11. juli 2018

Franske minner og svensk lengsel


Vi har hatt en helt fantastisk uke i min kollega sitt vakre hus i den lille landsbyen Laroque des Alberès i Sør-Frankrike. For et sted, fylt med historie, sjel, varme og en aldeles nydelig hage. Som å være i en drøm. 
Vi kommer mer enn gjerne tilbake hit igjen!Nå skal det jobbes i to uker før vi skal nyte fire uker på vårt kjære Enerhagen. Jeg lengter så det kribler i hele kroppen. Det blir heldigvis en liten tur over til helgen. Spent på hvordan det står til med hagen etter en historisk varm og tørr sommer. Rause naboer har sørget for å holde vanningen gående og det er jeg så glad for. Tør ikke tenke på hvordan det ellers ville gått.Jeg er så fornøyd med Linariafrøene jeg sådde for et par år siden. De vokser noe voldsomt og blomstrer langt inn i evigheten. Humlene er veldig begeistret for dem.
Så har vi denne lekre Klematisen som jeg har jaktet navnet på i flere år. Jeg gir ikke opp, for kanskje noen av dere der ute kan hjelpe meg?Plutselig fant jeg navnelappen på min favoritt Salvie - 'Schwellenburg'.  Det tapte kan jammen vende tilbake. Denne lysende blå Lerkesporen er et flott blikkfang i Sørbedet mitt. Har ikke helt fått disse til tidligere, men denne har overlevd noen tøffe vintre. Måtte den bli en stund til.

Vi holder på å forgå i tropevarmen her i Oslo. Man skal jo ikke klage for mye over været, men nå hadde det gjort godt med litt kjøligere dager og noen solide doser med regn. Det er det mange som trenger nå.

Ha gode sommerdager!

9 kommentarer:

 1. Frankrike er herlig, men godt å lengte etter noe hjemlig også! Linaria ser ut som noe fornuftig å så... Klematisen ligner på en jeg også har mistet navnelappen på (hi-hi).

  SvarSlett
 2. Hei.
  Nydelig hage i Frankrike, men godt å kunne lengte hjem også, selv om du ikke helt har kommet hjem enda. Gode naboer er gull verd. Godt å tenke på at hagen blir vannet i denne tørken. Nydelig farge på clematis. Godt at det ikke bare er meg som mister navnelapper. Ha det godt.
  hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Vakker hage i Frankrike! Du har mye fint hjemme også. Gode naboer er gull verdt, ja. Dessverre så er mange klematis så like, og jeg vet ikke hvem den er. Nydelig var den i vertfall!

  SvarSlett
 4. Du får holde ut i varmen i byen, og håpe på at tørken ikke har vært for tøff for plantene på Enerhagen:-)
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
 5. Ser helt fantastiskt ut, och dina bilder är så fina.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 6. Det er en flot have du har besøgt :) og sikken roser :) :) de må trives godt dernede ;)
  fortsat god sommer :)

  SvarSlett
 7. Så fina bilder på vackra blommor förstår att du gärna reser tillbaka till denna pärla i Frankrike.Håller med om att det skulle vara skönt med något svalare temperatur men tids nog får vi även det.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 8. Ser helt fantastisk ut!
  Gleder meg til jeg skal ferie...sen ferie i år også, men veldig ok, for da er det fortsatt sommer i Hellas:)

  SvarSlett