6. januar 2016

Frøliste 2016

Tradisjonen tro er det ett fortsett jeg konsekvent bryter hvert eneste år. Ja, nå tenker jeg dere sitrer av spenning for å høre min bekjennelse...Neppe!! Selvsagt er det snakk om avholdenhet til avhengigheten jeg har til bestillingsknappen, som i neste omgang fører til uskyldige frøpakker i posten... Jaja, det er absolutt til å leve med kjenner jeg.
Jeg har ikke tenkt å så stauder i år, først og fremst av tålmodighetsårsaker. Til gjengjeld blir det rikt med sommerblomster, som jeg kan spe på med i bedene.

Jeg forstår virkelig ikke hvorfor det har tatt meg så lang tid å "oppdage" Garden Living.
De har jo et fantastisk rikt og sjeldent utvalg med fine priser på sin meget tiltalende nettside. Veldig hyggelige mennesker som gir utmerket service. Der kommer det helt klart å gå atter en bestilling når staudene kommer! Foreløpig har jeg fått disse pent i hus:

    Blomkarse ‘Phoenix’Løvemunn ’Axiom Series Mixed’ F1Praktsolhatt ’Autumn Colors’Praktsolhatt ’Cherry Brandy’Pyntekorg ’Double Click Rose Bon Bon’Sørgeskabiosa ‘Beaujolais Bonnets’
(Bildene er lånt med tilltalse fra Garden living)
Blomkarse 'Phoenix' - Gul,orange, rød
Løvemunn 'Axiom Series Mixed' - Syv forskjellige farger
Praktsolhatt 'Cherry Brandy' - Kirsebærrøde
Praktsolhatt 'Autumn Colours' - Rustrøde nyanser
Pyntekorg 'Double Click Rose Bon Bon' - Rosa
Sørgeskabioas 'Beaujolais Bonnets' - Rødrosa

Jeg har også i år bestilt en god del fra svenske Impecta. Er fornøyd med helheten i det de tilbyr; god service, rask levering, bra priser og jevnt over god kvalitet på frøene. Så får jeg dem sendt direkte til Enerhagen og slipper dermed unna 'frøkvoten' og dyr frakt.

    BLOMSTERLIN 'Rubrum' i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8500)ROSENSKÄRA 'Double Click Cranberries' i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8943)TRÄDGÅRDSFÖRGÄTMIGEJ 'Rosylva' i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8578)
    LUKTÄRT 'Mammoth' i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Doftande hos Impecta Fröhandel (8475)LUKTÄRT 'Ocean Foam' i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Doftande hos Impecta Fröhandel (8469)DVÄRGLUKTÄRT 'Bijou' i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Doftande hos Impecta Fröhandel (8480)
   JÄTTEVERBENA i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8817)JÄTTEVÄDD i gruppen Perenner hos Impecta Fröhandel (6127)PRAKTVÄDD 'Magic Night' i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Doftande hos Impecta Fröhandel (8721)
   KLOCKRANKA i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (95)PIONVALLMO 'Black Dragon' i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8622)ZINNIA i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8830)
(Bildene er lånt fra Impecta)

Blomsterlin 'Rubrum'
Cosmos 'Double Click Cranberry'
Forglemmegei 'Rosylva'
Erteblomst 'Mammoth'
Erteblomst 'Ocean foam' 
Dvergerteblomst 'Bijou'
Kjempeverbena - Verbena bonariensis
Kjempescabiosa Cephalana gigantea 
Kornvalmue 'American Legion'
Kornvalmue 'Shirley Double'
Klokkeranke - Lilla og hvit
Penovalmue 'Black Dragon'
Sørgescabiosa 'Magic night' 

 Det var årets frøliste. Jeg skulle ønske jeg kunne si at det er den endelige listen, men med bakgrunn i tidligere års erfaringer kan den fort bli lengre:)
Måtte det spire og gro hos oss alle!
Ha fine dager alle sammen.

15 kommentarer:

 1. Det är lika spännande varje år att försöka bestämma sig vilka frön man ska odla på våren. Har du haft Rudbeckia 'Cherry Brandy' redan tidigare? Den har oerhört fina, stora blommor, du kommer inte ångra dig. :)

  SvarSlett
 2. Beautiful collection of photos !!
  Greetings

  SvarSlett
 3. Ja, men dette kommer jo til å bli kjempespennende. Av disse har jeg vært glad for å ha Løvemunn. De er virkelig flotte. Men så har jo du så mye annet flott i vente. Lykke til! Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 4. Takk for tipset! Liker spesielt at de har et så godt utvalg av økologiske frø.

  SvarSlett
 5. Ohh, ich freue mich schon auf den Frühling und die Blütenpracht.

  LG Mathilda

  SvarSlett
 6. Ja der var frøballet åpnet :-)) Jeg har sådd en del stauder og enda flere ligger klar i kjelleren :-D Og så har jeg tenkt å så sommerblomster, sånn etter hvert :-)) Go sådd og fin helg!

  SvarSlett
 7. Masse spennende frø du har funnet! Det går mot lysere tider når frøposene begynner å dumpe ned i postkassa...
  Har også droppet staudene i år, og tomatene utgår også (for mye jobb, tenker jeg kjøper de plantene jeg skal ha) men sommerblomster har jeg tenkt å ha masse av.
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
 8. Mye likt på listene våre. :-) Jeg liker godt både Impecta og Garden Living. Meget bra å ha med å gjøre begge to. Gleder meg til å se resultatene dine.

  SvarSlett
 9. Det kommer til å bli velstand i bedene dine i år også, ser jeg:) Jeg har kjøpt flere stauder fra Garden Living, og det har alltid vært fine planter som har kommet i posten.

  SvarSlett
 10. Du er ikke alene om å bestille frø ;)
  Mange flotte planter du har bestilt, er bare å glede seg til sommeren!

  SvarSlett
 11. Godt nyttår!

  Åååå,ja her var det mange herligheter:)
  Så gøy med frøbestillinger,tenker det blir et flott blomsterflor hos deg:)

  En stund siden jeg var her inne,men alltid like inspirerende.
  Gleder meg til å følge deg videre utover året:)

  Ønsker deg flotte januardager!
  Klem Caroline

  SvarSlett
 12. Åååå, så mycket fint du har tecknat upp! Jag har inte kommit så långt ännu, men jag får ta mig i kragen och gå igenom min frölåda så får vi se. Jag har ju inte så mycket god jord här på berget så det får bli begränsat.
  Agneta kram

  SvarSlett
 13. Så masse spennende frø :) Ja, garden living har mye fint. Jeg har selv vært inne en aldri så liten tur og bestilt hos dem i dag:)

  SvarSlett
 14. Så mye fint du har bestilt! Det kommer til å bli skikkelig flott i hagen din til sommeren. Ha en fin mandag:-)

  SvarSlett
 15. Garden Living har mye spennende på frølista si, ja! Foreløpig har jeg ikke bestilt så mye derfra, men det kommer nok! Jeg har så mye frø selv som jeg må få sådd. Det blir nok mest sommerblomster her også, pga liten hage. Satser nok mest på krukkehage. En ting som er helt sikkert er at jeg skal så georginer, mange georginer! Og Cosmos er også et must, og Nicotiana.......og.......Jaja, vi får se, det blir sikkert rikelig i år også :)

  SvarSlett