14. august 2016

Botanisk hage i Gøteborg - Del I

 
Jeg har hatt en ferie i ferien i Gøteborg - En by som står mitt hjerte nært. Det er sånn en menneskevennlig by, med et hav av grønne oaser og lunger. Store områder av byen er forbeholdt folk og ikke biler. Det finnes alltid en benk eller en gressplen å sette seg ned på og bare nyte den lugne atmosfæren og de vakre omgivelsene. I år var det tid for å besøke den botaniske hagen mellom regnskurene. Jeg hadde hagen nærmest for meg selv og nøt hvert gylne og stille øyeblikk. Bli gjerne med på en liten vandring.

 Den botaniske hagen ble etablert i 1923 og er en av Europas største i sitt slag (175 hektar). Det finnes ca 16 000 arter og kulturformer der. Hagen grenser til et naturreservat der det finnes et Arboret. Drivhuset rommer 4 000 ulike vekstarter, blant annet Sveriges største samling av tropiske orkideer og kjøttetende vekster.  
Nærmere paradis kommer ikke en solhatt og solbrud fantast som jeg!

 
 
Nydelig farger, kombinasjoner og med de mykeste linjer. Kan ikke drømme om noe flottere enn dette. Et besøk hit anbefales på det varmeste!

Da går jeg inn i siste ferieuke. Den skal nytes på Enerhagen.
God ny uke alle sammen.

8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av vakre blomster. Det var et fristende reisemål.
  Ha en fin ferieuke. Her starter hverdagen i morgen :-)
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 2. Så fin en opplevelse du må ha hatt! Har lest og hørt så mye om denne hagen, at jeg fatter ikke hvorfor jeg aldri kommer meg dit. Min søster har nå fått seg sommerstuga ved kysten ikke så langt fra Gøteborg, så jeg håper på en tur en gang. Takk for vakre bilder!

  :-)

  SvarSlett
 3. Det var en smuk havevandring, du tog os med på. Jeg elsker også Göteborg og kommer der hvert år i december, men har også holdt sommerferie i byen. Trädgårdsforeningens have er også ret enestående.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 4. Nydelig,nydelige bilder!
  Flotte fargekombinasjoner og en inspirasjon!
  Ønsker deg fine augustdager:)

  SvarSlett
 5. Oi, her har du virkelig valgt ut vakre motiver, så flink du er til å se og skjelne med ditt kunstneriske øye. Dette var herlige sjatteringer sammen. Og blide fargesammensetninger:)

  SvarSlett
 6. Hei og takk for vandring og fin info! Jeg har bar besøkt hagen en eneste gang, og da vet jeg jo at jeg gikk glipp av alt som er flott resten av året. Derfor ekstra kjekt å se hagen senere i sesongen. Enig i at et er et fantastisk sted og vel verdt et besøk! Kos deg i Enerhagen!

  SvarSlett
 7. Så vackra bilder, älskar Göteborg, men har aldrig varit på Botaniska.
  Trevlig semester / Marika

  SvarSlett