23. august 2016

Dahlia i metervis


Jeg skulle ønske at det var i min hage det vokste metervis med deilige Dahlia....Sukk...
Jeg hadde faktisk et håp om det med tidenes største innkjøp av knoller med påfølgende fordriving. De var grønne og frodige da de ble satt ut på forsommeren. 
Ikke vet jeg hva som har gått galt. De har blitt stelt og gjødslet eller alle kunstens regler. Utfallet er imidlertid fravær av blomster på de fleste av dem. Enkeltblomster og en del knopper har i beste fall kommet så langt. Hmmmm.... Trøst og plaster på såret fikk jeg heldigvis i den Botaniske hagen i Gøteborg. Der hadde de spandert på seg et laaaaangt bed fylt med Dahlia i alle fargepaletter. Her kommer et lite utvalg.


 


Dette var virksom Dahlia-terapi for meg. Kjær som jeg er i Dahlia, har jeg ingen planer om å gi opp. Jeg fatter mot og går på med ny giv til neste år...trur eg...

Ha en fin uke alle sammen. Jeg er litt i ørska etter første uke på jobb etter ferien, men det går seg jo som vanlig til.

20 kommentarer:

 1. Hej
  Hvor er der mange smukke dahliaer! Men det er synd for dig at du ikke har fået særlig mange blomster i dine egne. Det kan måske være fordi, du har været for god ved dem ;)
  Hvis Dahliaer får for meget kvælstof laver de mange blade men ingen blomster
  Håber at du får bedre held med dem næste år
  Mange hilsner Vibeke :)

  SvarSlett
 2. Så nydelige dahlia! Det er ikke bare du som har opplevd sviktenda dahlia blomstring, for det har jeg også i år :(
  Tusen takk for gode råd om snegler! Trist at du også har de i Enerhagen. Vi kanikke gjøre annet enn å ta opp kampen, og gå til krig mot de.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Amazing collection of dahlias !!
  Greetings

  SvarSlett
 4. Ubeskriveligt smukt - både dahlia bedene og de andre bede du har vist fra den botaniske have.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Innmari fine dahlia. Vi gjødsler dahliaene bare når vi planter dem i krukker. Blander gjødsel inn i jorda. Veldig ofte er det sånn at hvis planter får for mye gjødsel, vokser bladverket på bekostning av blomstene. Kanskje det kan være en grunn til at de ikke blomstrer. Innbiller meg at knollene inneholder mye krutt for vekst.
  'Triangel' har jeg for første gang i år. De fleste står i krukker, og de vokser veldig mye mer enn de som står i jorda.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 6. Å SÅ mange vakre georginer!! :D Hvert år blir det flere og flere hos meg. Jeg fordriver dem i drivhuset fra slutten av mars. Da blomstrer de mye tidligere. Takk for titten! :)
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 7. Underbara dahlior! Så många fina färger och former.

  SvarSlett
 8. Så flotte dahlia! Også her har de vært litt trege med blomstringen. Jeg har en mistanke om at det er det litt kjølige sommerværet (her hos oss) med en del regnsbyger som har holdt dem litt tilbake. Men satser på at de rekker å blomstre i mange uker ennå ;)

  SvarSlett
 9. Kære ven

  Fantastisk syn! Hvor er de smukke, man bliver helt svimmel...
  Meget flot fotograferet!

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett
 10. Flotte blomster. Jeg prøvde meg på georginer i bedet i år, men de ble kjapt fortært av glupske snegler av alle slag, så jeg tror jeg kommer til å fortsette med å ha dem i krukker. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 11. Wow, so many beautiful dahlias <3

  SvarSlett
 12. Nyyydelige dahlia! Her var det utrolig mange flotte og fargerike dahlia, og den nederste til høyre var jo til å spise opp ;-)Skjønner godt at dette er Dahlia-terapi!
  Prøvde min første dahlia i fjor og den rakk ikke å blomstre før høsten kom (den i bed) I år har jeg prøvd igjen - i stor plantekasse denne gangen - og er rikelig belønnet så nå er jeg jo blitt litt hekta da.... så neste år blir det nok enda flere!
  Tusen takk for veldig koselige ord på bloggen min! Jeg smiler ennå...
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 13. One of my dahlias is also without buds. Why? I don't know. The other varieties flower abounded. They were bought at the hardware store. Not expensive. Maybe yor summer was to cold? Groetjes Hetty

  SvarSlett
 14. Helt otroligt, så vackert. Mina dahlior har inte kommit igång med blomningen än.
  Det är bara två av en hel hop som blommar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 15. Så kjedelig at det ikke har blitt noe særlig med blomster. Kanskje det er et dårlig dahlia år? Bildene var nydelige.

  SvarSlett
 16. Så kjedelig at det ikke har blitt noe særlig med blomster. Kanskje det er et dårlig dahlia år? Bildene var nydelige.

  SvarSlett
 17. Så nydelige georginer! Synd det ikke gikk så bra med dine, men det har vært en rar sommer i år.Det kan være det som gjør det. Her har rosene blomstret usedvanlig lite i år.

  SvarSlett
 18. Wow for en flott botanisk hage du har besøkt!!!
  Kikket meg gjennom bildene i de andre innleggene også,sukk å stønn!!!
  Her var det jammen meg mye fint:)
  Utrolig flott samplantinger i de andre innleggene.
  Har ikke prøvd Dahlia i min hage,orker ikke ta inn knollene kjenner jeg meg selv rett;)
  Du må ha bedre lykke neste gang med Dahlia prosjektet ditt,nydelige blomster er det:)

  Klem Caroline

  SvarSlett
 19. Nydelige Dahliabilder. Har hatt Dahlia i mange år, men synes at de blomstret bedre før. Enda jeg begynner tidlig, har dem i potter, så synes jeg det blir for lite blomster. Kan ikke gi opp enda. Optimistisk på at det blir bedre til neste år. I år har de nok fått for lite sol rett og slett og slik blir det jo ikke til neste år. Ha en riktig god helg!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett