16. juni 2018

Martagon og andre herligheter


Du Milde, Mektige og Makalause Martagon! Den er så skjønn at det er til å miste munn og mæle av. Som jeg har nevnt tidligere, så vokser det faktisk en hel skog av disse på en for lengst fraflyttet nabotomt. Jeg har kunnet grave opp så mange som jeg bare lyster og løker er sendt pr post til mange andre hagefolk. Det er en fryd å kunne dele slike gamle skatter med andre. 

Honningløken har virkelig grepet tak i meg i år, selv om den har stått der i flere år. Synes den er så fin sammen med dansende Akeleier.


Måtte ta med noen bilder til av Austin rosen 'Chianti', som jeg plantet for to år siden. I år kom den med de nydeligste blomster.  Kattemynten står så fint og vaier foran den.Blågull popper opp på nye steder og det begynner å bli en del etterhvert. Men det er jo greit, for den pryder i junihagen. 'Phlomis tuberosa' er i leppeblomstfamilien, men finner ikke et norsk navn på den. Løvehale heter den oversatt fra svensk:) Det duger!


Allmektige Akeleier får man jo slettes ikke nok av! I år har jeg virkelig satt stor pris på Salviene mine. De har "stått an av" i tørken og ledet an forsommeren. Jeg svarte med å plante fire stykker til. Kan fort bli enda flere:)

Jeg lenker til TrädgårdsFägring

8 kommentarer:

 1. Hej Jannicke!
  Det har du rätt i, den är magnifik. Är så glad att jag har några på väg att slå ut, hoppas de blir en hel koloni. Honungslöken är fin, den lyckas jag inte med,får göra ett nytt försök. Aklejorna kan man lita på, de kommer igen och igen.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 2. Honningløken var flott da, den har jeg ikke hørt om før. Har fått noen avleggere av noe som jeg tror kanskje kan være martagonliljer, løkene er litt gulaktige. Kommer nok ingen blomster i år, men blir spennende å se om det blir noe mer til neste år. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Jeg er så heldig at jeg har fått løk av deg av den rosa martagonen! De er jo bare så vakre. Jeg må huske på å få tatt bilde av den!
  Herlige bilder, Jannicke!
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 4. Vilken otrolig skatt att ha så många martagonliljor. De är verkligen jättefina, om man får ha dem ifred för liljebaggarna. Har också Phlomis tuberosa och gillar den skarpt.
  //Helene

  SvarSlett
 5. Så vackra bilder på dina fina växter du tagit!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 6. You have so great pictures of flowers on your blog again!

  Martagon is such a beautiful lily as white as a rosy red, both of which grow in my garden as treasure. Wonderful blue flowers, I like them very much! Have you got any rain? Last summer was so rainy that I never thought I'd hoped for rain - now I hope every day!

  En underbar midsommarvecka för dig!

  SvarSlett