14. september 2019

Erteblomster og noko attåt
Erteblomstene når sitt høydepunkt på denne tiden. Jeg blir litt utålmodig i ventetiden, men det er fort glemt når de slynger seg grasiøst og topper det hele med deilige dufter og endeløs blomstring. De har fylt mange vaser allerede.
I år sådde jeg Windsor (bildet over) og 'Blue Shades' (bildet under). 
Sistnevnte er en miks av lilla nyanser.


Løvemunn og Rudbeckia hirta er blitt faste innslag på Enerhagen. Her er Purple Prince og Sahara.Løvemunn Chantilly Bronze og Rudbeckia Cherry Brandy. 

Løvemunn Defiance og en stokkrose som jeg sådde for flere år siden. Tvillingblomstene er så fine. Denne fargekombinasjonen har fått plass i mange hengepotter rundt omkring. Det er utrolig hvor mye som fortsatt blomstrer med en mild og snill september på laget.

Riktig god helg. Jeg lenker til TrädgårdsFägring


7 kommentarer:

 1. Så vackra allesammans och fina färgkombinationer att bli inspirerad av. Har odlat flera av de du visar och det är superblommor särskilt lejongapen :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 2. Hej Jannicke!
  Luktärter som är så fina. Brukar vänta med att så dem, så de inte skall bli så långa och rangliga inomhus, men i år glömde jag helt bort dem. Vacker mörk färg på Rudbeckia och Lejongap. Så fint.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
 3. Så vakkert det blomstrer hos deg! Elsker blomstererter,men har aldri lykkes med dem. Likevel prøver jeg hvert år. ..skjønner ikke hva jeg gjør galt. I år har jeg kanskje 3 som blomstrer:( Nytt forsøk neste år:))

  SvarSlett
 4. Hei Jannicke!
  Du verden så mye fint du har. Jeg sådde rudbeckia Sahara også i vår, men den har enda ikke begynt å blomstre - så nå gikk den i komposten. Må vel så enda tidligere neste år.
  Ha ei fin uke,
  Lena

  SvarSlett
 5. Så vackra luktärter! Ha det gott,
  Tiiu

  SvarSlett
 6. Kjempeflott, og farger med fyr!!

  SvarSlett