8. november 2016

Sol, bare sol


Sol, bare sol.....Hadde det bare vært så vel. Kulden biter og kong vinter fester grepet. Ikke det at jeg har et anstrengt forhold til vinteren, men i år føltes det som den kom så brått på. Hagen har fått hvit dyne over seg og sover godt. Jeg derimot trenger sol og varme for å holde meg våken. Da er det godt å dykke ned i arkivet etter sommerens skinnende soler.


Tagetes 'Linnè' er en sann varmekilde.


Solbruden skinner så det nesten blender. 


Ringblomsten stiller helt klart i egen klasse når det gjelder å spre solskinn og munterhet.Blomkarsen er som et brennende bål som varmer langt inn i sjelen.
Fuglene sørger for at Solsikkene popper opp på de underligste steder i hagen. Takker de for det!

 


Rørblomst, Solhatt og blomkarse danner en herlig tutti frutti.


 Åååh, det gjorde godt. Ble varmere i kroppen og lysere til sinns. 
Håper det smitter litt over på dere!

Ha en varm uke, enten solen skinner ute eller inne.

9 kommentarer:

 1. Hei Jannibele!!

  Når jeg ser disse orange, lysende ringblomstene dine, så innser jeg hvorfor disse har en så viktig rolle å spille. Selv om fargen (for meg) er aldri så intens!! Når kjølen og trekken kommer stigende, for ikke å si vinter og frost, er det jo nesten en helt utrolig kontrast å se på disse vitamingivende fargebombene!! Det er sikkert at hver hage med respekt for seg selv bør slippe dem innenfor, i det minste i en liten avkrok der de kan stå og remontere hele sommerhalvåret igjennom!

  Ingen tvil om at orange er en energigivende, oppkvikkende farge, i alle fall sammen med så mye mosegrønt som jeg ser det på dine bilder. Nydelig er det! Og de gule ringblomstene... hvis ikke de orange er små soler, så er i alle fall de gule det!!

  Også blomkarsen er en munter venn der ute i grønnsakshagen - den kan være noe voldsom i fargen, men den er jo så villig og lett å få til, at det går jo an å finne en sjattering man kan falle for :):)

  I det hele tatt var det et fargesprakende inspirasjonsinnlegg dette her. Også tagetes linne er en finurlig fyr som jeg fikk forærende fra Enerhagen som frø i første forsendelse fra din fortreffelige frøfangst. Ha en inspirerende november videre!! Hilser deg fra kanariske breddegrader.

  SvarSlett
 2. Så himla flott dette var. Skulle jeg strande på en øde øy og fått ett valg om hva hva jeg kunne ta med meg, gjett? En håndfull neve med frø av ringblomster. En håndfull er altfor beskjedent.
  God natt! Anne

  SvarSlett
 3. Lovely blooms - wonderful captures!

  SvarSlett
 4. I can imagine you want to block the snow! Beautiful summer moments. Groetjes Hetty

  SvarSlett
 5. Flotte farger! Ringblomster er jeg veldig glad i! De minner om barndommens hager, og lyser opp i hagen til langt utpå høsten! Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 6. Flotte fargerike solfylte bilder gjorde virkelig godt nå som vinteren og kulda har kommet for å bli en stund. Men heldigvis er det ikke sååå lenge til sommeren igjen da, og med harddisken full av sommerbilder skal vi nok få tida til å gå... ;-)
  Ha en fin ny uke :-)

  SvarSlett
 7. Fine bilder, den linnetagetesen tror jeg at jeg har også, veldig fin. Gleder meg til sommeren.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Dejlige orange og gule sole. Men de blå farver er nu også smukke. Det er lige sådan en hilsen fra sommeren, vi trænger til på en grå novemberdag.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Takk for litt sommerstemning igjen! Trenger det nå, ja, kulden kom litt brått på i år, jeg rakk såvidt å tømme balkongen noen timer før en heftig frostnatt. Men snart kommer fargene tilbake! Fin helg!

  SvarSlett