16. juli 2017

Rosenes tid


Det er rosenes tid i hagen nå. Kjølig forsommer kombinert med lite nedbør og mye vind, har ikke vakt like stor begeistring hos alle rosene mine. Men jeg skal ikke spille opp til en klagesang for det er mange som sprer sin skjønnhet og duft over Enerhagen.
'Rhapsody in blue' er enestående vakker med sin helt spesielle farge. Den har jeg flyttet til solrike forhold og den virker svært takknemlig for den gesten.


Så der det denne praktfulle gamle klatrerosen som jeg ennå ikke har funnet ut av navnet på. Den må ha stått på Enerhagen i minst 60 år. Den var så skranten der den stor i buskaset og etter at jeg satt den i et bed har den svart med å vokse seg høy og gi en overdådig blomstring...og ikke minst duft. Svak rosa i begynnelsen av blomstringen, for så å bli gradvis hvit. Er det noen som kan hjelpe med navnet?
 

'Mary Rose' fra David Austin kom til hagen min takket være Marit med bloggen Marits hagedagbok. Hun la ut så mange fine bilder og gode ord om den, så måtte jo bare ha den.

 
'Heidi Klum' er liten av vekst, men til gjengjelde er den tettpakket med roser.


Ny av året er 'William Baffin'. Busk-/klatrerose som blir ca. 1,5-2,5 m høy, stive opprette greiner. Blomsterrik, meget hardfør (H7) og tåler skygge. Sånne roser kan jeg like! 'Rose de Rescht' sprer sånn en deilig duft. Foreløpig er det smått med blomster på den.


'Romanze' kan jeg også takke Marit for! For en prangende og livsbejaende farge.


Åååhhh, Honningrosen Helenea Hybrida er litt av et smykke. Den strekker seg både i bredden og høyden. Til høsten skal jeg flytte den under et gammelt tre. Der skal den få skyte til himmels om den vil.  


'Summersong' fra David Austin er blitt min absolutte favoritt. Den kom til meg i fjor og gitt så uendelig mye glede.


'Aicha' står i skyggen og har aldri sett solen. Det blir jo ikke den rikeste blomstringen av det, men den byr da på. 'Stockholm' kom i fjor og har fått en fin plass i 'gul-hvitt' bedet.


Jeg har skjenket meg selv noen røde roser også. 'Santana' troner på sørveggen og 'Flammentanz' bugner på østsiden. Det fine med været i år er at jeg så langt ikke har hatt en eneste lus eller annet utøy på rosene mine. Ikke verst det!

I dag kom det regn og blomstene glitrer....og henger litt med hodene.
Uanstt vær; det er så deilig med rosetid.
Ha en fin ny uke alle sammen.

23 kommentarer:

 1. Hei. Så mye flotte roser. Mine begynner å ta en liten pause, og regnet i natt tok nesten resten. Rosen Aicha har jeg notert meg Har også et område som ikke har sol. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Herlig tid når rosene blomstrer, og hos deg ser det ut til å bugne nå :-)
  Her har vi hatt mye utøy i år, antagelig pga. tørke. Men roser vi nesten hadde gitt opp,men gitt en siste sjanse, har bestemt seg for å bli, og blomstrer som de aldri har gjort...
  Ha en fin uke.
  Eirin

  SvarSlett
 3. Kjære Jannicke, så deilig å se bilder av rosene dine! Bare å nyte denne relativt korte tiden. Kos deg i Enerhagen!

  SvarSlett
 4. Vackert för ögat att titta på:) Rhapsody in blue är läcker.
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Ja, nå er vi midt i rosetiden :)
  Morsomt at du skriver om Rhapsody in Blue. Har akkurat i dag flyttet den fram fra under en diger busk! Håper den også vil respondere positivt.

  SvarSlett
 6. Mange fine roser. Har også noen av de. Honningrosen bor i et tre her. Helt utrolig hvordan de vokser.

  SvarSlett
 7. Mange fine roser. Har også noen av de. Honningrosen bor i et tre her. Helt utrolig hvordan de vokser.

  SvarSlett
 8. Så nydelige roser, og så frodige. Den du manglet navnet på, ser ut som en New Dawn, men jeg er ikke helt sikker. Den ligner på beskrivelsen iallefall. I min hage står rosene fremdeles bare i knopp. Det har vært både kaldt og vått i trøndelag i juli, og da går det litt tregt.. Men nå ryktes det om litt varme, så kanskje det da blir litt blomsterflor. Drømmer om en hage full av duftende, vakre roser..Må bare være litt tålmodig, siden hagen vår er relativt ny. Fortsatt god sommer. Hilsen fra Inger Johanne

  SvarSlett
 9. Nyyyydelig!!!Mange flotte roser :-)
  Det jeg er helt sikker på er at disse stortrives og at du har vært heldig med været i sommer!
  Ha en fortsatt fin sommer :-)

  SvarSlett
 10. Det var mange fine roser, og jeg har ingen av dem, bortsett fra flammentanz, ja, og lykkefund, de blomstrer fint i år begge to. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 11. Hej Jannicke!
  Så vackert med alla fina rosor som blommar, hos dig. Min Rhapsody blommar också fint, och är mycket förtjust i färgen. Din honungsros är fin, hoppas min nyplanterade blir lika vacker. Har tänkt köpa en till som skall få klättra i det gamla krikonträdet.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 12. Så flotte roser, ikke rart du koser deg. Mine roser har heller ikke hatt lus i år, men bladene er like stygge som de pleier, fulle av flekker. Blomstene derimot er store og vakre, så da får jeg være fornøyd. Ha en nydelig ny sommerdag. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 13. Så vackra rosor du har planterat. Och tänk att jag lär mig om rosor med svenska namn från norsk blogg :) Stockholm var helt ny för mig men väldigt vacker.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 14. You have lots of beautiful roses. The color of 'Rhapsody in blue' is incredible. I don't have many roses, but dark-colored roses are pleasing. From Stockholm's trädgårdsmässor I bought 'Skeda' -rose, I don't know does it grow here in north, but I even try.

  Beautiful week to You!

  SvarSlett
 15. Hei!
  Kjempeflott roseblomstring. Får ikke helt til det med roser. Er litt lei meg for det.
  God ny sommeruke! Anne

  SvarSlett
 16. Det er så jeg kan kjenne duften av roser og sommer når jeg ser på bildene dine :-)) Fin uke!

  SvarSlett
 17. Så mange flotte bilder av vakre roser. Ser ut som de trives godt hos deg :-)
  Ha en fin ny uke!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 18. Nydelige bilder, og gøy at knallfargede Summersong er favoritt!! Du kan virkelig det med å fremheve pangfargenes skjønnhet. Den navnløse kan jo være New Dawn som er foreslått, men jeg vil holde en knapp på Madame Alfred Carriere, som nesten er torneløs😍

  SvarSlett
 19. <3<3<3 I love roses. You have so many beautys in your garden! Have a great week! <3 greenpinky

  SvarSlett
 20. Så mange fantastisk flotte roser. Rhapsody in blue ser så spesiell ut og med nydelig farge. Her var mye å kose seg med. Ha det godt. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 21. Wow. Rosetid. Så mange vakre sorter. Roser trives ikke hos meg, dessverre.
  Hilsen Inna

  SvarSlett
 22. Så mange flotte roser du har Jannicke! Men den blå "Rhapsody in blue" var helt utrolig! Den fargen var nydelig - jeg som elsker blå blomster. Har du fått tak i den i Norge?
  Hilsen Turid

  SvarSlett
 23. Watch and Download world's famous drama series Kurulus Osman in English on link below
  👇
  Kurulus Osman in English

  📢Get high quality backlinks for your
  Website with BacklinksIndexer
  BacklinksIndexer

  Crypto trading online course
  Join on link below
  Crypto quantum leap

  📒 Read Home doctor book online
  Then you will be a doctor for your family
  Home Doctor Book

  💰Create own NFTs and earn 1000$
  Complete guide
  Create NFT

  Join online YouTube course
  And be a professional YouTuber
  Tube Mastery and Monetization by matt

  🦷Steel Bite Pro
  Best product for
  Teeth pain, cavities,teeth whitening and other oral health issues with money back guarantee
  Steel Bite Pro

  SvarSlett