30. april 2019

Våren - "Minutt for minutt"


Våren skrider frem minutt for minutt. Det går en uke mellom hver tur til Enerhagen og det er "ekstreme" forvandlinger fra en helg til en annen. Skulle nesten hatt et kamera installert for å følge utviklingen. Det er en sann fryd å danse rundt i hagen når jeg kommer. Så mye fint som blomstrer. Nesten så man er redd for at våren skal gå for fort over i dette finværet. Dette bildet av Fritillaria Raddeana tok jeg forrige helg. Denne helgen var den allerede ferdig. 


Den nydelige kortvokste Fritillaria Bucharica Giant plantet jeg i fjor høst. Hadde glemt den, så det var en herlig overraskelse. Så yndig at.


Kubjellene er også på hell, men ruterliljen rakk å forskjønne de i siste liten. Hundetannsliljen Pagoda spratt ut i løpet av helgen. Rådyrene hadde tatt noen gode jafs tidlig i vekstfasen, så trodde ikke at de skulle klare å yte motstand.


Jeg synes best om Narcissus 'Cassata' i siste fase av blomstringen med den bleke gulfargen.Lys lilla hvitveis 'Allenii', som jeg fikk av hagebloggvenn Marit, har spredd seg villig i steinbedet mitt. Så utrolig skjønne. Tenkte å flytte noen over i et annet bed etterhvert, sånn at flere kan få glede seg i deres selskap.


Keiserkronene har etablert seg godt. De lukter forferdelig og har hatt besøk av liljebiller, men du så ranke og flotte de er.

Et lite glimt av våren på Enerhagen...minutt for minutt. Spenningen stiger frem mot helgen og hva som møter meg.

16 kommentarer:

 1. Hej Jannicke!
  Fantastisk Fritillaria, färgen är helt perfekt. Hoppas du hinner njuta av alla fina växter, så de inte blommat över innan du hinner se dem.
  Nu skall vi fira Valborg och sjunga in sköna Maj.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 2. Så gøy at 'Allenii' trives hos deg :) Det er en skjønn hvitveis. Lyseblått er en nydelig farge om våren. Så flotte keiserkroner du har. De har jeg ikke fått til her.våren er en herlig tid. Kos deg med våren, Jannicke!

  SvarSlett
 3. Smukke billeder af forårsstemningen i Enerhagen. Det går så hurtigt lige nu, så det må være helt trist at forlade haven, når weekenden er slut. Nu glæder vi os til at se, hvad maj måned bringer.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 4. Jag märker skillnad från dag till dag så en vecka måste göra enormt mycket när det är så varmt. Underbara bilder av vårens blomning :)

  Ha en fin 1:a maj! Carina

  SvarSlett
 5. Hei Jannicke

  Flot F. raddeana den er så lækker.
  Fritillaria bucharica var da en fantastik overraskelse at få.

  Ja det går så hurtigt, men nu bliver de jo køligere!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 6. Hvor er det smukke billeder, du har taget! Der sker så meget i haverne lige nu - hurra for våren.

  SvarSlett
 7. Mye fint. Jeg har ikke så mange liljer selv, men det er fristende (var på liljeforedrag i hagelaget i går også). Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Hei Jannicke, så deilig blomstring, spesielt frittillariaene. Ruteliljen min trives og forøker seg, men nå er den ferdig for i år. Det skal bli kjøligere nå, så kanskje tulipanblomstringen kommer til å vare litt. Ha en fin maikveld. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 9. Hei Jannicke!
  En uke er et hav av tid på denne tiden. Du har tatt vakre vårbilder fra vårhagen. Nå er det meldt om kaldt vær. Utviklingen vil selvfølgelig gå saktere, men jeg håper inderlig at ingenting blir ødelagt.
  Ha det godt! Nå er helgen rett rundt hjørnet. Anne

  SvarSlett
 10. Hei Jannicke.
  Flotte bilder av blomstring på Enerhaugen:-)
  Skjønner godt at du er spent på hva som har skjedd i løpet av en uke nå som det går så fort. Jeg syntes nesten det var lenge å være borte i to dager, nesten redd for å gå glipp av noe.
  Får håpe vi slipper frost.
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
 11. Hei Jannicke
  Så fantastiske frittilaria du har! Skjønner at du danser gjennom hagen :)
  Det må være spennende å følge med på endringer når det går en uke mellom hvert besøk. De stinkende keiserkronene er supre til å holde jordrotter unna. De lukter rev.
  God helg - snart :)
  Gerd Ellen

  SvarSlett
 12. Underbara och vackra bilder (som vanligt på din blogg!) Alltid en fröjd att kika in till dig...
  Varm kram från Titti

  SvarSlett
 13. Så vakkert! Håper de fortsatt har holdt seg gjennom kulda.

  SvarSlett
 14. Wonderful blog! Do you have any helpful hints for aspiring
  writers? I'm hoping to start my own website soon but I'm a
  little lost oon everything. Would you suggest starting with a free platforem like Wordpress or go
  for a paid option? There are so many choices out there that I'm completely confused ..
  Any ideas? Thanks a lot!

  SvarSlett