23. mai 2017

Tulipantid


Tulipantid er et av hageårets store høydepunkt for meg. Jeg skal ikke starte en klagesang, men jeg må få si at det ble ikke like eksplosivt i år som tidligere år. Vet ikke om den kalde våren har gjort noe med de, sammen med at det naturlig nok ikke er alle som vender tilbake. Jeg har nok vært heldig at mange har holdt ut over tid, men så var det litt stopp. Er glad for at jeg valgte å supplere litt i fjor høst. En av de trofaste er 'Little Beauty'. Svikter aldri. Snarere utvides tuen fra år til år.


'Mariette'  og 'Christine'

En hvit 'Daytona' har blitt midtpunktet blant 'Purple flag'. Begge disse har kommet tilbake over et par år. Håper det vedvarer.Dobbel 'Negrita'  ser også ut til å være en tilbakevender. 'Cuban Night' er ny av året. Lekker dyp farge på den.


Disse to delikate hvite har jeg ikke navnet på. Noen som kan hjelpe?


Tro det eller ei, men dette er en og samme sort, 'Orange Angelique'. Ny av året.
Den til høyre er 'originalfargen', men den gjorde seg da i lys aprikos også.

Selv om det ikke ble den store tulipansesongen i år, så gleder jeg meg stort over de som kom. Så er det greit å innse at det ikke er alle som kommer tilbake og at det gir gode grunner til å trykke på bestillingsknappen til høsten:)

Hvordan står det til med deres tulipaner?
Ha en fin dag!

12 kommentarer:

 1. Lekre tulipaner du har i hagen!
  Den hvite liljetulipanen er kanskje White Triumphator?
  I år har jeg mange tulipaner etter at de ikke har blomstret på noen år. De setter sideløker har jeg forstått, og da går det rundt fire år til neste blomstring.
  Det var stor forskjell på den siste tulipanen din. Skulle ikke tro det var samme sort.
  De botaniske tulipanene tulip tarda liker jeg velig godt:)
  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 2. Den andre hvite tulipanen ligner på en jeg hadde en gang som het Mount Tacoma. Den hadde litt grønnskjær ytterst og kom opp bare ett år.

  Her har de aller fleste tulipanene bare fått ett eller to blader. Det har vært alt for kaldt.

  SvarSlett
 3. Hei. Flott innlegg. Jeg elsker tulipaner. Får ikke nok av de. Jeg har også noen som ikke kom opp i år. Det har vært en del blomstring, selv om det har vært kaldt. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. 'Little Beauty' er smuk på billedet, og det er da bestemt en fordel, at den trofast kommer igen. 'Cuban Night' har jeg også haft! Men den er afblomstret nu. Jeg synes, den har en meget smuk farve. Jeg er spændt på, om den kommer igen. Jeg synes vores tulipaner har blomstret godt i år, men vi har ikke så mange. 'Spring Green' er min favorit.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 5. Hei Jannicke!
  Nydelig tulipanblomstring. Vakre bilder.
  Det er dessverre sånn at det løkene kan være dårlige på å komme igjen. Vi setter mange løk hver høst, men det er litt skummelt også fordi det er en god del rådyr her. Nå er det en stund siden vi har sett dem, og håper inderlig at det fortsetter sånn.
  Noe som er morsomt, er at i år står tulipaner i knopp som jeg ikke har sett på mange år.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 6. Her var det mye vakkert. Betryggende å høre at Little Beauty kommer trofast tilbake, for den hadde jeg for første gang i år. Morsomt med forskjellige farger på de siste, de var lekre begge to. Her kom det noen på ønskelisten for neste år. Er stygt redd den bestillingsknappen blir hyppig brukt til høsten :-)

  SvarSlett
 7. Håller med dig om att 'Little Beauty' är både söt och förökningsvillig när den etablerat sig. Verkar så med flera av de botaniska - klarar de av de första vintrarna så blir de nästan mattbildande. Den riktigt mörka med fransar var urläcker :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 8. Flotte tulipaner. Mine tulipaner forsvinner etter få år, så jeg har gått over til de botaniske. De kommer noe bedre, men ikke alle. Noe må jeg gjøre galt. Dine Little Beauty var flotte! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Gjenblomstringen er nok litt dårligere i år enn i fjor her. Du har mange vakre. Nyt sommerdagene vi har nå.

  SvarSlett
 10. Første året med tulipaner her, men jeg er helfrelst! Du har jo så mange fine. Jeg må si jeg liker de mørke best.

  SvarSlett
 11. Beautiful tulips. I love the little pink ones. I think of ordering them this autumn! Groetjes Hetty

  SvarSlett
 12. Bildene var kjempefine!! Jeg har også hatt litt sviktende hell i år med tulipanene. De kom opp, men noen av dem fikk sopp eller skimmel påknoppstadiet og råtnet i regnet. Men jeg har gravd opp store løker de har dannet, og disse ligger til tørk i drivhuset for planting i kasser der. Behøver bedre kontroll på klimaet for endel av dem =)

  SvarSlett