6. oktober 2015

I fyr og flammeJada, det har vært temperament og ildfullhet i flammebedet mitt i år også. Disse bildene er tatt gjennom sommeren. Dagliljen 'Strawberry Candy' fremsto som rosa på lappen, men kom som fersken/orange. Den ble derfor behørig flyttet til sine flammende frender for å komme enda mer til sin rett. Liljen 'Orange planet' omkranses av en fredløs-variant.


Flammene når sitt absolutte høydepunkt i overgangen juni-juli. Det er flott det, men tror jeg skal jobbe for å spre ilden litt mer utover hele sesongen.


Lobelia 'Fan Scarlet' er ny i år. Spørs om den tåler vinteren, men verd et forsøk. Fransk kongslys som jeg sådde selv for en del år tilbake, må holdes i sjakk for ikke å lyse opp alt for mange steder i hagen. I bakgrunnen en høy margerittlignende blomst, som kom med en frøblanding for en del år siden. Den må også temmes litt.


Min kjære kjære Solbrud 'Moerheim beauty' har vokst seg stor i to bed etterhvert.  Rosen 'Allotria' har vært ute mange vinternetter.Avslutter med Ringblomsten - Dronningen av alle flammer.
Så enkel - så vakker - så heftig

Ha en ildfull uke alle sammen!

10 kommentarer:

 1. Underbara färger! Ringblomman är min favorit.

  SvarSlett
 2. Vakre blomster du viser! Jeg har nesten ingen blomster i de fargene, men når jeg ser de hos deg synes jeg de er så fine!

  Ha en fortsatt fin uke, Jannicke :)

  SvarSlett
 3. Det er deilig med gult, rødt og orange i hagen. Vi har det vel mest på sensommeren, men jevnt over, noe det meste av sommeren.
  Fine bilder.
  Nyt høstdagene :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har blitt veldig glad i mine solbruder etter inspirasjon fra deg:) Fine fargekombinasjoner du viser!

  SvarSlett
 5. En solbrud til begjær! Jeg var så heldig å få avlegger fra deg i fjor, men den har trolig regnet bort/råtnet eller så har jeg i vanvare lukt den bort i et anfall av vårrydding. Jeg har speidet etter den gjennom sommeren, men nei.

  Til gjengjeld fikk jeg god blomstring av nellik som var i mine favorittfarger, sjatteringer i lyserødt, som du var så raus å dele fra Enerhagen.

  Det er typisk at ikke alltid merkingen stemmer - tenker på den linjen. Synd at de ikke er så nøye med det. Du har i alle fall et flammebed det gnistrer av! Gøy å reservere en krok for fargefyrverkeri.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Dronningen av alle flammer er ringblomsten. Så vakkert. Heng det på veggen. Nyter bildene dine.
  I dag har jeg endelig vært i botanisk hage. Flott gjensyn. Det er nesten som å komme hjem.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. For et deilig flammebed! Jeg får ikke til solbrud og solhatt - det er altfor tørt hos meg, og jeg har prøvd så mange ganger. Dahlia derimot er noen luringer som kan gi gnist i flammebeddet utover sensommeren. De er jo også ofte store og litt frekke i utrykket så de tar gjerne over når de andre takker for seg. Amarantus Oschenberg el er også fine som bladverk i et flammebed - de står flott her i oktobermåned hos meg.

  SvarSlett
 8. Flotte flammer å varme seg på! Måtte sukke litt da jeg kom til den røde lobeliaen. Jeg sådde en variant for noen år siden men som du er inne på, de var nok ikke herdige nok. Tror de er litt kresne vedr voksested også, håper du er heldigere, de er superflotte! :)

  SvarSlett
 9. Tror jeg må prøve igjen med solhatt, solbrud har jeg aldri prøvd nå står den på listen også.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Ren nytelse!! Jeg bare elsker slike fyrrige farger :-) Skjønner godt at du vil spre ilden utover hele sesongen.
  Den solbruden din er ordentlig lekker! Og bildet av ringblomsten var flott :-) Enig med Anne, opp på veggen med det ;-) Kongslys har jeg ikke, det må jeg nok prøve.
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett