12. juli 2019

Rosedryss


Roseblomstringen på Enerhagen er i full vigør. David Austin rosen 'Mary Rose' topper høyt blant mine favoritter.  Store fylte skålformede blomster. Deilig duft og god remontering. Blir ca 1,2 meter høy. 


Remontantrosen 'Souvenir du Dr. Jamain' er bare så nydelig med sin dype farge og fantastiske duft. Bør faktisk plantes i noe skygge. Blir ca.3 meter høy, H4. 


'Princess Alexandra of Kent' fra Austin har en frisk duft av te som over tid får en sitronaktig parfyme med et hint av solbær. Blomstene er store og har en varm og glødende rosa farge. Remonterer og blir ca 1,5 m høy, H4.'Alle'  viser bilder av 'Rose de Rescht' som bugner av blomster. Jeg har slitt med å få min til Jeg gjødsler og steller etter beste evne, men den vil seg liksom ikke helt. I år er den ikke så verst, så får vise frem de få blomstene den foreløpig har å by på:) Skal jeg være helt ærlig, så er ikke dette en rose jeg hadde valgt igjen, spesielt etter at jeg oppdaget det vellet av fine sorter som finnes i roseverden. 


Austin rosene 'Chianti' og 'William Shakespeare' er akkurat i den fargeskalaen jeg liker best.  'William Baffin' er en busk-/klatrerose som blir ca. 1,5-2,5 m høy, stive opprette greiner. Blomsterrik, meget hardfør (H7) og tåler skygge. Litt rufsete og rampete. 
Sånne roser glir rett inn på Enerhagen.

Ha en fortreffelig helg alle sammen.
Jeg lenker til  TrädgårdsFägring

7 kommentarer:

 1. Hei Jannicke.
  Flotte rosebilder. Er det noe som er skjønnere enn roser. Er også svak for Austin roser.
  Håper jeg kan få plass til noen til.
  En fortreffelig helg til deg også.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Hei Jannicke

  Flere og flere siger som du om rose de reschts - Ringe blomstring og uregerlig vækst, jeg kender den ikke selv.
  Souvenir du Dr. Jamain lyder rigtig spændende. Den er noteret!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 3. Hej Jannicke!
  Så fina rosor, och tack för att du recenserar dem. Souvenir du Dr Jamain, så vackra mörka blommor, liksom Chianti.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 4. Flotte rosenbilleder. Jeg kender ikke “Souvenir du Dr. Jamain”, men den ser utrolig smuk ud på billedet. Og så er det fint, at den tåler en del skygge, for det er jo også dejligt at have smukke blomster de steder, der ligger delvis i skygge.
  Du må også have en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 5. Hei Jannicke.
  Vakre rosebilder. Flott tid når det bugner av roser. I år er faktisk første året jeg har klippet og satt inn i vaser...Det sitter litt dypt inne:-)
  Tror vi må flytte "Souvenir du Dr. Jamain" til et sted med litt skygge. Her står den tørt i full sol hele dagen, og trives ikke.
  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 6. Ny-y-ydelige! Enig med den fargeskalaen :) Litt rart at 'Rose de Rescht' sturer, men sånn er det. Noen trives bare ikke, uansett hva man prøver.

  SvarSlett
 7. Helt fantastisk innlegg, med mange "Må ha"-roser! Smelt...

  SvarSlett