1. september 2015

Dags for Deilige Dahlia


   
Det er dags for selveste sensommerdrømmen; Deilige Dahlia! I år (som årene før) var det ikke alle knollene som klarte overvintringen. Det medførte (som årene før) innkjøp av en rekke 'Trøste-Dahlia'. En del av dem har råtnet underveis, da jeg aldri ser ut til å gi opp håpet om at de vil trives i de mer skyggefulle bedene. Det er heller ikke alle som har blomstret ennå, MEN hva gjør vel det?! De som byr på nå er så vakre at jeg har mer enn nok med å beundre dem.


'Thomas Edison' er absolutt en av favorittene. Blomstene er så store at de formelig dekker en tallerken! 'Obama' står så rak i ryggen ved dens side.


'Sweet lady' bærer navnet sitt med rette vil jeg påstå.

 

Den vannlilje lignende 'Gerrie Hoek' er en av nykommerne. Den er riktig så flott.
 'Elga' er en søt og rufsete type, som også er ny av året. Flankert av 'Obama'.'Downham Royal' kom kun med èn blomst, men til gjengjeld var den utrolig vakker. Finnes det noe deiligere enn en kurv fylt med hagens skjønnheter, som skal pryde innomhus.

En navnløs som jeg kjøpte i full blomst - i påvente av at mine egne skulle blomstre.
Skulle sensommeren fortsatt by på solrike dager har jeg et lite håp om at flere vil blomstre. Jeg nyter mine Dahlia-drømmer og satser på at første frostnatt er langt unna.

Ha vidunderlige dager i sensommerhagene deres!

16 kommentarer:

 1. Så mange flotte Dahlia :-) Nydelige farger!
  Har også Dahlia i år (satte to - kun en kom opp) og venter på at den nå skal blomstre - om den rekker det da...
  Neste år må jeg nok prøve flere, ble veldig inspirert av dine flotte :-)
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 2. Snygga bilder! Så många fina dahlior du bjuder på idag.

  SvarSlett
 3. WOW, så vackra dahlior!
  /Ruben

  SvarSlett
 4. Wundervolle Dahlienblüten, sie blühen gerade prächtig.

  LG Mathilda

  SvarSlett
 5. So nice of you to have visited my blog. And what a lovely blog you have! I now regret that i did not plant any dahlias this spring as I usually do. Marsala coloured are my absolutely favourite ones.

  My swedish lessons now come in handy. I can understand at least some bits of your writing and I can guess the rest.

  SvarSlett
 6. Thanks for your visit and welcome :) You have very beautifull dahlias <3 I bought my first dahliatubers this year from sale, but they haven't grown at all. One was already rotten when I took it from package :/ But I hope someday there will be some dahlia beautys in my garden too :)

  SvarSlett
 7. Så många fina bilder du bjuder på! Jag har ju aldrig gillat dahlian men jag tror jag börjar ha åldern inne nu eftersom jag går och sneglar på dem. Så det dröjer nog inte så länge till innan jag har köpt mig den första dahlian. Kram Merja

  SvarSlett
 8. Så mange flotte varianter av Dahlia du har. Fine bilder også. Jeg liker også Dahlia godt, men de to sortene jeg hadde tørket ut på vinteren. Men som deg må man jo prøve igjen, selv om ting går skeis.

  SvarSlett
 9. Herlige blomster hos deg! Her i feriehagen er georginene ekstra sene i år, ennå har jeg bare hatt en eneste runde med deadheading. Så jeg regner med at de kommer til å holde seg fine i mange uker ennå. Det med "trøste-Dahlia" var en god idé! Og særlig når trøsten ble så vakker som den ble, masse glede!

  SvarSlett
 10. Du og du så flotte! Bare noen få av mine er i gang. Noen har ikke engang knopper. Begynner ¨å bli litt utålmodig...

  SvarSlett
 11. Det var verkligen en härlig Dahlia-frossa det! Vackra bilder/ Kram Titti

  SvarSlett
 12. Nydelige dahlia! Det var virkelig mange flotte på en gang :)
  Jeg skal få sendt deg en mail bare jeg kommer så langt.

  SvarSlett
 13. Så knallfine dahlia! De blomstrer så veldig hos deg allerede!! Skjønt mot vedstabelen, fine i kurven. Gode fotomotiv. Hagen din er bare så blomstervakker og kunstnerisk. Full av kjærlighet til det skjønne. Og med sans for stil.

  SvarSlett
 14. Haha! Du har varit i min stad och tittat på den fina parken, riktigt gammaldags stadspark!
  Vilka fina dahlior du har, och massor.
  Agapanthusarna, jaaa, vi delar dom så att dom får lite mer jord för varje år och sen får dom näring ganska ofta på våren så att dom kommer igång och står soligt. På vintern i frostfri bod. Det är allt.....Hoppas dina kommer igång att blomma också.
  Agneta kram

  SvarSlett
 15. Underbara dahlior! En av mina växte så mycket att den inte orkade när regnet föll, nästan alla knoppar satt på den stam som gick av. Snopet, men det är ju så bra med dahlior, för de har man nästa år också.
  Ha det gott!

  SvarSlett