2. juli 2019

Kremtopper - Peontid


De vakreste og mykeste kremtopper har slått ut i full blomst - Peontid er høytid på Enerhagen. Det er vanskelig å finne velvalgte ord som yter peonene rettferdighet. Så jeg lar ordene hvile enn så lenge og overlater øynene til å sanse disse skjønnhetene. Blir ikke mett av dette synet.


Denne navnløse rosa danner de første rosa kremtoppene. Dufter aldeles himmelsk.'Festiva Maxima' i tett omfavnelse med Martagonliljer. Hvilke par!
'Sarah Bernhardt' oppkalt etter den like vakre franske skuespillerinnen. 

Kvelden er i ferd med å senke seg over Enerhagen og peonene. Tid for å ta dem med i drømmene. Det blir mykt og godt....med krem på.

Ha det godt alle sammen.

11 kommentarer:

 1. Sommer, herlige sommer.
  Det nederste bildet, med det vakre huset i bakgrunnen, sier alt :)

  SvarSlett
 2. Så vakkert det er på Enerhagen nå! Peoner er bare så vakre, og de slipper mye regn akkurat for øyeblikket. Da holder de seg fine lenge.
  Ha det godt, Jannicke!

  SvarSlett
 3. Det er deilig med sommer. Nyt peonene mens de blomstrer:-) Her er den tiden over nå, og vi nyter rosene/Eirin

  SvarSlett
 4. Aldeles nydelige bilder og tekst! Peoner er virkelig høydepunkt i hagen.

  SvarSlett
 5. Kommentaren over var fra meg, Ingvill Mydland https://ingvillegeli.blogspot.com

  SvarSlett
 6. Hej Jannicke!
  Det är inte mycket som slår pionerna, till skönhet och doft. De har blommat fint i år, alla utom min fina Sarah Bernhardt, men får hoppas att den kommer tillbaka nästa år.
  Härlig kombination med krolliljan.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 7. Nydelige peoner og fine martagoner også. Jeg syns peonene blomstrer bedre enn på mange år her, men jeg har ikke så mange. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Hejsan Jannicke,
  Du frågade om en aprikosfärgad klängros på min blogg, det är Alchymist som hos en del säljare står som modern buskros. Vilket är helt fel, för den blir fsktiskt väldans hög - men är otroligt tålig - och växlar i färg från aprikos, rosa, milt gul beroende på väder och vind!

  KRAM/Susie

  SvarSlett
 9. Hei Jannicke.
  Et ord. Nydelig.
  Ha en fin dag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 10. Så vackert! Den första bilden med pionerna och krolliljorna helt ljuvligt. Det blommar en hel del här fortfarande - sidoknoppar men snart är nog säsongen över för i år. Så då var det gott att se dina i full blom :)

  HA det gott! Carina

  SvarSlett