20. juli 2019

Langsomme hagedager


Da er det duket for ferie og langsomme (hage)dage. Jeg skal ha fem uker i strekk og det skal bli uendelig godt. Det blir base på Enerhagen med besøk av familie og venner. Både mannen min og jeg motorsykkel, så vi tar oss nok noen turer rundt i Sverige. Kanskje en tur til de idylliske små stedene ved Vestkysten. Så har jeg oppdaget at Västergården Trädgård bare ligger et par timers kjøretur unna. Der foredler Anna sine egne roser, som hun selger. Det kan bli 'farlig' å dra dit, men jeg gleder meg stort. 


I påvente nyter jeg min egen hage. Riddersporene er i gang med å bekle sine mektige tårn med et vell av blomster. Her er 'King Arthur' på tronen. Har smettet inn Austinrosen 'Summer Song' for anledningen. Hun vokser i samme bedet, men et stykke unna. Heftig kombinasjon av farger, som jeg liker godt.


Storkenebb 'Midnight Reiter' er fabelaktig flott med sitt mørke bladverk.


Lerkesporen har en helt spesiell lysende blå farge og den blomstrer utrolig lenge. 


Torskemunn ble sådd for en del år siden både i rosa og lilla. Jeg setter stor pris på dem. De fyller så fint inn i bedene og skaper en vaiende følelse. Magnet på humler og bier er de også. Sprer seg heftig, så jeg må holde de litt i tøylene.


Dette bedet er blitt det romantiske innslaget i hagen med peoner. roser, Martagonliljer og litt annet ymse. Peonene har blomstrer lenge i år og bydd på rik blomstring.

Moskuskattosten vokser over alt på engene her borte og de er varmt velkommen til å spre seg så mye de vil i bedene. Bakkestjernen var en av de første staudene jeg plantet og det ser ut til at den skal bli med meg lenge. Har delt den flere ganger allerede og synes den gjorde seg sammen med Kattemynten og de mørke bladene fra Høstormedruen i bakgrunnen.


Klematisen 'Summersnow' har endelig fått fart på seg ved tuntreet. Den har nok ikke ideelle forhold der den konkurrerer om næringen med de gigantiske røttene på treet. For jeg har jo da ikke klart å somle meg til å bygge bedet godt opp rundt der. Jaja, det ser da tross alt ut til å gå bra. Den gyngende damen fra Rolf Bengtsson ser ut til å ha det upåklagelig.

Ønsker dere en riktig god helg og fortsatt god sommer med langsomme (hage)dager! 
Jeg lenker til  TrädgårdsFägring


11 kommentarer:

 1. Hei Jannicke!
  For en herlig dame du viser!! Stilig med martagon mellom peonene og rosene. Og noen ganger trenger vi sånne fargekomboer som i det første bildet, kan ikke bare ha pasteller. Det har vært lang blomstringstid både for peoner og roser, synes jeg. Jeg skal legge meg de torskemunnene på minnet. Jeg liker noen spir i bed, men mye blir fort for svært. Så deilig at du har ferie, og i mange uker. I fjor besøkte vi Gøteborg hvor særlig Trädgårdsföreningen gjorde inntrykk. Vi likte også veldig godt Marstrand og tråklet oss hjemover via kystveien .
  God ferie!
  Vigdis

  SvarSlett
 2. Det er så flott og frodig hos deg nå, Jannicke! Midnight Reiter er så fin. Jeg har også den, og bladverket er så mørkt og fint.
  Ha en fin ferie!

  SvarSlett
 3. Hej Jannicke!
  Det är frodigt och fint hos dig.
  Dina riddarsporrar är vackra. Jag har planterat en Summer snow, som har börjat klättra upp i mitt krikonträd, den förra jag hade välte sitt stöd hela tiden.
  Ha en skön semester. /Marika

  SvarSlett
 4. Ja, langsomme hagedager, det er sommer det!
  'King Arthur' er flott, og har en fantastisk blåfarge.
  Misunner deg litt den muligheten til å handle i Sverige :)

  SvarSlett
 5. Hei Jannicke.
  Flott fargekombinasjon med blått og oransje. En kan ikke bare ha pastellfarge.
  Den gyngende dame var flott. Godt med late hagedager nå om sommeren. Det løper ikke av som vi sier på sørlandet.
  God ferie.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Så inspirerande och vackert hos dig! Ljuvliga färger...
  Sommarkram från Titti

  SvarSlett
 7. Midnight Reiter er utrolig smuk og det er moskuskatosten også. Der er ofte en fin lethed over de blomster, du viser. Men den gyngende dame har tyngde😉.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 8. Fantastisk fin kombinasjon med oransje og mørkeblått. Fordel med motorsykkel må jo være at det ikke kan bli så mye plantekjøp, eller ulempe, alt ettersom. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Wonderful flowers,.
  Great photos.
  Maria

  SvarSlett
 10. Nydelig blomstring hos deg. Og så herlig fargekombinasjon med oransje til fargen på riddersporen. Har blå lerkespore jeg også, den er så fin. Ønsker deg en fin ferie.
  Hilsen Lisa

  SvarSlett
 11. Nyyyyyydelig med summersnow!! Den var kjempefin mot den litt rue og grove stammen. Knallfine peoner, de er bare helt fantastiske.

  SvarSlett