12. mai 2017

Hva skjer i bedene?'Hva skjer i bedene' er denne ukens tema hos Blommig fredag. Hva er det som ikke skjer, spør jeg meg. Det er små og store blomstereksplosjoner hver dag. Vel å merke frem til vinteren kom en tur tilbake for et par dager siden....
Det er med stor spenning og begeistring man går ut for å kikke i bedene. Jøss, den var der da ikke i går...Wow, har JEG plantet den der. Det husker jeg ikke. Åååh så vakker den nye planten der var da... Ja, sånn holder jeg på!Blir like lykkelig hvert år av å møte Ruterliljene mine igjen. Så sarte i sitt utseende og likevel så utrolig hardføre.


Som jeg har nevnt, kjøpte jeg mange bittesmå juleroser i et lokalt gartneri i fjor. Flere av de blomstrer allerede i år. De byr på overraskelser for navnelappene manglet på de fleste. Usikker på om dette er en "Ellen" av noe slag?Svibler/Hyasinter må til. Jeg kan spare meg for duften de avgir innomhus, men gir de derimot raust med plass ute i bedene.


Jeg har et ekstra hjerte for Kubjellene, som dere nok har skjønt:)  

De tidlige Narcissene er i blomst og herfra og ut dukker de opp i ulike farger og former. De er uunnværlige i hagen og jeg setter stor pris på dem.


Den gule keiserkronen har trofast inntatt tronen. De oransje er litt mer ustabile og i år ser de puslete ut. Sånn har det også vært tidligere år. Noen som har samme erfaring?De evige tidløse og skinnende perlene mine. Teppet på plenen vokser fra år til år. Ja takk!En søt liten tue med navnløs Primula.


Se der, se der! Kjærlighet på pinne er i knopp. Jeg kjenner det i hele kroppen. Snart er det Tulipanenes høytid. Om bare varmen og solen kommer da...

Del og nyt hva som skjer i bedene hos

Ha en begivenhetsrik helg alle sammen!

16 kommentarer:

 1. Inledningen - känner igen alla erfarenheterna. Och varje gång jag går därute är det nya överraskningar. Så många fina bilder av dina vårväxter och -lökar :)Narcisser är högt älskade här också.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlett
 2. Så mye fint du har som blomstrer nå, Jannicke! De hvite ruteliljene er så fine.
  Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett
 3. Wunderschöne Bilder...
  liebe Grüsse Eveline

  SvarSlett
 4. Så fantastiskt mycket fint som blommar hos dig. Kungsängslilja heter din rutelilja i Sverige och här är den min landskapsblomma.
  Men du, fotot på blommorna i motljus är oerhört vackert - det borde fått ta STOR plats här i ditt inlägg. Helt underbart!

  SvarSlett
 5. It looks fantastic in your garden. Enjoy the spring flowers as long as you can. Mine are almost over Groetjes, Hetty

  SvarSlett
 6. Fantastisk herlig tid dette. Skulle nesten ønske at tiden kunne stå stille litt. Så mye nydelige blomster du har. Ble helt betatt av den hvite ruteliljen med rosa mønster på.
  Keiserkrone har jeg gitt opp.
  Ha en riktig god helg :-)

  SvarSlett
 7. Hei. Nydelige bilder. Ruteliljer er bare skjønne. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Helt fantastiskt, den vita liljan med en aning av rutor, är otroligt vacker, har bara sett den helvit eller helrutig. Så söt Julros och Backsipporna är underbara. Mina har inte visat sig ännu.
  Det ser så fint ut med sol och blå himmel, men det är kallt.
  Hoppas på värme, ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 9. Your Fritillaria meleagris are so beautiful, I'm waiting for them! Your lovely helleborus, is it 'Double Ellen', it's look like, but beautiful anyway. Spring has been so cold, wind is blowing from Siperia - so dry, so cold! ...and snow! So lovely primula, I have just like it, maybe primula 'Juliae'. My Fritillaria imperialis looks like Yours.

  I hope warm summerwind and rain, sun and flowering garden!

  Beautiful and warm weekend to You!

  Great photos!

  SvarSlett
 10. Ja som vanlig är dina bilder de bästa! Du är en stor inspirationskälla...
  Kram från Titti

  SvarSlett
 11. Det spretter sommer, sol og fargeglede ut av disse glimtene fra hagen din! Gøy å nyte bilder og høre om erfaringer. Rød keiserkrone uteblir her også i år! 😃

  SvarSlett
 12. Nydelig i hagen din! Bare å nyte. Interessant med den gule keiserkronen. Jeg har bare hatt keiserkrone én sesong, og så gitt dem opp. Mener det var de rødoransje.

  SvarSlett
 13. Mye fint som blomstrer i hagen din. Ruteliljene er favoritt hos meg. Like trofaste hvert år. Nyter din keiserkrone, jeg får ikke til den hos meg. Kubjellene er så fine, enig med deg der :-). Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 14. Jeg stemmer med i koret, jeg er også betaget af vibeæg (rutelilje), men der er mange dejlige forårsblomster i din have.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 15. tack för en fin tur bland dina ljuva vårblommor, och visst är det något speciellt med kungsängsliljornas (ruteliljene) skira blommor och tuffa förmåga att klara det mesta. Det är en härlig tid nu men lite mera värme skulle vara gott :)
  Kram Anna-Karin

  SvarSlett
 16. Nydelige, nydelige bilder!

  SvarSlett