12. september 2016

I krukker og kar


I år har jeg vært litt mer raus med å plante i krukker og kar. Siden vi skulle være såpass mye på Enerhagen, var mulighetene for vann og stell gode. Det liver så fint opp med litt krukker rundt omkring. Verandaen har vært litt tom og "grå", så mange ble plassert der. Satset på "sikre" sorter, som kunne tåle litt tørke.


Pelargonia 'Mårbacka' kjøpte jeg i fjor på selveste Mårbacka. Den ble til fire stykker i år etter vellykket overvintring og at jeg satt stiklinger.
Tobbaksplanten er så fornøyelig. Blomstrer rikt og lenge. Ble flere ulike farger og varianter av den.

Tobakksplanten 'Purple perfume' sådde jeg fra frø. Nydelig farge. Løvemunnen fikk jeg i gave fra en kollega.
 

I vår nye kjøkkenhage har Ringblomster og Tagetes 'Linnè' fått boltre seg og skape fargespill blant grønnsakene. Jeg fikk Tagetes frøene av en svensk hagevenn for fire år siden. Hvert år sanker jeg frø og i år ble de utrolig store. Rene buskene:)


Jeg har satt stor pris på alt krukkene og karene har bydd på, så jeg satser helt klart på en 'da capo' neste år. Da skal jeg prøve litt nye sorter også tenker jeg. 

God ny uke til dere alle sammen!

13 kommentarer:

 1. Nydelige blomster i krukker og kar hos deg! Mårbacka er så fin. Jeg hadde så mange pelargonia før, men ble så lei problemer ved overvintring av de.
  Tobakksplanter er så vakre og spesielt de rosa :)

  God ny uke, Jannicke!

  SvarSlett
 2. Veldig frodig og vakkert! Jeg pleier å forsøke noe nytt hvert år, men pelargoniene er alltid de som klarer seg best. Jeg er ikke den beste til å vanne, og det synes de er ok!

  SvarSlett
 3. Så flott du har det. Nydelige bilder.Tobakksplanter pleier jeg også å så. De gjør mye av seg og lukter godt mange av dem :-). Løvemunn er en fantastisk sommerblomst som blomstrer veldig lenge. Likte spesielt godt trappen din.
  Ha en fin ny høstuke!

  SvarSlett
 4. Beautiful pictures from your garden. The flower stair looks quite nice.

  Greetings Kathrin

  SvarSlett
 5. Det er så gøy med krukker. Problemet er bare at de blir så mange. :-D Luksusproblem. Herlige bilder og planter..

  SvarSlett
 6. Det er så gøy med krukker. Problemet er bare at de blir så mange. :-D Luksusproblem. Herlige bilder og planter..

  SvarSlett
 7. Skikkelig flott krukkeblomstring hos deg! Det er spesielt artig at du har dyrket frem en del av plantene fra selvsankete frø.
  Ha en fortsatt riktig fin dag
  Stein

  SvarSlett
 8. Det er flotte krukkeblomster. De pink og de lyserøde er fine sammen. Ærteblomsten er meget smuk, den har jeg ikke set før.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Hej Jannicke!
  Vilka vackra planteringar,och allt ser så fräscht och fint ut.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 10. Sannelig er det fint med frodighet i krukker og kar også :) (Særlig når de tåler å tørke ut litt...)

  SvarSlett
 11. Du er virkelig flink til å få til spiring på det du sår! Så masse flott du har i krukker. Kan tenke meg det har vært en fin sommer på Enerhagen:)

  SvarSlett