4. februar 2017

Om jeg skulle begynne helt på nytt - Blommig fredagOm jeg skulle begynne helt på nytt med å skape hage, ville jeg ikke gjort noe annerledes! Jeg kommer aldri til å glemme den sitrende lykkefølelsen og ydmykheten jeg opplevede da jeg fikk være en del av Enerhagen - min manns familiested over fire generasjoner. 
Hagen hadde stått uberørt i flere tiår og det var viktig for meg å bevare gamle skatter som dukket opp i villnisset, samtidig som jeg skulle skape noe nytt. 
Mangelfull hagekunnskap ble rimelig godt kompensert med entusiasme og pågangsmot. 
Jeg ville ikke gjort noe annerledes. Målet har ikke vært å skape den perfekte hage. Den har blitt til underveis og fortsetter å bli til, akkurat som livet ellers. Så jeg har ikke noe behov for å begynne helt på nytt.
Om jeg skulle begynt helt på nytt, så ville jeg fortsatt fulgt innfallsmetoden. Blanding av det romantiske og duse sammen med fyrrige flammer i herlig kaos.


Om jeg skulle begynne helt på nytt ville jeg fortsatt valgt de gamle gode oldemorsplantene, uavhengig av "hagetrendene".
Kanskje er jeg kjedelig, men jeg føler at hver hagedag byr på noe helt nytt. 
Akkurat sånn liker jeg det.

Ha en fin helg alle sammen.
Ta så gjerne en tur innom 
Blommig fredag
 


16 kommentarer:

 1. Og du har virkelig lykkes med alt sammen! Alltid kjekt å se de fantastiske bildene du deler, og alle fargene sammen gjør meg sprudlende glad!det er virkelig et paradis dere har!klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. Jeg forstår godt at du ikke angrer noe :)
  Hagen din er jo kjempefin som den er!

  God helg :)

  SvarSlett
 3. Du har det så jättefint. Gillar din kanter med växter som väller "lagom" över kanten. Så jag förstår att du inte vill ändra något alls.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Förstår att du är nöjd, det blev ju bra fån början.
  Kram

  SvarSlett
 5. Et nydelig sted du har! Oldemorsplanter passer helt sikkert best her :)
  Infallsmetoden er moro & trivsel.

  SvarSlett
 6. Hei. Det viktigste med en hage er at der skal du finne ro og overskudd, og det at du liker å være der. Du er ikke kjedelig i det hele tatt. Flott hage. God helg til deg.

  SvarSlett
 7. The most important thing is the garden suits you like a glove. In that case the garden is yours, and these gardens I like most. Groetjes Hetty

  SvarSlett
 8. Du har en fantastisk trädgård, och dina bilder gör en glad.
  Ha en fin söndag / Kram Marika

  SvarSlett
 9. Dejlige billeder fra en skøn have, hvor forskellige farver smukt blander sig med hinanden.
  Jeg har lige set dine billeder fra Enerhagen og læst om de forskellige bygninger på grunden. Det var meget spændende at læse.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 10. Herlig! Nydelige bilder og god tekst. Kunne ikke vært mer enig!

  SvarSlett
 11. Herlig! Nydelige bilder og god tekst. Kunne ikke vært mer enig!

  SvarSlett
 12. Din trädgård ser så underbart fin ut så jag förstår att du inte vill börja om. Att förvalta en gammal anrik trädgård kräver känsla för platsen snarare än att följa modet som svänger hit och dit. Att följa trender är kul men det är nog viktigt att man känner efter inom sig själv, att det känns rätt. Mormorsblommor är underbart och det ledsnar man aldrig på och snart börjar det blomma igen. Längtar!

  SvarSlett
 13. Ja, det er så moro å følge med på det du legger ut fra den frodige, kunstneriske og inspirerende Enerhagen, som du har skapt om til et blomstrende paradis!

  Med varierte planter og farger, blir det jo nettopp så spennende. Stadig nye overraskelser avløser hverandre i løpet av hageåret! Det er en verden full av oppdagelser! Mer land å innta.

  SvarSlett
 14. Du har som jag fått börja på nytt - och du har inte heller ångrat något. Skönt - för det var så vackert!
  KRAM
  Susie

  SvarSlett
 15. Helt ljuvliga bilder...sagolika! Ja snart får vi väl hoppas att det ser ut så ute i rabatten, idag har vi 40 cm snö här. Ha en skön torsdag!
  Kram Titti

  SvarSlett