13. januar 2017

Min favoritt - Blommig fredagBlommig fredag inviterer til et usedvanlig vanskelig tema, nemlig 'Min favoritt'. Det er umulig å peke ut en enkelt favoritt blant hagens utallige. Heldigvis er det lov å tolke temaet på sin egen måte. Med nylig tilbakeblikk på arkivet fra 2016, oppdaget jeg en ny farge som helt klart tegner seg til å bli en ny favoritt - Fersken/aprikos. Var ikke klar over at det sakte, men sikkert har blitt mer av denne fargen i hagen min.


Det er en lekker farge som lett kan kombineres med flere andre farger. Skal legge enda bedre til rette for det i 2017. Kongslys 'Clementine' er jo bare rålekker. Like så er løvemunnen som kom ut av en frømiks jeg sådde.


Tvillingblomst plantet jeg for første gang i år. Har unngått den fordi jeg tenkte at det var slik en jobb å knipe av de små blomstene. Stemmer jo ikke. Den blomstrer noe vanvittig helt til frosten kommer.Edelrosen 'Flora Danica' blir dusere i fargen jo lenger den kommer ut i blomstringen. Dahlia 'Happy Single 'Kiss' er en kjærkommen debutant. Håper knollen vil seg etter overvintring.


Årets favoritt og nykommer falt meg lett å velge. Det er den praktfulle Austin rosen 'Summer Song'. Både navn og farge gir varme til en kald vintersjel.

Ha en vakker helg alle sammen.
For flere favoritter, besøk Blommig fredag

21 kommentarer:

 1. Aprikos är nog en härlig färg. Jag tror att jag haft en sådan Verbascum chaixii tidigare...

  SvarSlett
 2. En härlig färg, lyckades hitta en aprikos digitalis. Håller tummarna att den kommer igen.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 3. Vilken underbar färg! Nu blev man riktigt inspirerad och fick nya fräscha idéer.....
  KRAM
  Susie

  SvarSlett
 4. Det er så sjovt, når man sådan opdager en "ny" farve. Så kan man ikke lade være med, at lede efter blomster i denne farve. Jeg synes, du har skabt nogle virkelig gode plantesammensætninger.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 5. Herlige blomster og farger! Aprikos er en spennende farge og jeg synes også at den er fin.

  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 6. To grow apricot flowers in your garden is a challenge. Sometimes the colours don't work so well together. But you got it right. Beautiful! Groetjes Hetty

  SvarSlett
 7. Så nydelig og friskt dette var. Falt helt i staver over primulaen på det første bildet :-)
  Har rosen Sissel Renaissance som går i den samme fargeskalaen og den blir jeg mer og mer glad i. Fryktelig vanskelig dette med favoritter.
  Ha en fin helg!

  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 8. Lekker fargefavoritt hos deg:) Summer Song er ganske rå...

  SvarSlett
 9. Vad fint att du visar blomster i aprikos/orange. En helt underbar färg som jag verkligen älskar. Njöt av att titta på dina fina bilder.
  Önskar fortsatt fin helg!
  Anna-Karin

  SvarSlett
 10. Härligt val! Jag har märkt samma tendens här. Fler aprikos pioner, rosor och ja egentligen alla växtslag. Det är en väldigt behaglig färg.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 11. Apricot and orange flowers in the garden are so beautiful and are compatibility with other colors like red,blue and white! That lovely rose 'Summer Song' is so beautiful!

  I wish You a very beautiful weekend!

  SvarSlett
 12. Ja det var en "uvant" farge, men veldig fin. Utrolig fine bilder!

  SvarSlett
 13. Skjønne bilder! Får lyst å spise opp disse sjarmtrollene! For en herlig sommerfølelse!

  SvarSlett
 14. Läckert att se samlingen i den fina varma färgskalan. Jag har bara kommit till tanken att samla ihop färgerna lite mer. Just aprikosfärgade har fått en större spridning än de andra och det blir futtigt.
  Trevlig helg
  Anette

  SvarSlett
 15. Hei!
  Helt enig, den fargen er nydelig. Hadde den i for sommer. Zinnia er innmari fin med aprikoslignende blomsterfarger.
  Nydelige bilder du har tatt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 16. Härliga färger man blir glad av.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvarSlett
 17. Vidunderlig farve og smukke billeder :-)

  SvarSlett
 18. Aprikos er en nydelig farge og den småblomstrete Primulaen var bare skjønn! Jeg liker også aprikos/ferskenfarger godt forsi de er så fine sammen med rosa/lillatoner.

  Fortsatt god helg! :)

  SvarSlett
 19. Så herlig farge, og den er lett å kombinere med andre farger! Frømiks er spennende, og mye flotte plantefarger kan komme utav det!

  SvarSlett
 20. Ååå...nå fikk jeg slik sommerlengsel!
  Flotte farger og blomster!

  SvarSlett