10. juli 2016

Kjøkkenhage og andre flammerI år har min svigerinne og jeg hatt vår debut med en liten kjøkkenhage. Brukte pallkarmer ble kjøpt inn og behørig malt i falurødt. Kompostjord ble behørig fylt på og frø ble sådd. Vi er så stolte og glade for livet som brer om seg. Reddiker er allerede fortært og sådd på nytt. Ellers så har vi sådd spinat, dill, bladpersille, brekkbønner, squash, sukkererter, gulrøtter og sjalottløk. Kjempegøy og en sann fryd å kunne hente egenprodusert og miljøvennlig mat fra egen hage. 


 Ringblomster og Tagetes ser ut til å bidra med å holde utøy borte. Ingenting er spist eller ødelagt sålangt. Helt utrolig.


Vi bestemte oss for å starte litt i det små, men med en sånn suksess tror jeg det blir utvidelse til neste år.


Det har begynt å ta bra fyr i flammebedet mitt. Rosen 'Flammentanz' er på sitt beste i år. Den har brukt litt tid på å etablere seg. Ikke flust med sol akkurat på denne siden av hagen.


'Brennende kjærlighet' ser ikke ut til å slukke med det første heller:) Ildfulle damer det der.
 

I år har jeg vært rimelig raus med å plante i krukker. Laget meg en liten ildkrok ved låven. Her ventes flere Dahlia og Løvemunn litt senere i sommer. Kan bli heftig det.

Ha en ildfull og fargerik uke alle sammen!


12 kommentarer:

 1. Her var det mange spreke farger. :-D Kjempegøy å produsere sin egen mat. Dere har vært flinke.

  SvarSlett
 2. Her var det mange spreke farger. :-D Kjempegøy å produsere sin egen mat. Dere har vært flinke.

  SvarSlett
 3. Kjøkkenhage er kjempegøy! Men her ble dessverre mye ødelagt av møll så jeg valgte å grave det opp. Men vi har spist masse plukksalat og gleder oss til det blir gulrøtter. Nå er nye frø i jorden, så jeg prøver igjen... Tar med tips om ringblomster, tagetes vet jeg er smart. Neste år skal jeg også plante noen blomster i kjøkkenhagen.
  Så flotte blomster du har! Flammentanz er fantastisk fin!!:)
  Ønsker deg en fin juli-uke!

  SvarSlett
 4. Hvor var det godt du fandt min blog så jeg kunne komme ind og finde dig. Hvor er det et smukt sted du har, jeg elsker den nordiske stil og i kan altså bare noget med haver oppe nord på.
  Jeg har også lagt mig som fast læser hos dig og du er kommet på min blogroll.
  Rigtig dejlig dag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlett
 5. Så flott st dere har lykkes så godt med kjøkkenhagen! Det er vel ingenting som kan måles med å gå i hagen og plukke det du trenger til å komplettere et måltid! Akkurat nå nyter jeg frokostskiver med kremost og et tykt lag herlig egenprodusert akurk, det smaker himmelsk! Ha en fin ny uke! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 6. Dere dyrker nok de rette vekstene da! Kjempefint med pallekarm, særlig når man ikke har plass til noen kjøkkenhage.

  SvarSlett
 7. Det er utrolig spennende og morsomt å dyrke sin egen mat! Har du først blitt bitt av kjøkkenhagebasillen så klarer du ikke å bli kvitt den :) Ha en fin ny hageuke!

  SvarSlett
 8. Ja, å starte i det små ser virkelig ut til å bli svære greier! Så mange sorter og egenprodusert føde hele sommeren er lykke! Jeg ha ikke prøvd meg på grønnsaker ennå, har noen løktyper i feriehagen, og pleier å plante ut to-tre urter men det er også alt. Synes den stolen ved grønnsakshagen var prikken over ien, viktig å sette seg ned og bare beundre frodigheten :)

  SvarSlett
 9. Så mycket fint du har och vackra bilder på det som alltid! Och jag såg att tagetesen blommar här också, det är något speciellt med den....
  Agneta kram

  SvarSlett
 10. Så flott det ble, nydelige tagetes også. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 11. Så nydelig med disse flammefargene. De kvikker opp!! Gratulerer med kjøkkenhagesuksess, så gøy at det lykkes!! Det er herlig med spiselig i hagen. Flotte kasser og kjempefin tagetes.

  SvarSlett
 12. Kære Jannicke
  Man bliver så glad af at se dine fantastiske billeder og farverige have!
  Du er en rigtig"havepige"....

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett