27. august 2019

Dahlia drømmer


Jeg har hatt en helt vidunderlig sommerferie i år. Været har stort sett vist seg fra sin beste side og det smitter jo så pent over på hagen. Foreløpig har nesten halvparten av Dahliaene mine kommet i blomst og det er slett ikke verst. Jeg må fordrive de for i det hele tatt bevare håpet om blomstring før frosten kommer i de dype skoger. Det er flere av de nye som konkurrerer om Dahlia dronning tittelen i år, men tror 'Totally Tangerine' troner. Den startet tidligst av alle og har blomstret kontinuerlig.
Så har vi 'Cafè au lait rose', med gigantiske blomster på størrelse med en middagstallerken. Rålekker!


Til høyre er 'Thomas Edison', som har vært med meg i flere år. De fleste står i potter på trappen omkranset av Zinnia, Sommerrudbeckia og litt annet. 


'Verrones Obsidian' er en litt annerledes og artig variant som skiller seg ut.  Byr på ulike fargenyanser ut fra lysforholdene som råder. 


'Dark Spirit' klarte heldigvis overvintringen. For en lekker dyp mørk farge.Nykommeren 'Great Hercules' har også veldig store blomster og har en aldeles nydelig farge. 


Løvemunn sår jeg hvert år og dobbel 'Chantilly Bronze' er blitt et fast innslag.


Til slutt Sommer Rudbeckia 'Sahara'. Flere av disse har overlevd flere vintre og det er ikke til å tro. Håper å se den til neste år. 
Det må sies å ha vært et godt år for mine Dahlia og jeg er spent på om flere har kommet i blomst til helgen. Det er har jo vært varme dager nå. Lever i håpet:)

15 kommentarer:

 1. Hvor er det flotte billeder fra din have. Dahliaer er bare så dejlige.

  SvarSlett
 2. Men åh så mycket fint! Underbar färgskala, tack för alla tips:).
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Så mange flotte dahlia du har! Dark Spirit hadde jeg en gang før, og den må jeg ha til neste år. Den Café au Lait Rose var nydelig.
  'Sahara' sådde jeg i år. Når du ser de du har på våren, har de da skutt på nytt fra rota? Når jeg googler den står det på alle steder at de er ettårige. Jeg bare spør, for jeg er så spent på om mine også kan komme igjen :)
  Nyt de flotte dahlia du har, Jannicke!

  SvarSlett
 4. Hei Jannicke!
  For noen deilige farger på dahlia og stauder.
  Da skal jeg jammen se om min Sahara også greier å overvintre. Hvem vet - jeg har jo tykt nok snølag somregel :)
  Ha ein fin kveld,
  Lena

  SvarSlett
 5. HEI, You have just great pictures of dahlias and other autumn blooming flowers. I like the colours in your pictures. 'Verrones Obsidian' looks a special one. Is it also a dahlia? Thank you for your comment in my blog :) I just thought to make the next post about a 'Hydrangea paniculta'. By the way, what part of Norway is your garden located? Best wishes, Maria

  SvarSlett
 6. Dahliadrømmer gir fantastiske opplevelser. Nydelige bilder og farger. Her blomstrer mange, men det er fremdeles noen holder igjen.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. Hei.
  Flotte bilder av dahlia. Så mange fine du har.
  Flere blomstrer her også, og jeg venter også spent på noen.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Hej Jannicke!
  Så fantastiskt med allt fint som blommar hos dig. Vackra färger på dina dahlior, och alla andra växter. I år vill dahliorna inte riktigt visa sig, hos mig. Några enstaka blommor, men många som inte blommat alls.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 9. Så vackra höstfärger i dina sensommarblommor. Har hört många hylla 'Totally Tangerine' så jag får nog skaffa den till nästa år.
  Ha det fint
  Helene

  SvarSlett
 10. Du har mange flotte blomster i sensommerhaven. ‘Totally Tangerine’ kunne også nemt blive min favorit. Den har smukke blomster og en smuk farve, og så lader det jo til, at den har en lang blomstringstid. Den bliver skrevet på min huskeliste.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 11. Hej!
  Så många fina Dahlior som du har i din trädgård, jag har endast en variant men jag får längtan att köpa någon fler när jag ser dina fina bilder på denna så vackra blomma.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 12. Så mye vakkert som blomstrer hos deg nå :-) Det er alltid spennende med de som blomstrer mot slutten av sesongen. Om de rekker det :-)

  SvarSlett
 13. Jeg blir alltid fascinert av oransje og ferskenfargede blomster, og den øverste enkle georginen likte jeg ekstra godt. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 14. Kjempeflotte dahlia!

  SvarSlett
 15. Jannicke,
  I am a volunteer working on this year's Friends' School Plant Sale in St. Paul, MN. Our sale has grown to be the largest annual plant sale in Minnesota; it raises a good deal of scholarship money for the school and has for over 30 years. We have a wonderful print catalog each year, but it can only accommodate photos of a small percentage of the plants we offer. Our goal is to have a picture of each plant offered on the website. I am a volunteer tasked with finding the pictures for new plants for the online catalog and I am have a difficult time finding good photos of a Cafe au Lait Rose.'dahlia '

  You have a beautiful photo on your blog.

  Might we use your photo? Proper attribution would be given.

  If you would like to know more about our plant sale, here is our website: http://www.friendsschoolplantsale.com/history/ or you can ask me!

  Please contact me if you have any questions,

  Laurie Krivitz

  SvarSlett