28. juli 2017

Roserush og et etterlengtet gjennombrudd


Roserushet fortsetter i hagen og det gjør meg så varm og glad til sinns. Det er jo ikke så lenge siden jeg lovet meg selv mer roser. Nå begynner flere av de å etablere seg godt. Jeg prøver å feiler litt, både med typer roser og plasseringer. I vår hadde jeg en liten flyttesjau, for å skape mer trivsel for flere av de. Floribunda rosen 'Wild Rover - Harry Potter' og 'Bonica' hadde det litt stusselig på hver sine steder. Nå ser det ut til at de har havnet på rett plass. De forskjønner hverandre virkelig.Jeg gravde opp et nytt bed til dem utenfor stabburet, som er laget av Stener, min venninnes far. Han elsket roser og stokkroser, så bedet er en hyllest til ham. Det blir nok noen bilder av helheten når jeg har fått litt mer fart i bedet.


Så til den mest gledelige nyheten denne uken: Endelig har min navnløse gamle rose fått sitt velfortjente navn!!! En stor takk til Dag Lyngar, som er en av Norges fremste eksperter på roser. Jeg sendte en høflig forespørsel om navnehjelp til ham og han var vennligheten selv. I løpet av kort tid fikk jeg svar. Det er Prestegårdsrosen 'Alba Maxima'. Jeg er evig takknemlig og ikke minst er det stor stas å ha slik en gammel rose i hagen sin.


Austin rosen 'Princess Alexandra of Kent' har vokst seg så fint til i år.


'Summerwind' lar seg ikke stoppe av den skyggefulle plassen den vokser på.
 

'Rhapsody in Blue' er så  himla skjønn og stilig at den får være med i alle mine roseinnlegg.


Bunndekkeren 'Sommermärchen' og nykommeren 'William Baffin' lever også under litt skyggefulle forhold. Ser ikke ut til å lide nød av den grunn, så de får stå.
 

 'Heidi Klum' har jeg blitt så glad i. Så liten av vekst, men du verden for en blomstring. Så vidt man kan se bladene for bare blomster.  Honningrosen har også blomstret noe helt vanvittig i år.

Jeg er så glad, så glad for at jeg våget meg på roser.
De skaper en helt spesiell stemning i hagen.

Da starter jeg nye tre uker med sommerferie. De skal tilbringes på Enerhagen. Det ser jeg virkelig frem til. Ønsker dere av alt en fortsatt god sommer.

16 kommentarer:

 1. Så gøy med tre uker med rosene dine på Enerhagen! De ser virkelig sykdomsfrie og fine ut. Det er godt gjort! Mange spennende sorter har du, og sterke og elskelige farger til å nyte og til å varme seg på når sommeren er kjølig som nå! Jeg er så fornøyd med spydverbenaen fra deg. For en rikdom det er å dele med hverandre. Slike planter blir ekstra kjærkomne for meg når jeg vet hvor frøene først har hatt sin adresse!!

  SvarSlett
 2. Underbara bilder av lika underbara rosor...tack för den bildkavalkaden!
  Sommarkram från Titti

  SvarSlett
 3. Hei Jannicke

  "Wild Rover" er bare så lækker! -Det er jo ½ rhapsody in blue:)
  'William Baffin' bliver dagens anden favorit!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 4. Det var en veldig god lovnad, synes jeg :)
  'Wild Rover' er en moderne favoritt!
  Kos deg videre med de vakre, velduftende!

  SvarSlett
 5. Flotte roser, Jannicke! Så godt at de trives hos deg. Roser er så fine nå på sensommeren.
  God helg!

  SvarSlett
 6. Så många vackra rosor du har, jätteroligt att du vågade satsa på dem. Jag tycker så mycket om de enkla, som Wildrover och Summerwind, jättefina. Och Rhapsody in blue, så snygg. Jag hade tänka att plantera en kombo med Rhapsody in Blue och Rose de Reschts, får se om det blir av här på landet:)
  Kram Maria

  SvarSlett
 7. Hei. Så mange flotte roser du har. Jeg synes de er divaene i hagen. Ikke vært heldig med været her, så rosene har ikke vært på sitt beste. Alba Maxima falt jeg for. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. You have a beautiful rose garden! Your roses are wonderful. All the roses are beautiful, but the pale pink I like the most.

  Hopefully on your vacation the sun shines and you feel all beautiful and wonderful!

  SvarSlett
 9. Good morning Jannibel,
  What a beautiful roses are growing in your garden. A feast to my eyes.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
 10. Hei Jannicke. Så flott at du fikk navnet på den gamle rosen din. Jeg har planer om flere rosebusker i hagen, men foreløpig koser jeg meg med de ti buskene jeg har. Jeg må få kontroll på hjorteproblemet først, så må jeg lage noen sikre soner der jeg kan samle utsatte vekster, som roser og høstfloks. Ha en fin lørdag og kos deg med tre uker i Enerhagen.

  SvarSlett
 11. Så mange nydelige roser du har i hagen :-) God ferie i Enerhagen!

  SvarSlett
 12. Vilka härliga rosor och kul att du fick fatt i namnet :) Rosor hör liksom en trädgård till i min värld och jag hoppas jag kan hitta något hörne där de ska kunna trivas.

  Ha en skön semester! Carina

  SvarSlett
 13. Så vackert hos dig. Fina bilder på vackra rosor.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 14. Det var mye vakkert. Har inntrykk av at det har vært en ekstra fin roseblomstring i år. Ha en fin dag, hilsen ingeborg

  SvarSlett
 15. Kjempevakkert hos deg! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 16. Nydelige roser! Og så flott at du er blitt bitt av rosebasillen også, det gir en helt egen mestringsfølelse å få til rosene. Fulgte med spenning med på forespørselen din ang Alba Maxima, han kan virkelig sine saker og har også masse kontakter for å få fram riktig rosenavn. Har også kjøpt Alba Maxima i sommer så jeg gleder meg til blomstring neste sommer. Kos deg med de flotte rosene og ikke minst roseduften i ferien :-) Fortsatt god sommer!

  SvarSlett