6. februar 2016

Føre var prinsippet


'Føre var prinsippet' er til tider fint å følge i hagelivet. I dette tilfellet er det forebyggende tiltaket å bestille ekstra Dahlia knoller til våren. Man vet jo aldri om de som ligger i kjelleren hos en venninne vil seg til våren....Jeg har jo som dere gjerne husker årevis med dårlige erfaringer med overvintring av Dahlia. Tar ingen sjanser på at mine favoritter over alle ikke  skal trone i monn på Enerhagen til sommeren. Da er det betryggende å vite at det finnes flotte steder der ute i nettverden, som kun krever noen tastetrykk....også et kredittkort da... for å bistå meg. Jeg er blitt fast kunde hos svenske Bulbs.se. Det er et lite familedrevet firma med lang erfaring, et rikt utvalg, super service og fine priser.

(bildene er lånt med tillatelse fra bulb.se)
           Alva's Regalia og Babylon Bronze        Happy Single 'Kiss' og Happy Single 'Wink'

 
 
Lilac Time,  Natal og Nuit D'ete
Kjempevalmue 'Harlem'  og Peon 'Black Beauty' 

Jeg gleder meg til pakken kommer til våren og vet akkurat hvor alle skal stå!
Det kan bli mye vakkert ut av å være føre-var:)

11 kommentarer:

 1. Så flotte Jeg tror jeg må sjekke ut den siden! Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 2. Hei! Den siden skal jeg se på. Er så svak for dahlia. 'Natal' er flott.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Wow, der var mye lekkert Jannibele! Nesten skummelt å gå inn der når en egentlig ikke skal ha noe.
  Og så jeg som nettopp har sådd cactus Dahlia!!!! Likte spesielt godt Verrone's Obsidian, Honka Fragile, Honka Roze og Honka Surprice!
  De var spesielle, har aldri sett noe lignende av Dahliaer!

  SvarSlett
 4. Hehe, vi er visst kunder der begge to! Jeg har også handlet der i flere år, og de har mye fint. Peon Black Beauty har jeg også bestilt :)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 5. Så mye fint det var der!! Skjønner godt at du handler. Akkurat nå er det full storm ute, med ulende regn, og lite som minner om dahliafest!!:) Veldig klokt det du sier om føre var, her er det først og fremst netting mot rådyr som er det helt store tiltaket denne helgen....

  SvarSlett
 6. Her var det veldig mye fint. Jeg elsker Dahlia, men klarer ikke å overvintre dem. Gleder meg til å se dem blomstrer i hagen din.

  Ønsker deg en fin søndag. Vivi

  SvarSlett
 7. Vad du frestar! Jag får också köpa nya dahlieknölar i år. Köpte från odla.nu i fjol är faktsikt besviken, tycker inte att de ser ut som på bilden när jag beställde. kan vara värt att testa Bulbs istället! och både pionen och vallmon är ju underbara! Jag har en vallmo från den där New York-serien, tror det är Manhattan....

  SvarSlett
 8. Grøsselig mye lekkert :-)) Vårlengselen øker fra dag til dag! fin søndag!

  SvarSlett
 9. Det er utrolig mye fint i georginer, jeg har bare noen få i krukker, men vurderer sterkt å utvide.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Mye flott der, vet ikke om jeg tør å gå inn... som hun over skriver, kunne jeg godt tenkt meg å plante noen i bakken i år.

  SvarSlett
 11. -Georginer kan jeg ikke dyrke her i hagen min i Houston, Texas, og det er vel den blomsten jeg savner mest. Jeg ga vekk alle de store georginerøttene mine da jeg flyttet hit. Et nettsted som jeg kjøpte georginer fra (Siden jeg vi også har hytte i Sverige er http://www.rosecottageplants.co.uk/. jeg vet nesten ikke om jeg skal anbefale det engang. Det er helt forferdelig, de har så mye spennende georginer! jeg tror jeg nesten har kjøpt alle mine derfra med veldig god erfaring. men nå er jo pundet skyhøyt da. :-(

  SvarSlett