25. september 2015

'Bjuda på'Disse Cosmosene er noen av de få som ville seg i år. De er resultat av andre forsøk med såing på friland rimelig sent på våren. Fine ble de. Lurer på om jeg skal slutte å forkultivere dem og bare få dem rett i jorden.


Strandkattehalen som jeg har fått av snille Marit stoooortrives på Enerhagen. Den har fått plass flere steder og brer så fint om seg.


Rødknapp, Scabiosa, Solhatt og en eller annen Veronica...trur eg...


Busknellik i ulike rosa nyanser sammen med eller annen 'sukulent' som jeg ikke husker navnet på... Til høyre troner fransk kongslys, kuletistel og storkenebb 'Patricia' i skyggebedet mitt.


Erteblomst Latifolius er en staude. Den dufter ikke som andre erteblomster. Men hva gjør vel det når den henger over espaljeet og er omringet av navnevenner som dufter aldeles vidunderlig:)?Avslutter med årets favoritt blant Dahliaene - 'Thomas Edison'. Kan bare ikke se meg mett på den! Det trengs to hender for å favne èn blomst - så store er de.10 kommentarer:

 1. Kanskje direktesåing av cosmos er tingen? Jeg har flere som ennå ikke har blomstret, og nå spørs det vel om de rekker det. Strandkattehalen min var ny i fjor, og i år har den 1 blomst. Jeg ønsker meg flere! Den mørke scabiosaen likte jeg godt

  SvarSlett
 2. Nydelig!
  Du har flere cosmos en meg (som fikk ingen...). Direktesåing nytter ikke her lenger, da jeg mangler bare jordflekker å så på!

  SvarSlett
 3. Hei Jannicke!
  Florlette og vakre bilder. Nyter dem. 'Thomas Edison' hadde vi i fjor, likte den så godt. Knollen så helt fin ut i våres, men det kom ikke et eneste skudd, dumt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Så mye fint, og flotte farger sammen.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 5. Så gøy at de trives og øker hos deg! Det er takknemmelige planter. Jeg opplevde i sommer at cosmos spirte fra frø fra i fjor, og de har blitt like store/høye som de jeg sådde inne. Ganske utrolig :)

  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 6. Så fina blommor, och härliga färger. Thomas Edison har jag spanat in till nästa år, gillar färgen.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Blommar det så fint hos dig fortfarande! Underbara bilder, man blir så glad att få se blommor!
  Rosenskära glömde jag så i våras, men nästa år, då......!
  Agneta kram

  SvarSlett
 8. Hvem skulle tro det var høst?! Veldig lekre bilder :-))

  SvarSlett
 9. Du har mye fint. Jeg har plantet strandkattehalen i år og er kjempefornøyd med blomstring. Håper den sprer seg godt hos meg. Visste ikke at det finnes erteblomst staude, skal prøve å undersøke hvor herdig den er. Den var søt.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 10. Jeg likte så godt dette innlegget, selv om jeg ikke fikk kommentert det med en gang. Bedre dine er bare stilige, lekre, engelske og akkurat slik jeg har lyst å ha det selv. Smelt :)

  SvarSlett