2. september 2016

Bedre enn sitt rykte?Jeg er en av de som har sans for gult i hagen. Jeg synes den er bedre enn sitt 'rykte'. I flammebedet mitt er gult et selvskrevent innslag. Så laget jeg et eget bed som ble dedikert til hvitt og hele skalaen av gult - fra den duse gule til pangknallgult. Hvitt har en harmoniserende og skjønnhetsfremmende effekt på alle farger egentlig. Jeg holder fortsatt på å utvikle bedet, særlig for blomstring i sommermånedene. 

Liljen 'Helloween' har en riktig så lekker farge synes jeg. I år ga den flere blomster enn i fjor, så håper det er et tegn på trivsel. Rosen 'Stockholm' er ny av året og er foreløpig den eneste rosen i bedet. Tror den skal få selskap av en hvit. Kanskje jeg skal flytte en 'Schneewitchen' dit. Mye mer sol enn der den står nå.


Det knallgule havet i bakgrunnen tror jeg må være en margeritt. Den kom med en frøblanding for mange år siden og var den eneste som nektet å gi seg året etter. Var tenkt å kaste den, men er glad for at jeg lot den bli. Danner en fin vegg.


Tagetesen 'Kilimajaro er fra frø jeg har fått av rause Ingvill med bloggen Rustikk hage. Er blitt et fast innslag. Uvanlig dus til Tagetes å være:) Den hvite Fløyelstjeæreblomsten strekker sine mange armer med skjønneste blomster utover bedet.


Kransøye svever så luftig mellom de andre blomstene.


En yndig liten nellik som fikk plass i år. Så til den skjønneste Riddersporen 'Sungleam'. Lys lys gul, på grensen til hvit. Veldig fornøyd med det kjøpet og gleder meg til raden av blomster blir større.


Rusoløye og Solhatten 'Harvest Moon' står for evig solskinn i bedet.


Fransk kongslys som jeg sådde for flere år siden dukker opp på de underligste steder og må holdes under kontrol. Et par tårn som lyser i hagen er fint. Leddblomsten har vokst med noen etasjer i år.


Denne buketten overbeviser min farge- og hagesmakt om at gult er bedre enn sitt 'rykte'....eller hva? 

Ha en dus og myk helg alle sammen! 

Today's flowers 

15 kommentarer:

 1. Helt klart! Kunne ikke greid meg uten gule blomster i hagen, og det tror jeg insektene syns også:)
  Du har veldig mange lekre blomster i mange gule nyanser. Flotte bilder!
  Riktig god helg:-)

  SvarSlett
 2. A fantastic combination of delicate colors. Beautiful flowers, beautiful photos! Thank you so much for sharing with Today's Flowers again, very much appreciated :)

  SvarSlett
 3. Gult er jo fint, en av favorittfargene mine. :) Den margeritten, kom den med en sånn blomsterengblanding? Tror foreldrene mine hadde en sånn i et par år.

  God helg!

  SvarSlett
 4. De meget gule blomster er jeg ikke så vild med, men jeg synes de lysegule er meget flotte. Når jeg ser din buket, må jeg overgive mig, de knaldgule ER også flotte. Tagetesen er meget fin - også sammen med hvid.


  Hilsen Elna

  SvarSlett
 5. Du tar så fina bilder, så allting blir fint, men visst är gult vackert.
  Föredrar dock den ljusare nyansen.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 6. Ikke si det til noen, men jeg får mer og mer sansen for gult. Spesielt de varme fargene. Bildene dine er som alltid nydelige. God helg!

  SvarSlett
 7. Du har så många vackra gula blommor i Din trädgård.Även jag har börjat bli förtjust i just gula blommor på grund av att de lyser upp och syns där de står.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 8. I totally agree, this soft yellow is a bonus to your garden. I love the combination with white you made. In my garden I have made a combination with lavender blue and soft yellow. And there are so many yellow plants to choose! Love it. Groetjes,
  Hetty

  SvarSlett
 9. For en fantastisk nydelig samling av det gule, vakkert !!
  Ha en god helg !

  SvarSlett
 10. Gult og hvitt sammen er riktig lekkert! Ville ikke vært uten gule roser i hagen! Og så har jeg dedikert et helt "måneskinnsbed" til de blekgule...

  SvarSlett
 11. Yberlekre bilder og gult er kult! Fin høst!

  SvarSlett
 12. Nydelig blomstring i den gule og hvite fargeskalaen!
  Må innrømme at jeg ikke alltid har vært så stor fan av gule blomster,men i den senere tid har jeg fått mer og mer sansen for dem.
  Spesielt de kremgule nyansene,den liljen var jo bare nyyyydelig!
  Selv har jeg den gule austinrosen Pilgrim,den gjør meg helt mo i knærne;)

  Ønsker deg fortsatt fine sensommerdager!
  Klem Caroline

  SvarSlett
 13. Så flott! Og raus er du selv, som deler av din inspirasjon og skaperglede! Her var det men fine kombinasjoner og fargesammensettinger! Jeg synes det er knallfint når fargene settes i hver sine avdelinger, som her! Gult og hvitt vår lekkerbisken.

  SvarSlett