23. september 2018

Tobakk og Afrikas lilje


Jeg har hatt en Agapanthus - Afrikas lilje i mange år. Den står i en potte i mangel av et ideelt overvintringssted, har jeg hatt den stående i en litt for varm kjellerbod. Det har sikkert påvirket blomstringen, for den har stort sett kommet med en enslig blomst. I år snudde denne trenden og jeg lurer på om jeg kan takke tørken og varmen for det. Hele syv lysende blå stjernehimler åpenbarte seg. For et syn!


Litt tilfeldig ble den plassert ved siden av en Nicotiana 'Hot Chocolate', som jeg har sådd og som startet blomstringen en stund etter liljene. Det ble en overraskende fin kombinasjon synes jeg. De holdt hverandre med selskap riktig så lenge.


Håper de tar en 'da capo' neste år, for de er virkelig et vakkert skue.

God ny uke!

13 kommentarer:

 1. Hei Jannicke

  Ja det ha du ret i, det blev en rigtig god kombination!
  Nicotiana burde man da nok bruge noget mere:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 2. Agapanthus har så vakre blomster, og fargen er helt nydelig.
  Nicotiana glemmer jeg å kjøpe dessverre.

  Ha en fin uke, Jannicke!

  SvarSlett
 3. Hei.
  Agapanthus er nydelig. En av mine favorittblomster i hagen. Nicotiana burde vi bruke mer.
  God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Vakker Agapanthus !Fin kombinasjon med Nikotiana:-)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
 5. Min Agapanthus är inte alls lika fin som din även om den har blommat rikligt i år.
  Blommorna är glesare och mer spretiga och mörkare blå.
  Kram

  SvarSlett
 6. Håller tummarna för ett da capo :) Jag vann en klump Agapanthus i höstas och tryckte ner den i en kruka. Den har vanvårdats efter jag flyttade ut den ur vinterförvaringen och den har nog också haft 7 stänglar. Mer vanvård alltså :) Mycket fin kombination.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 7. Hej Jannicke!
  Köpte en blå Agapanthus, som har blommat rikligt, nu återstår att försöka förvara den i vinter så den överlever. Mitt förra försök lyckades inte. Den är riktigt fin tillsammans med Hot Chocolate.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 8. Har också en blå agapanthus som jag fick som liten planta för c:a 5-6 år sen. I år hade den blivit jättestor, den sprängde sönder cementkrukan det växte i, och fick fyra blommor. Nu är den omplanterad i en betydligt större plastkruka så det blir förmodligen inga blommor nästa år!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 9. Afrikas blå lilja är så vacker men behöver ha det trångt i krukan för att blomma var det en kunnig man i ämnet som sa han hade flera som blommade.Jag själv har inte haft någon ännu men den står på min önskelista.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 10. I love the pictures that you took of the purple flowers. Such delicate looking flowers. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  SvarSlett
 11. Så hyggelig t du fikk så mange blomster på den. Da capo blir helt riktig.

  SvarSlett
 12. Enig i at dette var en nydelig kombinasjon!

  SvarSlett