19. september 2012

Georginene mine

"Vuurvogel"

Georginer er absolutt mine favoritter. 
Har meg selv å takke for at det ble litt stusselige vekstvillkår for de fleste av dem i år. Latskap hindret forkultivering og knollene ble satt i jorden litt for sent. 
I tillegg spadde jeg opp et 5 meter langt bed som ble fylt med herlighetene. 
Tør nesten ikke si det, men i min iver så jeg kun etter et sted der de passet og det var plass til dem.... ikke på lysforhold og andre essensielle forhold for god vekst...
En særdeles våt og mildt sagt lite solfylt forsommer gjorde også sitt. 
Til tross....noen av dem har åpenbart tilgitt meg. 
Lover å behandle dem mye bedre neste år!


Bishop of Llandoff - Måtte innomhus for å blomstre i år

Vi-som-overlevde-tross-vanskjøtsel-gjengen er samlet

Her er det lille georginebedet. De klarte seg rimelig bra siden de har fått mye sol. Bilde av det nye 5 meter lange georginebedet egner seg ikke på trykk (jfr innledning om vanskjøttelse)

4 kommentarer:

 1. Så nydelige georginer du har, og de ser da virkelig frodige og flotte ut alle sammen! Som deg, satte jeg også knollene til forkultivering altfor seint, men det går jo bra likevel ser det ut til :) Neste år skal jeg lage meg et langt blomsterbed bare med georginer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha for fine ord! Jeg har lenge vært jevnlig innom din fantastisk flotte blogg. Det har vært en god inspirasjon for meg. Så nå er jeg her ute i hagebloggverden jeg også. En fin og frodig plass å være. Måtte neste år komme fort, så vi kan lage lange georginebed:)

   Slett
 2. Så mange lekre georginer du har! Den første var jo ekstra flott. Jeg har mine i potter, siden sneglene liker de like godt som jeg gjør.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjertelig takk for det! Den første er jeg veldig begeistret for også. Kjøpte den i fjor. Den blir over 1 meter høy og blomstene er gigantiske. Husker ikke navnet i farten, men skal sjekke det når jeg kommer over til Enerhagen igjen. Synd at sneglene er så glad i dem. Utrolig nok har de brune beistene ikke funnet frem til Enerhagene ennå....(måtte det vare!!!)Fantastisk fargerik septemberblomstring i hagen din. Nydelig!

   Slett