17. juni 2015

Sommeren skrider fremSommeren skrider frem på Enerhagen. Et par dager med sol ga en vidunderlig blomstereksplosjon. En av de store gledene i år er å se de nye Prærieliljene (Camassia) i blomst. Samtlige løker har gitt blomster. Synes de er veldig dekorative der de står sammen med tulipaner og allium.Gressløken byr på de fineste lilla, så jeg lar noen tuer få lov å blomstre. De nye spanske Scillaene jeg satt i plenen poppet også villig opp i år.


Forglemmegei som har gjort seg rosa for å innynde seg med Fenrikshjerte. Det virket visst det:)


Jeg satte mange allium ifjor høst. Det er jeg glad for!
En liten avlegger av en Bergknoppurt som jeg tok med meg fra en fraflyttet hage, blomstrer for første gang på tre år. Så kjøpte jeg nylig denne artige floksen, som er et sted midt mellom den lave vårfloksen og høstfloksen. Innbydende blålilla farge synes jeg.

Ja, sommeren skrider så elegant frem. Juni er en rik måned, så mer og mer er på gang.

Ha rike junidager alle sammen!

11 kommentarer:

 1. Åh så fina bilder du visar! Den rosa, är det spansk klockhyacint tro, du visar är ju så bedårande. Önskar dig en fin midsommar, som vi säger här i Sverige. Kram Merja

  SvarSlett
 2. Rosa, lilla og hvit er min favoritt fargekombinasjon, så det var en nytelse å se på dine bilder. Camassia har jeg ikke hørt om. Staselige blomster.

  SvarSlett
 3. Allium er toppen! Får ikke nok av dem. Lurer på hvor det er blitt av Camassia'ene mine?

  SvarSlett
 4. Lekre blomster og lekre bilder :-)) Her kan vi nesten begynne å lure på om sommeren er avlyst og at vi har gått rett videre til høsten =O God uke!

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder! Falt pladask for fenrikshjerte og forglemmegei. Så vakre i sammen :)

  Nyt dagene!

  SvarSlett
 6. Vackra bilder! Allium är så tjusiga. Ha en skön midsommar!

  SvarSlett
 7. Så fina blommor!, gillar speciellt Camassia.
  Ha en trevlig midsommar
  Mariana

  SvarSlett
 8. Underbara försommar blommor du bjuder på.
  Ha en skön midsommar.
  Annika

  SvarSlett
 9. Hei! Enig i at det var lurt å sette mange Alllium! Jeg har også fått meg noen her i feriehagen, og de gir bedene et løft, alle sammen :) Her er hagen full av Spaniablåstjerner, det blir til tider litt mye, så prøv å holde den unna de mest sarte plantene. I plenen har du god kontroll, da :)
  Nyt helgen!

  SvarSlett
 10. Søte og koselige tekster, inspirerende bilder som man blir avhengig av å klikke seg inn og se på. Kan det bli bedre? Heia Jannibele!!

  SvarSlett