6. oktober 2018

Tidenes september!


Det har vært tidenes september! Masse sol og varme kombinert med tiltrengte regnbyger og høstens inntog med kjølige kvelder og netter. Jeg ble overveldet over hvor mye som fortsatt blomstret da jeg kom på Enerhagen etter flere ukers fravær. En sann fryd å vandre rundt i en herlig blanding av sensommer og høst. Denne nydelige stemningen holder vemodet over tiden vi går inn i litt mer på avstand. 


Jeg har fått fullstendig dille på Løvemunn og neste år skal jeg så i enda større mengder. Først og fremst fordi de er så himla vakre, som om de er laget av den mykeste speilfløyel. I tillegg blomstrer de utrolig lenge, finnes i både lave og høye varianter, sneglene spiser dem ikke og de sår seg selv. 'Her har vi Black Prince' til venstere og 'Potomac crimson' til høyre. 


Løvemunn 'Bronze Elegance' er bronesoransje i startfasen og bli gradvis blekere med innslag av gult. Sånt hamskifte kan vi like.


Geum og Storkenebb 'Orion' har nylig flyttet sammen og ble et slående fint par. Lenge siden Geumen har blomstret så rikt i to omganger. Godt jeg husket å klippe den ned etter første runde. Solbruden er jo i en egen klasse. Brudekjolen blir litt løsere og mer frigjort på høsten og dansen går over i sakte vals.


Den siste rose 'Summer Song' søker varme hos hos en fortryllende ball av Høstasters. Denne typen er lavere og blomstrer tidligere enn sine navnesøstre.


Høstblomstrende 'Crocus Speciosus Album' og Tidløs. Så flotte begge to.


Bergknapp med en enslig Storkenebb uten navn. Klematis 'Cote' d'azur' er av den mer kortvokste typen og sistemann ut med blomstringen på høsten. Ikke ofte så mange blomster rekker å slå ut før frosten kommer. 


Potentilla Cinquefoil 'Miss Willmott er en skikkelig søtnos.


Kjemepeverbena som har sådd seg selv sammen med en evigblomstrende Veronica, som jeg ikke husker navnet på. September har virkelig vist seg fra sin beste side. Nå er jeg (nesten) rede til å ta i mot høsten. Den har absolutt sitt å by på. Tid for å beundre de siste bukettene innendørs, la de tusen lys tenne og drømme om neste vår.

God helg til dere alle.
Jeg lenker til TrädgårdsFägring

19 kommentarer:

 1. Otorligt vackra färgkombinationer - speciellt den med rosen (aprikos?) och aster (lavendel?).....
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 2. Å, så fint fotat! Jag har också odlat lövemunn 'Bronze Elegance' i år och är jättenöjd. Den får absolut komma igen.
  Trevlig helg
  /Anette

  SvarSlett
 3. Så mycket fint att titta på. Kram Pia

  SvarSlett
 4. Hej Jannicke!
  Fantastisk blomstring fortfarande, skall nog testa Lövemunn, den ser ut att finnas i många färger.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
 5. Hei Jannicke.
  Nydelige fargekombinasjoner i bedene!
  Dere har vært skikkelig heldig med sommeren 2018. Her er det blitt vinter og jeg har gått i hagehi hehe
  Ser fram mot vår, men først jul :)
  God søndag,
  Lena

  SvarSlett
 6. Så fint höstporträtt du gjort. Lejongap - jag är mer än enig med dig det är riktiga superblommor. Och Potentillan var underbart söt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 7. Flott å se at blomstringen holder seg så fin hos deg! Det var virkelig imponerende. Her har det nok regnet litt mer nå på høsten. Men godt å se litt fargebomber.

  SvarSlett
 8. ‘Miss Willmott’ må da kunne vinde alle skønhedskonkurrencer, hun er vidunderlig. Jeg tror, jeg skal prøve de lave løvemund. Jeg har kun prøvet de høje, men de vælter, og jeg synes, det ser så grimt ud, når de bliver bundet op.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. I love the pictures, but I cannot read your words. Somehow the translation button is not working anymore. Groetjes Hetty

  SvarSlett
 10. Løvemunn ble rakst må-ha av sommerblomstene. 'Black Prince' er og blir favoritten :)
  Ja, Geum og 'Orion' var virkelig smashing!

  SvarSlett
 11. Njutbara bilder på senblommare!
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvarSlett
 12. Så mycket vackert som fortfarande blommar hos dig. Lejongapen är så fina. Ha en bra vecka.

  SvarSlett
 13. You have captured very beautiful flowers ❤

  SvarSlett
 14. Så ljuvliga bilder...jag blir glad :)
  Höstkram från Titti

  SvarSlett
 15. Sinulla on hienoja kuvia ihanassa blogissa <3

  - Ronja -

  http://valokuvienkertomaa.blogspot.com

  SvarSlett