13. september 2018

Det ble roseblomstring - tross altJa visst er rosene soltilbedere, men denne sommeren ble nok i heteste og tørreste laget for mange av dem. Blomstringen gikk i en rasende fart og det var flere jeg ikke en gang rakk å nyte etter to ukers fravær fra Enerhagen i juli. De remonterende har også slitt. Men heldigvis er det noen tøffinger som ser ut til å tåle det meste. En av dem er 'Louise Odier'.  


Den har brukt noen år på å etablere seg hos meg, men slo til i år. Himla vakker!


'Rhapsody in blue' flyttet jeg i fjor, så den skal nok også ha litt tid på seg. Men  fargen på de få blomstene som kom veier opp for det.


Så til David Austin rosen 'Mary Rose' . En nydelig og raus rose, som har blomstret rikt gjennom hele sommeren. 
Min absolutte favoritt er 'Summersong'. Høy wowfaktor! Den hadde fryst helt ned etter en litt røff vinter, men bestemte seg for at siste vers ikke er sunget. Glad er jeg for det. Skal pakke den ekstra godt inn før vinteren. 


'Romanze' svikter aldri. Den ble også flyttet i fjor, men har åpenbart ikke hatt behov for å tilpasse seg sitt nye hjem. Et vell av blomster i hele sommer.'Leonardo da vinci' var lite bekvem med varmen og dette var de to eneste blomstene den orket å by på i år. 


Av de røde rosene jeg har, synes jeg best om fargen på 'L D Braithwaite' fra DAR. Ikke så mange blomster på den heller i år.


Både 'Princess Alexandra of Kent' og 'Flora Danica' kom med nøyaktig en rose hver. 
Fininger!


Den duse gule 'Stockholm' har vært i godt slag og dufter aldeles nydelig. 

Jeg skal ikke klage som tross alt har fått nyte så mange skjønnheter. Så kan jeg glede meg til neste år for gjensyn med de som ikke ville seg og som jeg ikke rakk i år.

Riktig god helg til dere!

Jeg lenker til TrädgårdsFägring

15 kommentarer:

 1. Hei.
  Nydelige bilder.
  Jeg har flere av de rosene du viser her. Også hos meg har det vært lite blomstring på noen av dem. I sommer var det tørt, her "drukner" vi snart. Lengter etter sol og litt varme.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Hei Jannicke

  Flotte roser
  Summersong er flot men har problemer mned de altfor tynde stilke der skal bære de fyldte blomster - Austin har den heller ikke som "Highly recomended", men der er ikke rigtig andre med denne flotte farve!
  DSuper du fik så flot en blomstring, og året er ikke forbi endnu:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 3. Hei Jannicke!
  Ai ai så fine roser! Summer song ser alldeles fristende ut, men jeg bør vel helst plante de rosene jeg allerede har. Min Rhapsody har blomstret noe voldsomt, men jeg antar at den går ut i løpet av vinteren. Blir spennende å se til våren hva som enda lever.
  Ha ei riktig god helg
  Lena

  SvarSlett
 4. Hei Jannicke!
  Vakre roser!! Godt at "Louise Odier" blomstret til slut:-)
  Her har vi ikke mange roser, men alle har overgått seg selv i år, og nå nyter vi de remonterende.
  "Flammentanz" har aldri vært så flott.
  Supert at dine har klart seg så bra denne tørkesommeren!!
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvarSlett
 5. Veldig lekre roser! God helg til deg!

  SvarSlett
 6. Åhhh vilka ljuvliga rosor, jag kan doften :)
  Kram från Titti

  SvarSlett
 7. Härliga bilder på alla rosor. Här blommar dom om, kanske det beror på den torra sommaren och allt regn som nu sent om sider kommer. Kraaam Pia

  SvarSlett
 8. Mina rosor har verkligen lidigt i vår enormt torra och heta sommar, så nu har jag nästan tröttnat på rosor igen! Jag var ju verkligen tveksam till om jag skulle ha några när vi flyttade hit - alltså på grund av alla taggar som jag inte gillar!! Men...nu har vi snart inga kvar, så jag kanske inte behöver bekymra mig om jag vill ha dom kvar eller inte.
  Så ser man dina bilder och då speciellt på 'Flora Danica' som var så otroligt läcker.....
  KRAM/susie

  SvarSlett
 9. Hej Jannicke!
  Så vackra dina rosor är. Mina har blommat sparsamt i år, har bara några få. Rhapsody in blue och Blue for you, skaffade jag för färgens skull, men tror att de står lite för skuggigt. Romanze ser så fin ut, vackra sirliga blommor.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
 10. Fantastiskt vackra alla, men Leonardo da vinci och Stockholm kanske jag skulle skaffa. Det har varit lite så med rosorna också här också, men nu kommer det nya friska knoppar så om vädret blir bra kan vi njuta ett tag till. Vi får hoppas på det.
  Kram Luna

  SvarSlett
 11. Jag tycker alla dina rosor har wow-faktor! Fantastiska är dom och härliga bilder på dom. 'Rhapsody in Blue' har jag också och den har blommat jättemycket hos mig men allra mest nu i september. Vilken tur att din 'Summersong' kom tillbaka efter den hårda vintern. Hoppas den klarar den kommande också. Men det gör den säkert med lite extra omsorg från dig.

  Ha en fin kommande vecka!
  /Anita

  SvarSlett
 12. Underbara rosbilder, ja det har varit en annorlunda rossommar i år.
  Kram

  SvarSlett
 13. Fina rosor och allihop föll mig på läppen. Roligt att Louise trivs hos dig och är frisk. Det är nästan bättre att läsa om rosor som odlas i Norge. Då är antagligen härdigheten bättre och stämmer bättre med det som går hos mig.

  Kram, Carina

  SvarSlett
 14. Visker som 'Mary Rose' var noe rausere enn en del av de andre, ja! Første flor gikk raskere enn svint for mange, men de som remonterer nå, står lenge!

  SvarSlett
 15. Flotte roser, og gøy å se det flotte utvalget.

  SvarSlett