6. januar 2013

Gått helt i frø.....Del IIJÄTTEVERBENA i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8817)
Aaahhh, hvilken frydefull følelse....Å gå helt i frø....
I dag har jeg sådd meg et lite stykke nærmere våren.... 
Frøgalskapen fortsetter... 
Kjempeverbenaen er trygt plassert i kjøleskapet. 
Der skal den få godgjøre seg i 4-6 uker. 
Første gang jeg prøver meg på Verbena. Spennende! 
Har brukt oppskriften til Lins blogg.

RIDDARSPORRE 
står på balkongen med et lite snødekke over seg.

Anne med bloggen Hagebo arrangerte en trivelig julekalender
og delte raust ut med premier. 
Jeg var så heldig å vinne flere sorter staudefrø som nå er sådd med håpefull hånd og holder Riddersporen med selskap:
Gentiana asclepiadea


Bildene er lånt fra 
Impecta , Rara växter  og Alt om trädgård

Fryd dere frø - dere er sådd.
Frøfryd være med dere alle sammen!

Klikk på lenkene under for mer av min frøgalskap
Del I og Del III 
To be continued...

Dette er mitt bidrag til Aud på Dal sin fotoutfordring.

15 kommentarer:

 1. Jeg overvintrer kjempeverbena i krukker inne. Her hos meg blir den liksom ikke helt voksen på en sesong fra frø eller stikling. Har tatt stiklinger av den og det er kjempeenkelt. Det var min erfaring. God søndag!
  Brita

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hilsen og gode tips! Leser rundt i bloggverden at Verbenaen kan være litt vanskelig å få til. Det blir spennende å se. Må jo bare prøve seg frem. Ha en god søndag du også!

   Slett
 2. Your photos are lovely, such a variety of color and flowers.

  SvarSlett
 3. Beautiful shots of the flowers.

  SvarSlett
 4. Åja, nå får jeg også gå i gang med den innviklede Verbena-sådden!
  Har nå flotte planter etter å ha sådd svart-hvite riddersporer.
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er litt innviklet den Verbena-sådden:) Men vi må jo bare prøve å se om vi lykkes. Så kjekt å høre at du har vært heldig med dine riddersporer. De er så fine. Har en del i andre farger, men skal bli fint å fylle inn med den hvite....hvis den vil:)Lykke til du også!

   Slett
 5. Så herlig og vårlig det er rundt i bloggene nå, og også her hos deg! Kjempeverbena prøver jeg også for første gang i år, og mine står også i kjølskapet og koser seg :) Flotte sorter du har sådd! Riddersporer er et must!
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det virkelig vårfornemmelser i bloggverden. En fornøyelse å kikke rundt på alt det flotte og artige folk er i gang med. Masse inspirasjon å hente. Dette er min debutår med staudesåing, så dette blir spennende. Lykke til du også! Blir artig å følge fremover.

   Slett
 6. Så! Da var jeg lagt til som følger av bloggen din :) Jeg tyvstartet såsesongen allerede på høste, men har framdeles en del frø igjen som skal såes denne måneden :) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du har lagt deg som følger! Velkommen skal du være. Skulle vært feiret med litt "Salhusvinskvetten":) Skal si du er tidlig på an med såing. Setter du dem rett i jorden da eller? Jeg er novise på området, så prøver meg frem og henter frem tips og råd blant alle hagenestorene i bloggverden.

   Slett
 7. Jeg gleder meg til å se hvordan det går med verbena såingen din. De skal ikke være så enkle har jeg lest. Jeg tok stiklinger av mine som sto i et bed ute før det ble vinter, og de lever enda! Så det er flere måter å overvintre de på. Lykke til med sådden!

  SvarSlett
 8. Takk for det. Er veldig spent selv. Har også hørt at de kan være litt vrien, men må jo prøve. Takk for stiklingtips.....hvis det blir liv i dem:)

  SvarSlett
 9. Hei!!! Thanks for the visit and comment! Lovely photos and blog you have here!!!

  SvarSlett
 10. Hei så spennande at du er i gang med frøsåing! Det er både sorg og gleder med det. Eg legg meg til her så eg kan følge med deg, kjenner våryr i kroppen allereie! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så kjekt at du ha lagt deg som følger. Det ble jeg glad for:) Velkommen skal du være. Vi får utveksle frøgleder og sorger fremover. Lykke til da. Masse flotte frø du har puttet i jorden! Nesten farlig å gå inn å se på alt det folk har bestilt...Da får jo jeg bare lyste å bestille enda mer....:)

   Slett