23. oktober 2015

Plutselig skjer det - Blommig fredag


 Ukens tema hos Blommig fredag er 'Plutselig skjer det'.  Det temaet passer riktig godt til hagelivet synes jeg. Plutsellig skjer det at de skjønne 'Tidløse' med sine delikate og vakre blomster titter opp av jorden når alt annet går i dvale. Jeg glemmer hvert år at de finnes og blir like overrasket og lykkelig når de plutselig er på gang.Plutselig skjer det at høsten blir så fin og lang at de 'ekte' høstblomstene fått godt selskap av sommerblomstene. Jeg sniker inn erteblomster i de fleste innlegg for tiden. Det er fordi de er så uendelig vakre og har bydd på seg selv i rikt monn.

 


  Plutselig skjer det at nye planter havner i handlekurven. Solhatten 'Secret Romance' har kapret mitt hjerte. Så skjønn i alle sine faser av blomstringen. Plutselig skjer det at den selvsådde stokkrose 'Queeny purple' blomstret allerede første året:) Miraklenes tid er ikke over. Jeg var ekstra tidlig ute med å så dem inne i år og da hender det jo seg at de belønner på denne måten.


Plutselig skjer det at man får en ny dille. Her den evigskjønne 'Rozanne' , som holder det gående sammen med en navnløs skjønnhet.


Plutselig skjer det at man får forkjærlighet for en plante som man aldri skulle ha i hagen! Oktoberbergknapp, eller Kjærlighetsurt som den så vakkert heter på svensk, troner plutselig i det nye bedet mitt. Supre å plukke inn i buketter. De står omtrent til evig tid.
Det aller beste med å ha en hage er at det veldig ofte Plutselig skjer noe!
Plutselig er det helg igjen. Ha en vidunderlig en alle sammen!

MakroMontag

20 kommentarer:

 1. Så himla fina växter du har. Tidlösa måste jag bara ha.Tänk att få en så fin blomning, när allt annat har vissnat.
  Kärleksört skulle aldrig in i min trädgård, .......det finns två små plantor nu, som hade en helt underbar färg, och lyser upp.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvarSlett
 2. Plutselig så skjer det,. Tidløsen titter opp. !
  Kjøpte tidløs, trodde så det var høstkrokus, men det ligner unektelig på en enkel tidløs....
  (de fylte dukket aldri opp)
  Flotte bilder fra høsthagen din :-)

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder! Den solhatten er så fin. De er vakre alle sammen :)

  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 4. You have the loveliest shades of pink and lilacs in your garden. Your photography is gorgeous!

  SvarSlett
 5. Så många fina bilder! Visst är det tur att man kan ändra sig och börja tycka om nåt man inte gillat tidigare.
  Trevlig helg
  Anette

  SvarSlett
 6. Hei!
  Ja, jeg er så hjertens enig, det skjer plutselig ting hele tiden og det er himla deilig. Men skulle gjerne ønske at tidløs dukket opp. Den har jeg ikke fått til, dessverre.
  Nydelige bilder, Jannicke.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. Vackert med tidlösan och givetvis alla andra vackra växter också! Trevlig helg! /Lotta

  SvarSlett
 8. Så många fina växter du har upptäckt. den dubbla tidlösan är så fin jag har bara en enkel hos mig skulle kanske leta efter denna.
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  SvarSlett
 9. Ja nå minnet du meg på at jeg skulle skaffet meg tidløs. Rozanne har blomstret utrolig i år!

  SvarSlett
 10. Ja hagen er gjerne i stadig endring og diller kan komme og noen går igjen. Men tidløs og Rozanne får bli :-)) Fin helg!

  SvarSlett
 11. Så klokt og treffende skrevet, det beste med hagen er at det hele tiden skjer noe plutselig. Totalt enig i det. Plutselig skjer det at man får forkjærlighet for en plante som man aldri skulle ha - også her kan jeg ikke annet enn å kjenne meg igjen. Det er kanskje fordi vi trenger litt kontrast i ellers sømløse bed? Ikke lett å si, men finurlig er det i alle fall. God helg!!:)

  SvarSlett
 12. Jo så kan det var, haha. Fina bilder.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvarSlett
 13. Tidlösan är otroligt vacker och jag gillar kärleksörten också. Den lockar alltid massor med insekter. Ha en skön helg!

  SvarSlett
 14. Flotte erteblomster, jeg rakk akkurat å plukke frøbelgene av mine i dag før det begynte å regne.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 15. Ja, i hagen skjer det plutselig noe fint nesten hele tiden :)

  SvarSlett
 16. Så godt å se at noen faktisk har den rene vårstemningen :) Nydelige plutseligheter! Her hos meg kom plutselig stillasduklen opp, vi har alle våre gleder. Håper avlingen i kassen der nede over gaten fortsatt skaper høstglede! God helg!

  SvarSlett
 17. Sva härligt så mycket vackert o kul med tips på vad man kan plantera för att förlänga hösten, vilken zon har du? Trevlig vecka, kram Ewa :)

  SvarSlett
 18. ..och plötslligt vill jag ha en romans! Solhatten var ju underbar. Hittade en annan 'Secret ...' men din var helt ljuvlig. Vilken otrolig blomrikedom du visar och visst har vi haft en lång och vacker höst.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett