6. september 2019

Liljer og et snev av cottagegarden


Det må sies at liljene har hatt et godt år og det var ikke en selvfølge. Liljebillene har vært svært aggressive i år og jeg har jaktet vilt og hemningsløst. Da det ofte går en uke eller to mellom turene til Enerhagen var jeg rimelig bekymret på om de røde monstrene ville få overtaket. Noen liljer måtte bøte, men det gikk tross alt greit med mange.


 Denne kjøpte jeg på et hjemmegartneri for en del år siden. Fikk den superbillig da navnelappen var borte. Det lever jeg veldig godt med, for hvilken praktverk. Det var en pen overraskelse når den slo ut i blomst det første året.


'Pink Planet' ble langt blekere i rosafargen sin i år, men det gjør da ikke noe.


Så er vi kommet til mitt cottage garden-lookalike bed som jeg laget for fire år siden. Synes det har gått seg fint til med årene. Bunndekker rosen 'Summerwind' har stått trofast siden starten. Likeså har dagliljen, som er blitt en av mange planter uten navnelapp i hagen min.... Blodtoppen henger akkurat som den skal med bustehodet sitt.


Skal jeg være helt ærlig, så er ikke 'Stargazer' blant mine favoritter, men nøysom som den er skal den få stå.Austinrosen 'Mary Rose' er en av de som definitivt blomstrer rikest og lengst hos meg.'William Baffin' er en skikkelig tøffing og i år har den skutt fart, både i høyden og bredden. Temynten tar stadig større plass og bustehodene er blitt mange. Et fornøyelig innslag og denne har så fin farge.


'Summerwind' igjen... Dette bedet får ikke all verdens med sol, så valg av mindre kresne roser har vært viktig. 


Riktig god helg til dere alle. 
Jeg lenker til TrädgårdsFägring

13 kommentarer:

 1. Nydelige rosa nyanser hos deg! Temynte har blitt en ny dille her, for de er så fine.
  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 2. Hej Jannicke!
  Så vackert med alla fina växter. De ser så frodiga och fina ut. Gillar Temyntan, men den står kanske för torrt, den vill inte riktigt få den härliga rufsiga frisyren som jag tycker är så fin.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Jannicke.
  Flotte bilder som alltid fra deg. Det har ikke vært så mange liljebiller her, men mye styrtregn som gikk utover liljene når de blomstret. Fikk ikke så mye glede av de i år.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Hei Jannicke!
  Ai ai her var det mye lekkert. Flotte bilder du tar.
  Lillium regale synes jeg er ekstra fin. Min skal få et bedre voksested i hagen. Kanskje den blomstrer litt tidligere da?
  Ha ei riktig god helg,
  Lena

  SvarSlett
 5. Bedet virker så let med de lyserøde og hvide farver. Jeg måtte lige google William Baffin, da jeg ikke kender den, men synes den er smuk på billedet. Jeg kan læse, at det er en hårdfør og sund rose.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 6. Veldig fint med liljer :-)
  Det blir noen navnelapper borte her også.

  SvarSlett
 7. Så vakkert, både med de forskjellige liljer og cottage garden. Nydelige austinroser, kan nesten kjenne durften. Ha ei fin helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 8. Så vackra! Ha en fin helg kram Nina

  SvarSlett
 9. 'Mary Rose' hører definitivt til i en Cottage garden! Flotte liljer. Liker godt den første, navneløse. Jo, liljebillene krever nesten tilsyn hver dag, i hvert fall i begynnelsen av sesongen.

  SvarSlett
 10. Vilken vacker lilja! :) Ibland är det helt ok att vara utan namn. Väldigt fin cottagerabatt men sanguisorban - jag hade en liknande - och den började skjuta rotskott långt bort och från långt ner i marken. Gör din det? Jag vill ha utseendet men inte rotskotten. De som kom hos mig kom upp i grusgången och jag fick aldrig bort dem.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 11. Navnelapper blir borte her også, trost og skjærer må nok ta skylda for det...
  Liljebillene har det vært ekstra mange av i år, men liljene ble ikke gravd opp da jeg hadde lyst til det. Så de får en ny sjanse neste år.
  Vakkert og luftig i cottage-bedet ditt:-)
  Ha en fin høstuke/Eirin

  SvarSlett
 12. Nydelig med cottage garden!

  SvarSlett