10. mai 2017

Vår hos naboen - Botanisk hage i OsloDet var i grevens tid at jeg avla min kjære nabo en visitt for to dager siden! I dag pisker sludd og regn mot ruten og mai du skjønne milde synes langt unna. Da er det godt å nyte vårlige stemningsbilder fra Botanisk hage i Oslo - 100 tøffelskritt unna hjemmet mitt.
Jeg er så heldig som har sånn en vakker og fredfull nabo. 


Min plan om å plante et Rosemandeltre på Enerhagen lengter etter å bli snarlig realisert etter møtet med disse!Blomstringen i de mange Magnoliatrærne var på stort sett hell, men noen holdt fortsatt stand. Jeg plantet to små i fjor og er spent på hvordan de vil tåle vintrene fremover. Det er lov å håpe og man vet ikke om man ikke prøver.


"Albrecht's" Azalea er litt av et fyrrig blikkfangEn dus og delikat Rhododendron

Søt liten Blodurt fanget i en svær tue. Har ennå ikke fått de til i egen hage.


Jeg har ikke fått øynene godt nok opp for Trillium. Etter turen hos naboen er øynene vidåpne. De er jo så fine i all sin enkelhet. Må prøve noen sorter i hagen min skjønner jeg.Corydalis finner man overalt i Botanisk hage. De har tydeligvis bestemt seg for å prøve ut de fleste partnere. Det fungerer åpenbart godt!


Siste stopp på turen ble hos de fylte Hvitveisene og 'Polemonium brandegeei' - Jakobs stige. Nydelige begge to!
Skulle ønske jeg kunne formidle den deilige duften som hagen var fylt av.
Takk til deg kjære nabo for at du finnes og for din gjestfrihet!

15 kommentarer:

 1. So beautiful garden and so beautiful flowers...like a paradise! This spring has been so cold, it's snowing almost every day and so cold wind also! Hopefully warm days are here soon!

  Beautiful photos!

  SvarSlett
 2. Hei.Nydelige bilder.Jeg kommer også til å prøve noen sorter av trillium. Tenk å ha sånn en nabo. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Du er knallheldig som har Botanisk hage som nabo! Her må det være lett å bli inspirert og så lærer du sikkert mye.
  Flotte bilder du har tatt.
  Turid

  SvarSlett
 4. Her var det mye fint.... Nydelige bilder av vakre planter. Skulle gjerne vært der en tur igjen! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. To have a botanical garden so close to your house is a bonus. Thanks for the beautiful spring pictures! I hope some mild weather will reach your garden this weekend. Groetjes Hetty

  SvarSlett
 6. Så vakre bilder! Botanisk hage er virkelig et flott sted. Vi skal dit med hagelaget i slutten av måneden.

  Ha det godt!

  SvarSlett
 7. Your photos are wonderful and show how splendid spring can be. We here in Finland are suffering of exceptionally cold weather, every night below zero and daily some snow.

  SvarSlett
 8. Fantastiskt att ha 100 steg till en botanisk trädgård. Bilderna är så härliga och jag kan tänka mig doften. Det brukar bli mycket växtinspiration när man vandrar runt så där.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 9. Ja, det er en fantastisk nabo å ha, mye fin inspirasjon. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Så vackert med allt fint som blommar. Det är riktig vår i dina bilder.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 11. Smukke billeder fra Botanisk hage. Hvis det var mig, der boede så tæt på, ville det blive dyrt, for jeg ville blive fristet af nogle af de smukke planter, og jeg ville nok købe nogle tilsvarende😀.
  Hilsen Elna

  SvarSlett
 12. Litt av en nabo du har :-) Fantastiske bilder som gir vårglede. Jeg har et rosemandeltre som er i starten nå, gleder meg til fortsettelsen. Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 13. Så søtt skrevet! Jeg har lenge hatt to spirende spydverbena fra deg. Plutselig eksploderte det i pottene, og hundrevis av flere spirer kom alle på en gang, flere måneder etter såing... priklet noen i dag, og skal prikle resten direkte ut i hagen. For en rikdom!!

  SvarSlett
 14. Det var en tur i Botanisk jeg også ble kjent med Trillium grandiflorum. Den vokser ikke raskt her så jeg lurer på om jeg skal gi den en lysere plass.

  SvarSlett