11. oktober 2017

Nyanser av gult


Jeg er en av de som slår et slag for gult i hagen. Det er ikke så lett å finne svar på hvorfor gult har en tendens til å havne på bunnen av fargelisten. Jeg har i alle fall bestemt meg for å gi den en sjanse hos meg og det er jeg veldig fornøyd med. Gult er et yndet innslag i flammebedet mitt og så har jeg viet et bed hagen til nyanser av gult sammen med hvitt. 

I fjor sådde jeg Kjempescabiosa og det var en fryd å se den gi blomster i år. Florlett svever den høyt over bedet med lange armer av nydelige duse gule blomster, med små spett av burgunder. Lekker!

 Ringblomsten hylles hos meg. Det er liksom en hverdagsblomst, som man kanskje ikke gir så mye oppmerksomhet som den fortjener. Tenk, så mange ulike farger og former den byr på mens den blomstrer til nærmest evig tid. Ny av året er 'Snow Princess'. Den starter som lyst gul og blir nærmest hvit i siste fase.

Flere gule nyanser av Ringblomst


Kransøyen ser like puslete ut hver vår og jeg lurer på om den har overlevd. Jada, det har den! Ser så sart ut, men er en liten tøffing.

Praktsolhatt har jeg virkelig oppdaget. Sådde flere ulike sorter i fjor, og overraskende nok har de fleste overlevd. Miksen 'Autumn Colours' har bydd på mange skjønnheter. Ypperlige i buketter, avgir masse blomster som holder på lenge. 


Rosen 'Stockholm' kom til meg i fjor. Lekker farge og herlig duft.

 Jeg liker Ryllik så godt, men får de ikke til å komme igjen hos meg. Det betyr nye hvert år.

En lys gul Prestekrage sammen med nellik. Den gule Geumen ble plantet i år. Jeg får stadig mer sans for de og har skaffet meg flere ulike farger.

I år ble det sådd store mengder med Blomkarse. Flere år siden sist, men det skal absolutt bli en årlig tradisjon. De blomstrer hvor som helst og er fine som bunndekkere, både i sol og skygge. Kongslysen dukker opp på stadig nye plasser, så må holde den litt under kontroll. Men den er vakker, så skal få bli hos meg.

Bedet har mest lyse og duse gule blomster, men har blant annet smelt til med knallgul Rusoløye og Solhatten 'Harvest Moon'. Har visst sneket seg inn en rosa linblomst, men det er jo greit. Hagens veier er heldigvis uransaklige!

12 kommentarer:

 1. Hei. Jeg har også et bed med gult. Skjønner ikke hvorfor den blir mer brukt. En blir i godt humør. Flotte bilder. Praktsolhatt er jeg ikke heldig med. Blomkarse og ringblomster er et must i hagen. Nydelig farge på "Stockholm". Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Tycker att det finns många vackra gula blommor och att de framförallt gör hösten och sensommaren väldigt praktfulla :) Ringblomman är ju dessutom en bra jordförbättringsväxt så den sår jag in ibland. Härligt att du lyfter färgen :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 3. Nydelige gule nyanser hos deg! Jeg vet jo at du liker de veldig godt. Jeg jobber med tilvenning av gult i hagen, og spesielt de lysegule liker jeg veldig godt. 'Snow Princess' var helt nydelig!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 4. Hei!
  Nydelig bilder av gule nyanser. Vet du, det negative synet på gult tror jeg har forandret seg ganske mye. Jeg tror at gult, særlig de lyse nyansene snart er det nye rosa.
  Hageblader har etter hvert mange bilder av gule blomster.
  Og det synes jeg er kjempefint.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 5. I like yellow too! But sometimes I feel I am the only one. Thanks for sharing your lovely yellows. Groetjes,
  Hetty

  SvarSlett
 6. Wow vilket härligt inspirerande inlägg, så många favoritväxter i gult. Så snygg din praktsolhatt i höstfärger var, har inte sett den förut. Röllekan var också superfin, ja allt är snyggt:)
  Ha det fint
  Kram Maria

  SvarSlett
 7. Gult, nydelig varm farge, trenger det om sommeren og. Mye flotte bilder. Geum liker jeg så godt, både de oransje, gule og røde. Så ja, mer gult til folket :)

  SvarSlett
 8. Ingen motforestillinger mot gult hos meg iallefall.
  En glad farge etter min oppfatning.

  SvarSlett
 9. Hej Jannicke!
  Fantastiska blommor, och de ljusgula gillar jag mycket. Lyckades inte heller övervintra den gula röllekan, däremot lyckades jag med den röda. Praktsolhatten är väldigt fin. Fina bilder.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 10. Hei Jannicke

  Alletiders med et gult tema!
  På denne årstid bliver man i godt humør når det lyser lidt op, og det gør gult:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 11. Hei Jannicke
  Så mange flotte nyanser av gult du viser frem her. Jeg synes gult passer til alle årstidene. Praktsolhatt må jeg ha hvert år, de har en fantastisk lang blomstringstid. Dine lyse her var praktfulle :-) Er disse Autumn Colours? Jeg har prøvd dem før men de var mye mer oransje og brune. Ryllik er jeg også blitt glad i. Første gang jeg har prøvd dem i år og jeg håper de kommer igjen. Ha en strålende helg!
  Marianne

  SvarSlett
 12. Spennende med gult, som du sier har sammensettingen alt å si! Dette var fine gule favoritter:)

  SvarSlett