19. mai 2017

Månedens bilder - Blommig fredag


Mai måned har så langt vært rimelig kald og våt. Man er jo så fylt med høye forventninger til denne måneden, men innser at jeg må minne meg selv på at det tross alt er naturen selv som regjerer. Hagen sturer ikke av den grunn og fordelene er jo at vi får en laaaang vår og kan nyte alt den kommer med.


Glemt er kalde temperaturer når min høyt aktede Fritillaria 'Pallidiflora' står i blomst. Like så med de gode gamle pinseliljene.


Tulipanen 'Pink Impression' er ny av året. Har hørt at den er en av de som stadig kommer igjen. Fint er det! Endelig har jeg fått til Fritillaria Persica!!! Har prøvd fire ganger før. Et aldri så lite mirakel.

To av mine mange navnløse Primula. Navnet skjemmer da slett ingen!


Tepper av Maria Nøkleblomst i gult, rødt og oransje. Blir myk og hjertet av dem. De har vokst her siden tidenes morgen.


Forglemmegeien har fått spre seg akkurat som den vil hos meg. I år ser det ut til at det tar helt av. Mulig jeg må blande meg litt inn:) Men skjønn er den jo. Brunnera 'Jack Frost' har vokst seg såpass stor at den har blitt til to.

Til slutt min bittelille Erythronium 'White Beauty'. Det var den en eneste av fem stykker som blomstret i år. Kuleprimula i lilla er heller ikke å forakte.
Mai, kom gjerne med din mildhet er du snill. 

Del og nyt flere bilder fra mai hos

En varm og solrik helg unner jeg dere alle!

15 kommentarer:

 1. Helt otroligt vackert hos dig.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Det ser jo paradisisik ud. Er vild med den orange nøkkeblomst!
  God weekend kære Jannicke!

  JetteMajken

  SvarSlett
 3. Så fint det blommar hos Dig trots den kalla väderleken Primula gillar jag och du har sådana söta blommor på dem du har i Din trädgård.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 4. Skönt att få en ljuvlig dos av blommor av dig denna fredag...
  Kram från Titti

  SvarSlett
 5. Vakre bilder, Jannicke! Ja, vi må bare innse at det er ikke vi som bestemmer været, og det er like greit :)
  God helg!

  SvarSlett
 6. Hej Jannicke!
  Så vackert det blommar hos dig. Har också satt Hundtandslilja, och är överlycklig att de kommit upp. Nu återstår att se om de vill blomma också. Vacker fritillaria. Bollvivorna var en glad nyhet hos mig, blommar länge och fint.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 7. Hei. Flotte bilder. "White Beauty". Nydelig. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Lovely pictures! I feel happy for you to see frittelaria persica growing in your garden. Congratulations! Groetjes Hetty

  SvarSlett
 9. Ja, en måned med mange skatter. De kommer til tross for håpløst vær og temperatur!

  SvarSlett
 10. Så vackra Fritillaria! Hoppas att du hinner njuta ordentligt av dem för det är de verkligen värda. Min hundtandslijla måste jag kolla om den blommar än, din ser så spröd och ljuv ut. Väldigt vackra foton, det syns att dina blommor har fått vatten.

  SvarSlett
 11. Deilig med varme nå ! Men det har vært godt å kunne nyte en lang vårblomstring.
  Veldig søt hundetann:-)
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvarSlett
 12. Underbara bilder och fina växter. Tycker också jättemycket om F pallidiflora med sina stora blekgulvita klockor. Doften hos gullvivorna och de små söta jordvivorna är underbara.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 13. Mye vakkert, Jannicke! Herlig at du lyktes med liljen til slutt, du gir deg ikke så lett. Veldig søt den doble primulaen din, den enkle er nok maken til min, svært trofast og navnløs her også. God helg!

  SvarSlett
 14. Så mye fint du har i hagen din. Hva har du gjort for å få til Fritillaria Persica? Den har jeg også prøvd meg på noen ganger, men det kommer ingen blomster. Jeg har aldri sett oransje Maria Nøkleblomst før.

  SvarSlett