21. september 2015

Septemberdronninger - Roser og DahliaJeg har tidligere skrevet om min snikende begeistring for roser og at det stadig blir flere av dem på Enerhagen. Var så heldig å få kjøpt noen skjønnheter til halv pris. For et kupp! Buskrosen 'Romanze' (H4-5) har et nydelig mørkt og friskt bladverk. Kan bli 1,3 m høy og blomstrer fra juni-september. Jeg falt pladask for denne.
Det andre kuppet var 'Rose de Rescht' i en nydelig mørk rosa farge og med en vidunderlig duft. Remonterende (H5) og kan bli opp til 1 m høy.  Barndomsfavoritten 'New Dawn' var ny i fjor og den har jeg omtalt i flere tidligere innlegg. I tillegg kjøpte jeg mine to første Austin roser - 'L D Braithwaite' og 'William Shakespeare'. Disse har jeg ikke fått avbildet, da de få blomstene som var på når jeg kjøpte dem, var visne. Neste år:)


Til min store glede har to nye Dahlia kommet med èn blomst hver. Litt for mange som ikke har rukket å slå ut ennå. Spørs om de rekker det før de må opp av jorden. 'Lavender Ruffle' ble virkelig vakker synes jeg. 

 
'Zingaro' fikk jeg med som bonus-knoll. Lav type, med denne ene søte lille blomsten. 'Sweet lady' har blomstret uavbrutt i lang tid nå. Tusen takk!


God ny uke til dere alle sammen!13 kommentarer:

 1. Så hyggelig å se. Nydelige roser har du fått til og flotte Dahlia. Det er to av mine favoritter også. Romanze var kjempeflott. Ha en fin uke du også. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 2. Artig å hageshoppe når det er halvpris på slike skjønnheter. Mange fine bilder i ditt rosa/lilla innlegg:-)

  SvarSlett
 3. Hei Jannicke!
  Det er så vakkert lys i bildene dine. 'Lavender Ruffle' synes jeg er veldig vakker. Spesiell blomst.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Oh, jeg likte også veldig godt lavender ruffle... skal se etter den.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Nydeleg roser. Ekstra fint når det er så tett med kronblad.
  Ein kan gjere gode kjøp no. Eg kjøpte eit rosentre med små remonterende roser.

  SvarSlett
 6. Det var liksom ikke en dahlia som du ser på hvert gatehjørne! Slående fin var den. Herlige roser badet i gyllent lys. Delikate bilder med pang i, som vanlig. Herlig!!

  SvarSlett
 7. Det er moro å gjøre gode kjøp. Kanskje jeg skal forsøke en georgine eller to neste år? De er jo veldig flotte! Saken er at jeg er skeptisk til overvintringen, men det er vel kanskje "lov" å kjøpe nye

  SvarSlett
 8. Både rosorna och dahliorna är underbara! Du hade tur som hittade rororna till halva priset.

  SvarSlett
 9. Vakre roser ! Gode ideer til buskroser . Ellers "Lavender Ruffle`" virkelig vakker og spesiell :-)

  SvarSlett
 10. Such lovely photos!
  I hope you'll come link up at http://image-in-ing.blogspot.com/2015/09/steam-powered-whatchamacallits.html

  SvarSlett
 11. Oh, you also chose pink dahlias for your photos. The pictures and the colors are beautiful!

  SvarSlett
 12. Nå kan en virkelig gjøre gode kjøp ja :) Vakre roser, og Lavender Ruffle var så lekker!

  :-))

  SvarSlett
 13. Å, lykke å kjøpe seg noen nye roser :-) Og ja, man kan virkelig bli hektet på roser, man får liksom aldri nok av dem har jeg erfart... ;-)
  Rose de Rescht kjøpte jeg også for første gang i sommer og ble så fasinert av fargen, lukten og selve rosa at jeg gikk til innkjøp av to til. Utrolig flott :-)
  Romanze så også veldig flott ut, blir spennende å se hvordan de to andre rosene dine blir.
  Nydelige Dahlia, min har ikke startet blomstringa, men neste år må jeg nok prøve flere, blir så inspirert av dine flotte :-)
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett