16. juli 2019

Aicha


Det er ingen hemmelighet at jeg er en av de som setter pris på gule blomster. Fargen får ikke regjere hos meg, men den er absolutt godt representert i hagen. Rosen 'Aicha' er et riktig så pent så innslag i så måte. Det er mer enn fargen jeg liker. Den blomstrer tidlig, remonterer, tåler skygge, er herdig (H6), frisk og frodig. Ikke minst er den en magnet på humler og bier. Fargeskalaen går fra sitrongul til dus kremfarget.
Må spandere noen bilder på den.


Sammen med Martagon og Storkenebb 'Patricia' er den riktig så staselig.
Her er den i siste fase av blomstingen. Nesten som gjennomsiktig porselen.


Til slutt sniker jeg med en gammel rose som jeg fikk av naboen i fjor. Han fortalte at den måtte være over 100 år og var i sin tid tatt med av hans bestemor fra en øy ute i Vänern. Det ser ut til å være en buskrose. Dufter aldeles nydelig. Så er det Tantau rosen  'Senteur Royale' som jeg kjøpte på Hesleberg gartneri for et par år siden.  Stilkrose med store fylte blomster som har en himmelsk duft med hint av sitron. 

Det er en fryd med roseblomstringen i år. Glemte kameraet hjemme forrige helg og fikk dermed ikke knipset alle de andre skjønnhetene som er i full blomst. Regner med de står seg til neste helg.) God uke til dere!

6 kommentarer:

 1. Gule roser er vakkert, og Aïcha er en av de absolutte favorittene. Fantastisk når den står i fullt flor! Pent med de naboene.
  Min som stod skyggefullt, ble så plaget av svartflekk at jeg måtte flytte den. Håper på ny trivsel.

  SvarSlett
 2. Det er spændende med den gamle rose fra naboen. Jeg kan godt lide, når planter har en historie.
  Aicha er en yndig rose.
  Du må også have en god uge!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 3. Hej Jannicke!
  Aicha är fin, vacker i alla faser, och nästan vit på de sista bilderna. Krolliljan ser ut att må bra också, stor och ståtlig.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Hei.
  Aicha er nydelig. Et stort pluss at den tåler litt skygge.
  Ikke værst å ha sånne naboer.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Nydelig rose. Jeg har en som minner, rosa hugonis, den har ikke blomstret på flere år, har hatt for mye skygge, selv om jeg plantet den der fordi den skulle tåle det, nå har jeg ryddet rundt og så håper jeg på blomster i år, eller i hvert fall neste år. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Setter pris på din fargeglede, som nevnt, blir inspirert av det og får lyst å bruke mer FARGER!! :)

  SvarSlett