30. november 2015

Duse drømmer


Jeg er en av dem som setter pris på gult i hagen. Solens farge har fått en plass i utvalgte bed, slik at solen altid skinner på jorden når den glimrer med sitt fravær på himmelen. I flammebedet hersker den sterke gulfargen sammen med andre knallfarger. 
I dag vil jeg dedikere plassen til den duse og myke gule fargen, som lever side om side med hvitt i et eget bed. Irisen 'Butter and sugar' slo ut i blomst for første gang i år (etter tre år). Vel verd å vente på.


Den herdige og skyggetålende rosen 'Aicha' er blitt en favoritt. Den har begynt å bre seg både i høyden og bredden allerede.Til høyre en Kransvakkerøye.


I år ble liljene mine puslete. Flere av dem som ikke blomstret heller. Vet ikke om jeg kan 'skylde' på den kalde sommeren eller hva? De har iallefall ikke manglet gjødsling og stell. 'Yelloween' kom med noen blomster.


Den søte akeleien 'Biedermeier' kom også kun med noen få blomster, men de er til gjengjeld så fiiiine at jeg tilgir:) En ny navnløs lavtvoksende valmue som jeg kjøpte på restesalg. Så sart og lysende gjennomsiktig. Noen som kjenner navnet på denne?


Evigkjære Ringblomsten er slående vakker i denne duse fargen. De franske kongslysene som jeg sådde for en del år tilbake vokser og gror. De må holdes litt under kontroll for ikke å overta hele hagen:)


Til slutt ryllik 'Terracotta', som går fra lys gul til fersken/rosa. Har plantet den i ulike farger de siste årene, men de vil seg ikke helt på Enerhagen. Tror vinteren tærer på dem. Jeg nyter dem så lenge de varer og gir som vanlig, aldri opp å få de litt 'vanskelige' til å trives.

Deilig med duse drømmer i hagen.

Ha en  myk og god uke alle sammen!
9 kommentarer:

 1. Hei!
  Innmari fine bilder. Jeg liker veldig godt denne sarte gule fargen. 'Butter and Sugar' er veldig lett å dele (etter noen år 3-4).
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 2. Ditto :-)) Veldig lekre bilder! Fin uke til deg :-))

  SvarSlett
 3. "Ikke noe skal forkastes når det mottas med takk." Jeg kom på dette ordet fra 1.Tim 4:4 da jeg leste denne hyllesten til gule blomster og roser! Så nydelig du fanger inn skjønnheten her! Herlig innstilling: "Jeg nyter dem så lenge de varer og gir som vanlig, aldri opp å få de litt 'vanskelige' til å trives." Tiltredes!!

  SvarSlett
 4. What beautiful photos! I love soft yellow in the garden! I have 'Butter and Sugar' Iris in the garden as well, and the color of the blooms are so beautiful though it seems to bloom for such a short time. The color of that poppy is gorgeous! So delicate!

  SvarSlett
 5. Den lysgule fargen er elegant. Min iris blomstret også for første gang i år, og jeg fikk ogå øynene opp for lys gul ryllik. Vakre blomster og bilder!

  SvarSlett
 6. Jeg liker også gult, men helst helt lysegult, som for eksempel voksklokke, som jeg fortsatt ikke har, men neste år skjer det kanskje.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. For en fantastisk pakke i posten, med frø fra Enerhagen!! Jeg ble så glad!!:) Du er så raus og skriver så fint. Dette var utrolig spennende frø. Gleder meg til å så dem!! Du skal få noen frø sendt over. :D

  SvarSlett
 8. Nydelig utvalg av den skjønneste gulfargen som jeg synes passer sammen med det meste av andre farger! Kjenner at jeg er veldig klar for ny hagesesong! Ha en fin avslutning på året! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 9. Hei alle sammen, jeg heter Aisha Sadat, jeg er gift i 20 år med mannen min, og vi har to sønner, eldste en 16 år og yngre er 11 år. Mannen min elsket meg veldig, men det ble til et punkt da han engasjerte seg i en affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte endret holdningen hans til meg og barn seg, den sene han kom fra jobb fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20-års bryllupsdag i mars holder jeg meg borte fra sex da vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, 15 dager før bryllupsdagen, tilsto han at ja, han hadde sex med sin kollega.
  Han brakte henne i sengen min da jeg var ute på jobb, det betyr at følelsene mine var helt ubrukelige for ham, min mentale tilstand er full av kvaler, jeg tror jeg ikke kan glemme og gjenopprette smertene, denne kvinnen hadde full kontroll over henne og jeg har aldri ønsket å gjøre det med vold, hun vil vinne over meg når hun er skilt, hun sa at hun var sjalu på forholdet vårt, og hun vil ødelegge meg ved å ta mannen min. Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavebeslag, for det første trodde jeg aldri på denne cast-rettskrivningen, men jeg må prøve den før jeg kom over PROFET NOSA UGO-e-posten på internett om hvordan han har hjulpet så mange mennesker med å få eksen tilbake og hjelpe til med å fikse forholdet og gjøre folk glade i forholdet og noen andre historier om åndelig sykdom og mer.
  Jeg forklarte situasjonen min for ham, og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og i løpet av 7 dager kom han tilbake for å be om unnskyldning, og det var bare et mirakel for meg. Jeg er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min nå er med meg igjen og at han nå er forelsket i meg som aldri før.
  Trenger du hjelp i forholdet ditt som å få tilbake mannen din, kona, kjæresten, kjæresten, vinne lotterier, urtemedisin mot sykdom, HIV, kjønnssykdommer, astma, leddgikt, feber, hjerneslag eller noen form for sykdom, åndelig problem , Jobfremmelse, seere som leser innlegget mitt som trenger hjelp til livsutfordringer, bør kontakte PROPHET NOSA UGO, og du vil være glad for at du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

  SvarSlett