7. juli 2016

Svevende stjerner og andre skjønnheter

 

 Tenk at det finnes sånne skjønne og svevende skyer i hagen og ikke bare på himmelen!
Astrantia Major - Stjerneskjerm er en av de kjæreste i hagen akkurat nå. Både den rosa og hvite har vokst seg store og byr på stjernerik blomstring. Pent omhyllet av Makedoniarødknapp - Knautia Macedonica, som jeg sådde for tre år siden.


Jeg plantet nylig et par Stjerneskjermer til og har i skrivende stund bestemt meg for at de må få selskap av enda flere. Mulig jeg er litt kjedelig som planter flere av samme sort rundt i bedene, fremfor å tenke mest mulig bredde. Jaja, det gode er at man kan bestemme helt selv hva man vil ha i hagen sin:) 

Det er absolutt noe svevende ved Scabiosa også. Har visst flere av de også rundt omkring. Den hvite står i knopp og den lys gule Kjemescabiosaen jeg sådde selv i vår, blomstrer forhåpentligvis til neste år.


Ny av året er Storkenebb 'Midnight Reiter'. Jeg falt pladask for det mørke bladverket. Akeleien ' Black Barlow' synger sitt siste vers i denne omgang. Jeg klipper ned en stor del av akeleiene i håp om atter en blomstring.


Honningløken - Nectaroscordum har blomstret utrolig lenge i år.
Det samme gjelder Allium 'Atropurpureum'. Synes så godt om kombinasjonen av de tre i dette bildet. Iris i sluttfasen, mens Riddersporen venter på å ta over. Kunne godt tenkt meg å se dem blomstre samtidig, men de er jo vakre hver for seg også.
Til slutt de gamle og trofaste Busknellikene. Selvsår seg uten sidestykke og nye fargernyanser dukker opp på de underligste steder hvert år.

Ha en skjønn helg alle sammen, hvor dere enn tilbringer den!


19 kommentarer:

 1. Så fine bilder du viser. Er så utrolig mye vakkert nå. Astrantia synes jeg aldri man kan få for mange av.
  God kveld til deg også!

  SvarSlett
 2. Så fine bilder du viser. Er så utrolig mye vakkert nå. Astrantia synes jeg aldri man kan få for mange av.
  God kveld til deg også!

  SvarSlett
 3. Kære Jannicke
  Vidunderlige billeder fra din have. Det sidste er da helt guddommeligt smukt!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett
 4. Jeg har også fått øynene opp for stjerneskjermene - de første blomstrer i år. Jeg har også prøvd å så selv , men har fått dårlig uttelling på de.

  SvarSlett
 5. Jeg har også fått øynene opp for stjerneskjermene - de første blomstrer i år. Jeg har også prøvd å så selv , men har fått dårlig uttelling på de.

  SvarSlett
 6. Nice pictures!

  Greetings kathrin

  SvarSlett
 7. Nydelige bilder Jannicke! Jeg elsker stjerneskjerm, for noe mer perfekt skal en lete lenge etter :) Scabiosa er også en herlig staude som blomstrer lenge. Klipper du ned akeleiene altså? Kanskje jeg også burde det, og håpe på gjenblomstring! Håper bare været bedrer seg så jeg kan pusle litt i hagen. Til høsten blir det en del omkalfatring av plantene, for mange planter blir høyere enn jeg trodde og drukner de som er lavere. Kaotisk er vel det riktige ordet for bedene mine!
  Ønsker deg en fin sommer!

  SvarSlett
 8. Ja, stjerneskjerm er så nydelige, og flotte bilder du har tatt! Fortsatt god sommer og god helg, Jannicke!

  SvarSlett
 9. Så fina bilder du tar!!
  Riktiga favoriter i min trädgård med.
  Ha en fin sommar
  Mariana

  SvarSlett
 10. Mmmm, nydelige stjerneskjermer!! Jeg er også helt betatt av disse og kan liksom ikke få nok. Og jeg synes absolutt ikke du er kjedelig med flere av samme i samme bed. Er nemlig litt slik selv også ;-)
  Lekkert med busknellik, minner meg så om barndommens sommerferier hos mormor...
  Ha en fin sommerhelg :-)
  PS: Morsomt at vi besøker det samme roseparadiset ;-) kan liksom ikke få nok av roser heller jeg da...

  SvarSlett
 11. Det var mange nydelige Stjerneskjermer som blomstrer hos deg nå.
  God helg ønskes deg også!

  SvarSlett
 12. Hei!
  Vakre bilder du har tatt. Astrantia er så spesiell. De minner meg om smykkestener og heldigvis så frøsår de seg.
  God julikveld, Jannicke! Anne

  SvarSlett
 13. Nydelige bilder, og genialt med masse av samme sort!! Det høres fortryllende og eventyrlig ut. Deilig med blomster som svever!

  SvarSlett
 14. Vakkert med stjerneskjerm og makedoniarødknapp sammen! :) Herlige bilder. Og den headeren din er helt lekker. Jeg har hvit stjerneskjerm, ønsker meg rosa. Kanskje vi kan bytte noen frø? Om du finner noe på bloggen min du har lyst på, si i fra.

  SvarSlett
 15. Jeg har busknellik for første gang i år, og de er bare såååå vakre! Jeg ser nå at jeg ønsker meg hvit og mørk rosa stjerneskjerm. Jeg har den lysrosa, og ja, de er fine:) Jeg så primulaen "din" på hagesenteret, men den er dessverre for lite herdig her. Dermed ble den stående igjen i butikken. Skikkelig dumt, for den hadde passet så godt i kjøkkenbedet.

  SvarSlett
 16. Flotte stauder, ser vi har mange av de samme. Jeg sådde knautia i fjor, den ser det kommer blader flere steder, men har ikke sett noen blomster ennå. Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 17. Hei, så nydelige blomster... Stjerneskjerm er virkelig en av mine favoritter også, så fin den rosa var. Scabiosa må jeg også prøve... Det er så herlige tider nå, nyt dagene til fulle!
  Klem fra Ida

  SvarSlett
 18. Mange nydelige bilder på bloggen din!

  SvarSlett