30. mai 2015

Så kom solen - Helgegleder
Så kom solen og skinte på mine tulipaner! Knoppene spratt ut i blomst i pur glede og viste seg fra sin absolutt vakreste side. Et fargefyrverkeri, en velfylt godtepose, tutti frutti, multivitaminer, kjærlighet på pinne, skjønnheter på stolte stilker...
Til å bli ordløs av. Jeg bare nyter og nyter. Takket være det litt ustabile været har nytelsen vart lenge.
Jeg maktet ikke å begrense meg, så her kommer et aldri så lite tulipanras.


Bildene over er en herlig blanding av China Pink, Negrita, Double Negrita, 
Mariette og 'National Velvet'. Den enslige frynsete blant dem har jeg ikke navnet på.

'B har slått seg sammen med noen herlige kremhvite uten navn.


 
For et fyrrig fyrverkeri det ble det Lasting love og Ballerina slo ut i blomst. Helt villt:)
Litt Tutti Frutti til slutt. Ai, ai, ai hvor henført jeg er blitt i tulipaner! Ser ut til at rådyrene har kapitulert og innsett at de er for fine til å spises....enn så lenge.

Ha en fortreffelig helg alle sammen.
Jeg deler mine tulipangleder hos Vivi's helgegleder


25. mai 2015

Narcisser - GjenoppdagelseJeg har gjenoppdaget Narcissene. Jeg har kanskje på et vis tatt dem som en slags "selvfølge" i hagen. De tidløse Narcissene skal liksom "bare" være der. Heldigvis har hagesynet den fine evnen til å klarne med årene:) Hjelper på at det har vært pinse nå ogso. Det finnes jo så mange vakre Narcisser, som absolutt fortjener en plass på første rad. Det blir flere og flere av dem på Enerhagen. En 'Thalia' som troner øverst her.
 

Disse kritthvite 'Piper's end' kjøpte jeg på høstmarked i Botanisk hage i Oslo.Til høyre 'Double parfum de Neige'.


Så herlig å gjenoppdage Narcissene. Det blir flere i jorden til høsten. Har du gjort noen gjenoppdagelser i det siste?
God uke alle sammen. 

23. mai 2015

Tuuuulipantid er høytid - Helgegleder


  
Takk og lov det er Tuuuuuulipantid! Et av vårens desiderte høydepunkt. De har kommet tidlig i gang i år synes jeg. Klager ikke over det. Skal bare nyte alle de fine fasene i tulipanenes liv til det fulle (håper ikke rådyrene setter en effektiv stopper for det...!!)
Denne friske gjengen består av 'Ballerina', 'National Velvet', ' Mariette' og 'Orange Emperor'. Disse brydde jeg meg ikke med å ta opp til lagring etter blomstring i fjor, ei heller har de fått gjødsel i år. Det gikk bra det, men skal stelle dem bedre i år.

Denne godteposen består av 'China Pink', 'Negrita', 'Double Negrita' og 'National Velvet'. Jeg var usikker på hva som ville blomstre, da de fleste løkene var halvspist av mus. 
Ser ikke ut til at de lider nød:) 'Ballerina' og 'Lasting love' har funnet hverandre for første gang i år. Tror de kan bli et par som får mange gode år sammen.

White Elegance og Christine har funnet hverandre.Det har ikke vært mye solglimt denne helgen, så de kniper fortsatt litt igjen. Fine er de likevel og de blir enda flottere når solen tar tak.
 Tulipantid er høytid hvert år. Artig med dem som kommer igjen, de som ikke kommer ga glede så lenge de varte og så er det alltid noen overraskelser som man ikke husker ble satt i jorden.
Akkurat sånn det skal være i disse TULIPANTIDER.
Jeg deler mine tulipangleder hos Vivi's helgegleder

19. mai 2015

Rosa vårdraktLitt rosa kan være på sin plass etter dager med Norge i rødt, hvitt og blått. Den lille og yndige tulipanen 'Violacea Black Base' kommer tidlig og drar tidlig. Men hva gjør vel det, når den bemerker seg med sin prangende rosafarge som kan lyse opp det mørkeste sinn?!


'Negrita' og 'Claudia' er sprekkeferdige:)


Det er 'China pink' og en navnløs også.


Perleblomsten 'Pink Sunrise' er blitt en kjær vårglede. Den største begeistringen av dem alle er at jeg ENDELIG har fått på plass en Klematis 'Montana':):) Har sett den bekle hele husvegger rundt på bloggene og drømte om en sånn på Enerhagen. Nå er den her.


Navnløs primula i full blomst. Så er det vårens største overraskelse; den lilla/rosa hvitveisen 'Allenii' som jeg fikk av Marits hagedagbok for flere år tilbake blomstrer for første gang! Ekte glede. Tusen takk Marit! 

God uke alle sammen.

17. mai 2015

Svorsk vår i vasenVidunderlig å bringe våren inn og opp i vasen. 17. mai ble tilbragt i de svenske skoger, så buketten i år ble noe 'Svorsk' for å si det sånn!
Gratulerer med snart overstått dag.