14. oktober 2016

De siste?


Noen av de siste som blomstret på Enerhagen for halvannen uke siden. De har vært en uminnelig fin høst, som har gitt mange nytelser inn i oktober. Men nå er høsten ugjenkallelig kommet og jeg har spadd opp knoller og tømt de fleste potter. Tid for å leve på minner, mens bladene faller av trærne og jeg trekker inn den skarpe og friske høstluften.Tid for å fyre på peisen inne og drømme om en vår som atter skal komme. Det er så deilig at vi har markante sesonger her på den nordlige halvkule. 


Aller siste syn av Dahlia 'Thomas Edison' og Kjempeverbena før jeg gikk løs med spaden. Kjennes litt brutalt, men jobben må gjøres.


Den lave og søte stokkrosen 'Queeny purple', som jeg ha sådd de siste årene. Nykommeren Klematis 'Kiri Te Kanawa' har blomstret to ganger. Kan fort bli en favoritt.
 

Sukk, hvor vakker Tidløse er. Den kom med riktig så mange blomster i år.

 'Cote d'Azure' er en spesiell og skjønn Klematis. Lav type som blomstrer sent på året.


 


Kjælighetsurten er en klassiker i høsthagen. Sommerstokkrosen sår seg selv og dukker opp på de underligste steder. Det går helt fint:)


Løvemunn har fått en høy stjerne hos meg. Har sådd flere forskjellige farger og typer. De blomstrer og blomstrer. Det skal bli flere til neste år. Kaprifolium er jo egentlig veldig vakker. Har tatt litt tid å oppdage den. Et praktfullt kunstverk når en studerer den nøye.


Ja, dette er nok de siste. Det er absolutt til å leve med, nå som vemodet har falt til ro og høsten er ønsket velkommen.

Ha en fin høsthelg!

20 kommentarer:

 1. Tidlöse is so beautyful this year.

  SvarSlett
 2. Så vakre blomster. Bra du har tatt så nydelige bilder av de før du grov de opp. Her har vi også fått knoller og annet i hus og forberedt oss på en ny vår og en ny sommer :) Ha en riktig fin høsthelg du også. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 3. Du verden så mye fint du viser! Litt av en blomsterprakt så sent som nå. Her har frosten tatt nesten alt.

  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 4. Your flowers are exquisite. So many beauties to remember during the colder months. Thank you for sharing with Today's Flowers and I wish you a very happy weekend :)

  SvarSlett
 5. Ljuvliga blommor och helt ljuvliga bilder...
  Önskar dig en skön helg, ha det gott!
  Kram från Titti

  SvarSlett
 6. Your photos are fabulous. Is Timeless a Colchium? Its color is amazing! We have to look at summer photos in order to cope with the cold and dark winter :) Have a lovely weekend!

  SvarSlett
 7. Can´t believe how many flowers you still got there. Way chillier here in Finland. Have a lovely weekend!

  SvarSlett
 8. Man blir så glad av bildene dine. Tidløs var virkelig vakker. Det er fint med ulike årstider slik at vi får så mye variasjon. Høsten og vinteren kan by på mye fint også.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 9. I have enjoyed your latest flowers. They are a memory for the winter months. Groetjes Hetty

  SvarSlett
 10. Underbart fina blomsterbilder så vackra att titta på, synd att de nu ska gå till vintervila.Bra att ha bilderna att titta på under den mörka vintern.Önskar Dig en fin helg

  SvarSlett
 11. Du har - igen - taget en meget fin serie billeder. 'Thomas Edison' har en smuk dyb farve, og den ser fin ud sammen med de lyse røde og lilla blomster.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 12. Nydelige farger. Ha en fin helg, hilsen ingeborg

  SvarSlett
 13. Au-au! Gjør nesten litt vondt å gå løs på knollene mens blomstringen pågår, men vi vet jo hvor det bærer...
  Ja, jeg har tømt noen blomsterkasser og krukker i dag. Jorda går oppå de nylagte løkene. Trøsten, det, å gjøre fint til våren. Go' helg!

  SvarSlett
 14. Nydelige bilder og blomster i din hage! Den lave stokkrosen er helt skjønn! God søndag!

  SvarSlett
 15. Wow! These are awesome blooms! I love how many are the same color but still have individual beauty.

  SvarSlett
 16. May we display your header on our new site directory? As it is now, the site title (linked back to your home page) is listed, and we think displaying the header will attract more attention. In any event, we hope you will come by and see what is going on at SiteHoundSniffs.com.

  SvarSlett
 17. Helt fantastisk blomstring, gillar dina färgkombinationer och bilder.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlett
 18. Your garden and flowers are wonderful !! really gorgeous. Here the weather is changing, autumn has arrived. Your blog is beautiful. Do you have tips how to get more visitors ? I have only a very few.
  Have a nice day,
  Els (www.inthegarden.nl)

  SvarSlett
 19. Your garden and flowers are wonderful !! really gorgeous. Here the weather is changing, autumn has arrived. Your blog is beautiful. Do you have tips how to get more visitors ? I have only a very few.
  Have a nice day,
  Els (www.inthegarden.nl)

  SvarSlett
 20. Virkelig årstidens gull! Så mye fint, og en stor glede er det at jeg har fått noen av Enerhagens mange planter til meg som frø fra deg. Du er så raus, og så hjertelig flink til å dele. Takk for frø og blomstergleder, som blir desto større når de er delt med meg av en venn!

  SvarSlett