5. januar 2018

Jada, frø ble det i år også

Jeg sanket svært få frø fra egen hage i år. Ingen god grunn...det bare ble sånn. Har jo en rimelig velfylt boks med frø fra her og der liggende fra før. Så fikk jeg nylig en herlig godtepose med frø i posten fra en kjær hagevenn. Tenkte det fikk holde, for jeg skal slett ikke så så mye i år.... Dette utsagnet mener jeg å ha tatt meg selv i å uttale flere år på rad... Like sikkert kom jeg visstnok til å berøre noen bestillingsknapper. Det resulterte i frø fra

(Bildene er lånt fra nettsiden deres)


SWEET PEA BERRY KISS
PAPAVER LAURENS GRAPE
NASTURTIUM BLACK VELVET
NASTURTIUM LADYBIRD ROSE
ANTIRRHINUM ELEGANCE BRONZE 
ANTIRRHINUM POTOMAC CRIMSON
SCABIOSA SNOW MAIDE
HELIANTHUS COCONUT ICE
NIGELLA AFRICAN BRIDE


Svenske Impecta:
(bildene er lånt fra Impecta)

Kornvalmue
Blomsterlin 'Rubrum'
Løvemunn 'Rocket Red'
Toppmarant 'Pygmy Torch'
Sørgescabiosa 'Magic Night'
Pionvalmue 'Black Dragon'
Kornblomst 'Black and Mauve'
Blomsterlin 'Blue dress'

Svenske Rara Växter:
(bildene er lånt fra Rara Växter)


      


Erteblomst 'Whisper Blue'
Erteblomst ''Northern shore'
Pionvalmue 'Candy floss'
Pionvalmue 'Purple Paeony'
Kornblomst 'Early Victory'
Erteblomst 'Orange Prince'
Blomkarse 'Sahins's Rumba'
Blomkarse  'Milkmaid'

Impecta og Rara Vaxter har jeg bestilt fra i mange år på rad og grunnen til det er at jeg er svært fornøyd med dem. Plant of distinction prøver jeg for første gang. Skal bli spennende.

Jaja, så blir det litt å så i år også. Noen gamle frø fra Kjempeverbena og diverse Akeleier er allerede sådd og står nå kaldt i henholdsvis kjøleskap og ute på verandaen.

Spent på hvilken sådd som står på menyen hos dere?
Riktig god helg.16 kommentarer:

 1. Nydelige farger og nyanser! Ja, frø blir det hvert år her også. Det er for mange fristelser midt på vinteren for oss hagegale med abstinenser. Da går en fort på en frøsmell ;)
  God nytt år, Jannicke!

  SvarSlett
 2. Fina färgkombinationer du hittat! Jag har handlat från Plants of Distinction flera år och tycker deras fröer gror bra eller jättebra. Tvekade lite i början för mina erfarenheter av Thompson & Morgan var riktigt dåliga. Men numera köper jag blomfröer från PoD och Impecta.

  I år har jag än så länge bara köpt grönsaker från Runåbergs fröer. Ska först kika igenom vilka lejongap jag har kvar. De har blivit ett måste i sommarbuketterna.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlett
 3. Vilken jättefin och härlig beställning. Det kommer blomma underbart hos dig. Många fina tips där.
  Jag kommer inte fröså någonting alls.
  Kram och god fortsättning

  SvarSlett
 4. Underbar lista och mycket jag vill ha! Alltid bra med tips :) Nu hoppas vi på en grön vår...
  Kram från Titti

  SvarSlett
 5. Spennende med nye frø, selv om jeg heller ikke planer om å så så mye. Plants of Distinction har jeg god erfaring med.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Hej Jannicke!
  Alldeles fantastiska sorter du valt, kommer att bli så fint. Den lila vallmon är så vacker. Kom på att jag har frön till African bride, dem måste jag så i år.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
 7. Wow! These seeds are mouth-watering. I have collected a lot of seeds from my garden, but have clean these. Best is to receive seeds from a friend ! Groetjes Hetty

  SvarSlett
 8. Wonderful seeds! You are going to have lovely flowers in your garden next summer. Thank you for visiting my blog. Have a happy weekend!

  SvarSlett
 9. Her var det mye fint, likte spesielt den lilla øverst til høyre. Jeg skal ikke kjøpe frø i år, bortsett fra noen grønnsaker kanskje, håper det holder :) Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. På'n igjen, ja :)
  Jeg handler også fast med disse utmerkede frøleverandørene. Har også god erfaring med engelske, amerikanske og kanadiske (med flere) frøfirma.

  SvarSlett
 11. Ingen sommer uten valmuer, løvemunn, erteblomster, kornblomster og blomkarse. Jeg hadde mye blomkarse før, men fikk så mye kållarver på dem at jeg mistet lysten på dem. Får lyst på dem igjen når jeg ser de fine variantene du har kjøpt. Jeg er også veldig fornøyd med disse frøleverandørene. I tillegg har jeg brukt Gardens North, Swallowtailgardenseeds og Plant World.

  Ha en fin søndag!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 12. Ååå...det blir en herlig blomstrende sommer på Enerhagen dette året også:)
  Mange fine her:)
  Ja, det blir nok noe blomster hos meg og, men grønsaker har liksom tatt over litt er i Hagerommet...vi får se hvordan det blir:)

  SvarSlett
 13. Der var det mye fint ja! Jeg har også god erfaring med de to svenske der, Plant of Distinction har jeg ikke hørt om.

  Som vanlig er det fioler, løvemunn (Zimtrade har en fantastisk en i rødt og gult) valmuer og grønnsaker som frister her. Nå som vi mest sannsynlig mister parsellen i år. blir det nok satt opp noen kasser her i hagen til grønnsaker. Impecta har så mange interessante bladgrønnsaker som vi nok blir å prøve oss fram med. vi pleier også å bestille en del fra Solhatt.

  Ha en fin dag og lykke til med såing når den tiden kommer :)

  SvarSlett
 14. exciting with new seeds, even though I do not plan to so much. plants of distinction I have good experience with.

  Movie Online

  SvarSlett
 15. GBWhatsApp is the modified version of the famous chat app ‘WhatsApp Messenger’. In GbWhatsApp, you get new extra features that are not available in the original app.
  https://gbwhatsapp.vip
  GBWhatsApp
  GBWhatsApp Apk
  gbwhatsapp app download
  gb whatsapp app download apk
  gb whatsapp download 2018

  SvarSlett