9. desember 2016

Blommig fredag - Noe nytt?'Noe nytt?!' er denne ukens tema hos Blommig fredag. Tradisjonen tro sier jeg til meg selv hvert år at neste år skal jeg ikke ha noe nytt i hagen. Jeg har jo mer enn nok fra før. Like sikkert blir det noe nytt. Det herlige med hagelivet er at man kan skifte mening når som helst og at det alltid kommer noe nytt og godt ut av det:)
Den vakreste nyheten i år er definitivt Austin rosen 'Summer Song'. Navnet i seg selv er som myk musikk.  


En ny 'dille' er Løvemunn. Har sådd i stort monn og ulike farger i år. Så fornøyd at! De blomstrer rikt og lenge. Frø til ny sådd neste år er sikret.


Humlen er begeistret for denne dype røde Løvemunnen og jeg har prøvd ny fargekombo med Nicotiana og Million Bells i låvekroken.


Fiolfrøstjernen kommer i stadig nye farger på Enerhagen. De hvite skyene  svever over hagen. For ikke å snakke om denne nye svarte stokkrosen. WOW!


Den kjekkeste nykommeren i år er kjøkkenhagen min. Stor stats å hente ferske grønnsaker rett fra kassen. Det blir flere til neste år.


Jeg besøker alltid et nytt sted i nærområdet hvert år. Denne gangen ble det urtehagen i Dals Rostock. 
Urtehagen ligger ved en gammel helsebrønn og det finnes om lag 300 ulike vekster, alle med sin spesielle historie og anvendelse. Fantastisk sted som er vel verd et besøk.Sist, men ikke minst, var jeg for første gang på besøk i Botaniska Trädgården i Gøteborg. Tilbrakte hele dagen i denne praktfulle oasen. Jada, det ble noe nytt i år også...Same prosedure as every year I guess....

Del og nyt noe nytt hos  Blommig fredag
Ha en fin adventshelg som fører oss stadig nærmere en ny jul!

18 kommentarer:

 1. Hei Jannicke

  Dejlige nyheder hos dig, og flotte tilbageblik.
  Jeg har selv "summersong" og og den er bare så flot lige før den springer rigtigt ud, som på dit første billede!

  Ha en dejlig helg du med

  SvarSlett
 2. Hej Jannicke!
  Blir full av beundran över dina fina bilder. Allt ser så frodigt och fint ut.
  Lejongap är en vacker växt.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 3. Det var många fina växter. Gillar den svarta stockrosen!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 4. Den rosen var ju verkligen en skönhet, underbar färg. Gillar givetvis dina andra växter också. Vilken kul idé att besöka ny ställen i närområdet, den idén tar jag med mig! Trevlig helg! /Lotta

  SvarSlett
 5. Vilken ljuvlig färg på rosen!!! Och den där örtagården i Dals Rostock lät härlig. En lagom dagsutflykt från mig. Fast jag är å andra sidan bortskämd med närhet till Göteborgs botan. Bra idé att besöka nya ställen i närområdet.

  Ha en trevlig helg! Carina

  SvarSlett
 6. Riktigt fina bilder på fantastiska växter.

  Trevlig helg

  SvarSlett
 7. Den rosen var nydelig. Løvemunn er en stor favoritt her også. Gleder meg til å begynne å så frø igjen når jeg ser de fine sommerbildene dine.
  Ha en fin helg! Hilsen Marianne

  SvarSlett
 8. Når jeg ser dine smukke løvemund, er jeg ret sikker på, at de skal være det nye i min have til sommer. Men den hvide frøstjerne er også smuk.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. I also like something new every year. But the oldies are most of the time better. Don't you think? Groetjes Hetty

  SvarSlett
 10. Ah, fantastisk farge på den rosen! Og helt enig i at det å skifte mening ofte er bra, det sikrer jo at to hageår sjelden blir helt like. Kos deg med advent, og god helg!

  SvarSlett
 11. Så härliga sommarbilder på vackra blommor och vilken fin Ros den skulle man vilja ha.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 12. Oi, den svarte stokkrosen er virkelig WOW!

  Kjøkkenhage er godt å ha! Det er mye jobb, men verdt det.

  God helg! :)

  SvarSlett
 13. Ja, nei, sånn kan det gå! Jeg er minst like ille. Fantastisk farge på 'Summersong'. Løvemunn er en fin dille :)

  SvarSlett
 14. Den urtehagen i Dals Rostock har jeg vært en gang også. Flott sted. Nydelige bilder som alltid!

  SvarSlett
 15. Sommersong er jo en flott rose, og nydelig navn på den :)
  Alltid moro med noe nytt,og heldigvis er det å ombestemme seg lov!

  God helg!

  SvarSlett
 16. Det var inspirerende å få frø av deg, og nå gleder jeg meg særlig til å så den mørke løvemunnen:) Jeg sådde staudefrø i går, blant annet valmuesøsteren.

  SvarSlett
 17. Så mycket nytt och fint. Blev helt betagen i den vackra rosen. Vilken underbar blomma och för att inte tala om färgen .... Fantastisk! Det djupröda lejongapet och den svarta stockrosen gick också rakt in i hjärtat på mig. Liksom det lite rosa- aprikos lejongapet..... det är inte utan att man längtar lite nu.
  Allt Gott!
  Anna-Karin

  SvarSlett
 18. Så skjønne bilder! Jeg blir så inspirert. Det er nærmest en stofflig kvalitet i dem, så det er så vi kjenner hvor myke kronbladene er:D Sprelske farger. God idé å besøke noe nytt hvert år:) Selv har jeg nok lange ønskelister hvert hageår, det er lommeboka som sier stopp:)

  SvarSlett