3. oktober 2015

Høst hos verdens vakreste nabo - Del II tidligere innlegg har jeg snakket varmt om og vist bilder fra verdens vakreste nabo - Botanisk hage i Oslo. Min lille oase ligger bare et par steinkast fra hjemmet mitt.
I år har jeg ikke vært der så mye som jeg pleier, så forrige helg tok jeg en etterlengtet tur. Nydelig vær og fortsatt mye fin blomstring. Høstormedruen fanget umiddelbart blikket mitt. En myk og vaiende sky av de vakreste blomster ønsket meg velkommen. Fylt med bier og sommerfugler. 

Et hav av solhatter hilste så pent på meg og høstanemonene strakk seg så forsiktig mot solen.


Bergknapp eller Kjærlighetsurt, som det så vakkert heter på svensk, med det jeg antar er en Gentiana-variant i front. En flott kombinasjon det der synes jeg. Høstasters til høyre.


Løvemunn i all verdens farger så langt øyet bare kan se langs hovedgården. Det ga virkelig inspirasjon til å introdusere løvenes konge i stort monn på Enerhagen neste år.


Søte Duehoder titter frem på rekke og rad. For en deilig vandring i det fine høstværet. Man blir alltid fylt med gode følelser og ro etter en tur til verdens vakreste nabo!

Ha en fin høsthelg alle sammen!

13 kommentarer:

 1. Alldeles underbara bilder på alla vackra blomster och fjärilar. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Ah, visste inte ens att det fanns ett! Har däremot varit många ggr i Bergens! Måste ta en extratur till Oslo hör jag, kanske inte akkurat nu, men till sommaren! Så fina bilder därifrån och så bor du alldeles intill, så lyxigt!
  Agneta kram

  SvarSlett
 3. Et av mine favorittsteder mens vi bodde i Oslo :-)

  SvarSlett
 4. Så hyggelig av deg å vise oss bilder fra Botanisk hage. Jeg har ikke vært der på høsten tidligere. Høstormedrue er nytt for meg, men ser ut til å være en flott staude. Løvemunn sto i full blomst også i sommer da vi sist besøkte hagen, så den må sies å blomstre svært så lenge. Vi har noen i vår hage som også har vært vakre i lang tid. Ha en fin helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 5. The flowers and butterflies are gorgeous!

  SvarSlett
 6. Masse flotte bilder fra din nabo Botanisk hage :-) Må være utrolig flott å ha en slik nabo!
  Og jammen var høstormedrue litt av et syn, jeg bare MÅ ha den! Løvemunn overrasket meg litt, har prøvd tre stk før i sommer men jeg ble veldig skuffet..kanskje det finnes flere typer av dem?
  Ha en fortsatt fin søndag :-)

  SvarSlett
 7. Høstormedruene er jamen meg flotte! Jeg skaffet meg min første i høst, og gleder meg til den blomstrer. Men det blir nok først neste år.

  SvarSlett
 8. Så fint, och så många höstsilverax, de blommar så fint. Min har också blommat ett tag nu.

  SvarSlett
 9. Så flotte bilder! :D Jeg har dessverre ikke tatt noen tur til botanisk hage i år. Men, jeg bor bare et par mil unna, så kanskje snart. Jeg fant noen frø av duehode da jeg ryddet. Må finne ut om jeg kan så de ute nå, eller vente til våren. Tatt for titten! Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 10. Har varit i Oslo ett flertal gånger men aldrig besökt botaniska trädgården. Det ångrar jag nu när jag ser dina bilder.
  Ha det bra!

  SvarSlett
 11. So beautiful your Photos! I like the butterflies!!!!!
  Have a lucky week!
  xxx Britta

  SvarSlett
 12. Gorgeous photographs and a lovely title. Thank you very much for sharing them with Today's Flowers in its new home. I appreciate the support so much :)

  SvarSlett
 13. Så vakre bilder, Jannibele! Moro at du viser slik inspirasjon. Det var utrolig vakkert med så mange solhatter i en eneste rosa sky.

  SvarSlett