4. september 2018

Årets 'nye' bed


Jeg har holdt mitt løfte om å ikke lage nye bed på Enerhagen. Imidlertid har jeg et bed som har gått for 'lut og kaldt vann' i et par år og det var på høy tid å ta grep. Det fantes noen planter i oransje, mørk rød, lilla og blått der fra før og jeg bestemte meg for å fortsette med det. Er så langt fornøyd med resultatet. Skal ordne litt mer frem mot neste sesong for å få det akkurat som jeg ser for meg.   


I hovedsak har jeg plantet stauder som er flyttet fra andre bed. Så har jeg spedd på med litt frøsådd av sommerblomster som Løvemunn og Kjempeverbena. Jorden er veldig leirete og tung i dette bedet, men med tørken som har vært i år ser det ut til å ha vært en fordel. Jeg måtte jo ha en Solbrud i dette bedet, selv om jeg har den i to fra før. 
Tidligere i sommer tronet Riddersporen 'King Arthur' i bedet. I år har den virkelig tatt av med blomstringen. For et mektig syn.  Hestemynte og Liljen 'Mapira' komplementerer godt med sine flotte farger.Rosen 'Flora Danica' er glad for å ha blitt flyttet fra skyggenes dal, hvor den slett ikke ga blomster. Løvemunn er uten tvil blitt årets favoritt og de har virkelig bydd på seg selv gjennom hele sommeren og gjør det fortsatt. Her er 'Rocket Red'.Til slutt Løvemunn 'Elegance Bronze' som jeg har falt litt ekstra for. Det 'nye' bedet mitt har gitt mye hageglede i år. Snart er det tid for å sette litt flere høstløker der. 

Her henger sensommeren i, mens høsten melder sin ankomst. Akkurat sånn som jeg liker det! God uke alle sammen.

10 kommentarer:

 1. Hei Jannicke!
  Så fine løvemunner du har! 'Elegance Bronze' var helt nydelig. Nydelig vær her også.
  Vi får håpe på en fin høst.
  Ha det godt!

  SvarSlett
 2. Hei Jannicke!
  Så fint det var med solbrud og kjempeverbena sammen! Jeg er også veldig svak for løvemunn. Selv om jeg ikke sår de tidlig nok hvert år. De begynner å blomstre nå først hos meg.
  Ha ei flott uke,
  Lena

  SvarSlett
 3. Dette var veldig fint. Liker himla godt fargekombinasjonene. Jeg har en løvemunn som ligner veldig på 'Eleganze Bronze' som jeg ikke tror er det. Skal ta frø og håper på at jeg får noe lignende neste år.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Läcker och mycket vacker färgkombination. Den inspirerade mig och jag ska skriva ner lite om vad du plockat samman :) Har tänkt på en del av dem när jag plockat sensommarbuketter med zinnia och dahlia. Hur förunderligt bra en del av de färgerna går ihop med det som egentligen inte borde fungera. Men verbenans nedtonade blåvioletta nyans med mycket grått är perfekt till många varma nyanser.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 5. Hej Jannicke!
  Blir lika fascinerad varje gång över dina vackra bilder på fantastiska rabatter. Din riddarsporre är magnifik, i år såg mina lite torra ut. Lejongap har jag inte haft, men dem måste jag prova, så fina. Ser ut att finnas i många färger.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 6. Hei Jannicke.
  Fine fargekombinasjoner i bedene. Fin tid å rydde litt opp og tenke forandringer nå.
  Det ser veldig frodig ut hos deg, og Riddersporene er jo bare superflotte.
  Hos oss har de aldri sett så stusselige ut som i år.
  Ha en fi dag/Eirin

  SvarSlett
 7. Så vackert du kombinerat växterna och färgerna. Så mycket härlig färg och samtidigt så stiligt och elegant. Superfint!

  Önskar dig ett bra veckoslut!
  Anna-Karin

  SvarSlett
 8. Syns fargekombinasjonen i bedet ditt er kjempefin. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Nydelige farger sammen Jannicke. Du er også veldig flink til å plante ulike typer sammen.
  Blå ridderspore er flott. Jeg har noe i et bed, men har 15-20 stk stående nede i grønnsakshagen som jeg ikke fikk flyttet på i år på grunn av tørke. Gleder meg til å ha de flere steder.

  Det er fin tid for å flytte blomster og klargjøre neste sesong.
  Ha en Koselig helg!
  hilsen Turid

  SvarSlett
 10. Fargesprakende og flott, for et fint høstbed! Vakkert.

  SvarSlett