12. juni 2015

Juni byder påJuni byder på sitt, til tross for litt for mange kalde og våte dager. Det virker som om hagen liker denne langsomheten. Det er så grønt og frodig og blomstringen varer så lenge. Det gir jo mye glede, selv for en utålmodig hagesjel. Har en følelse av at det ligger en uforløst blomstereksplosjon og venter på noen solrike dager i strekk. 
Det blir spennende å følge!


Alliumene er i full gang til humlenes store begeistring. Det høres en munter summelyd over Enerhagen om dagen.


Det er fortsatt noen få tulipa 'bakeri lilac wonder' som titter opp. Det blir færre av dem fra år til år, så må nok hjelpe til med å sette noen nye til høsten. 
De er så herlige synes jeg.
Duppesoleie og Geum nyter solen. Det gjør også lille tulipanen 'Little princess'.


Rhododendronene fra mine foreldre sto i overdådig blomstring da jeg kom tilbake etter en tur til Bergen, hvor jeg virkelig fikk deilige doser av dem. Putene med hagesildre blir stadig større.  


Det mest staselige av alt denne våren, må være den uendelig lange tulipanblomstringen. De står og står og står. Sjelden jeg får dem på sitt peneste sammen med Allium i blomst. Her skinner 'White Elegance' og 'Christine'.

Ja, juni vet å by på sitt. 
Riktig god helg!


Jeg deler hos
17 kommentarer:

 1. Ja, det har vært en uendelig lang tulipansesong. Tror aldri at jeg har hatt en og samme tulipan i blomst i 3 uker før!
  Nydelige bilder av vårblomster hos deg :) Rhododendronen var nydelig!

  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 2. Great shots of pretty spring-flowers ans humble-bees!!!
  Hugs, Traude

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder! Ja tulipanene har hatt litt av en sesong! Så herlig det er med vår, og nå sommer. Heldigvis er været varmere nå. Håper på mer av det!! God helg!!

  SvarSlett
 4. Flotte bilder! Akkurat nå er det vanskelig å se noen fordeler med det kalde, våte været i Bergen! Ingen varme i vente, og så vått som det er blir det tungt å jobbe i hagen også... Jeg håper på litt sol i dag, slik at jeg kan finne en lun plass der jeg kan kose meg! Ha en fin lørdag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 5. Wow!!! Very beautiful! :)

  SvarSlett
 6. Så mye fint som blomstrer hos deg nå :-)

  SvarSlett
 7. Tulipaner og allium er nydelige i lag! Min 'bakeri lilac wonder' forsvinner også. Dessverre.

  SvarSlett
 8. Kjempefine bilder! God ny uke :-))

  SvarSlett
 9. Lekkert!!
  Fin ny uke til deg:)

  SvarSlett
 10. Veldig koselig å innom bloggen din igjen=) Nydelige blomster og bilder som alltid=)

  Nyt hagelivet=) Vibeke

  SvarSlett
 11. For noen nydelige blomster du har i hagen. Fordelen ved en kjølig vår er jo at blomstene står lenger. Bra å ta med alt som er positivt. Her er mye som fortsatt ligger i dvale!

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder og blomster. Her nord er blomstringa sein i år pga kaldt og vått vær, men kålplantene trives og kålmøllen liker ikke dette været. Det er noe positivt i det meste. Ha ei fin uke.

  SvarSlett
 13. Snygga bilder! Ha en fin vecka, Jannicke!

  SvarSlett
 14. Nydelige bilder :-) Tror også at det blir en blomstereksplosjon når sommervarmen kommer.
  Lite som minner om sommer her også, men en del planter blomstrer allikevel og plantene står lenger så noe fordel er det jo.
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 15. It is always a pleasure to stroll through your beautiful garden with you! Thanks so much for sharing the love up-close with I Heart Macro ♥

  SvarSlett