26. august 2016

Litt fra egen hage



De siste innleggene mine har vært fra den fantastiske botaniske hagen i Gøteborg. Jeg kan jo ikke skryte på meg en hage av samme kaliber, men det har da blomstret riktig og godt på Enerhagen også:) Her kommer noen bilder fra sommerhagen.


Erteblomstene har fått slynget seg både i krukker og bed. Ingen sommer uten. De fyller bukettene og sprer sin vidundelige duft til langt ut på høsten.


Sådde Rudbeckia 'Cherry Brandy' for første gang i år. De er jo bare helt fantastiske, både i form og farge. Koser seg sammen med Cosmos. Temynte er blitt en av mine favoritter og jeg har de i mange ulike farger. Blomstrer rikt og lenge med sine rampete bustehoder. Her sammen med en gammel Klematis, som skulle vært hvit...i følge navnelappen:)


Scabiosa er jeg også veldig glad i. Denne er ny av året. Rasleblomsten til høyre sådde jeg flere år tilbake. En søting som liver opp i bedene med alle sine blomster.


Floksen er et fantasisk innslag i hagen på denne tiden. Noen sorter har sått fra gammelt av og noen har jeg plantet selv. 
 



Fløyelstjæreblomsten er så utrolig fin. "Oppdaget" den for noen år siden og nå er den på plass i både rosa og hvitt. Ingvill med bloggen Romantisk hage sender meg frø hvert år:) Voksurtfrøene fikk jeg for en del år tilbake og de blir trofast sådd. Så dekorativ og lekker. Frø fra i år har jeg allerede høstet.


Avslutter med et lite glimt fra "Cottage garden" bedet mitt. Det er fortsatt under oppbygning, men begynner å ta litt form synes jeg.

Ønsker dere alle en riktig god sensommerhelg. Her holder temperaturen seg fin og det er meldt godvær i helgen.

10 kommentarer:

 1. Fine bilder fra hagen din! Floks er en vakker høstblomst som en ikke kan få nok av, for de er så fine.

  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 2. Så mycket fina växter, och du fångar dem så fint på bild. Floxen blir jag mer och mer förtjust i, finns så många fina färger.
  Temynta har jag inte provat, men den står på inköpslistan.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 3. Javisst er det vakkert i "botan", men jeg synes du også har det veldig vakkert. Rudbeckia'n synes jeg var spesielt fin. God helg!

  SvarSlett
 4. Javisst er det vakkert i "botan", men jeg synes du også har det veldig vakkert. Rudbeckia'n synes jeg var spesielt fin. God helg!

  SvarSlett
 5. Love the beautiful flowers. The last one is also nice. That shall be a great cottage garden!

  SvarSlett
 6. I notice have the same taste of flowers! I love the red rudbeckia. That would be someting for my garden too. Lovely pictures. Groetjes Hetty

  SvarSlett
 7. Det er jo ikke så gæ'ernt i hagen din heller, da ;)
  Floks skal jeg definitift skaffe meg mer av! Rudbeckia 'Cherry brandy' er helt rå. Jeg klarte jo å tørke bort hele sådden min i vår (men prøver på nytt neste år).
  Ha-ha, den "hvite" klematisen er maken til min feilmerkede, som slynger seg i det hvite bedet...

  SvarSlett
 8. Så flott sommerblomstring det er hos deg! Cottage garden bedet ditt er helt nydelig!

  SvarSlett
 9. Hei! Så hyggelig med bildekavalkade! Den 'Cherry Brandy' var skikkelig lekker, jeg har det med å tenke at Rudbeckia er gul, noterer meg navnet. Og Voksurt har jeg aldri sett før, men falt for den også, artig form! Takk for at du deler! Nyt søndagen!

  SvarSlett
 10. Du har det kjempefint :) Den liljen på det nederste bildet er veldig søt!

  SvarSlett