du visar som vanligt helt underbara foton. Du är duktig med kameran! Kram Merja

    SvarSlett
  8. Ja! Den kom sommaren och så fint det blommar hos dig! Jag vill ha sådana där väddar i rött, jag hade det, men dom försvann, läcker färg! Får ge mig ut och leta.
    Agneta kram

    SvarSlett
  9. Der minte du meg på at jeg bør ta stiklinger av 'Mårbacka' & co. Hm. Jeg hadde også elendig spiring på Cosmos i år. Pleier ikke å være slik!

    SvarSlett
  10. Så merkelig med dine cosmos. Har lest om flere som har opplevd det samme. Her er mine gigantiske, og er snart 1,75m høye! Alle sammen har blitt så enormt store i år..

    Nydelige bilder! Monarda er kjempefine ja, og den lyse rosa du viser er utrolig fin.

    Kos deg med ferie!

    Klem fra Marit

    SvarSlett
  11. Hei!
    Vakre fotografier. Nydelig lys.
    Klem Anne

    SvarSlett
  12. Knallfine bilder fra Enerhagen, så morro at du har ferie nå! Klok avgjørelse, tydeligvis. Gøy å se fine farger og spennende sorter som blomstrer hos dere nå. Nyt ferien!!

    SvarSlett
  13. Malve und Sonnenhut gefallen mir ganz besonders gut.

    Liebe Grüße von Mathilda ♥

    SvarSlett
  14. Sol og sommer...så herlige dager vi har!
    Nydelig fargeskala du viser!
    Nyt og takk for hyggelig hilsen:)

    SvarSlett
  15. Jeg ser at jeg kan revurdere mitt syn på hestemynte. Jeg har den røde, og den er fin på "rett plass", men kanskje jeg skal prøve en annen farge?

    SvarSlett
  16. Så mange fine planter du har i hagen din. Tror jeg må avgårde til et hagesenter å få tak i en sånn rødknapp. Har en hvit, og den er kjempehøy i år.
    Hilsen ingeborg

    SvarSlett